Reteaua Corect

Generalul John W. Nicholson, în vizită oficială în România

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, și șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, au avut, joi, la sediul MApN, întrevederi cu generalul John W. Nicholson, comandantul misiunii NATO Resolute Support din Afganistan (RSM), aflat în vizită oficială în România, în context ministrul reiterând angajamentul autorităților române față de efortul NATO de stabilizare a zonei, transmite Agerpres.

Sursa imagine: adevarul.ro

Potrivit unui comunicat al MApN, discuțiile dintre ministrul Apărării Naționale și generalul Nicholson s-au concentrat pe teme legate de progresul înregistrat în îndeplinirea obiectivelor misiunii Resolute Support, participarea forțelor armate române la efortul NATO de sprijinire și formare a forțelor afgane de apărare și securitate, precum și evoluțiile recente din mediul internațional de securitate.

"Ministrul Leș a reiterat angajamentul autorităților române față de efortul NATO de stabilizare a Afganistanului, în toate cele trei dimensiuni de manifestare a sprijinului Alianței — participarea la RSM, asigurarea sustenabilității forțelor de securitate afgane și consolidarea și aprofundarea Parteneriatului Durabil dintre NATO și Afganistan, prin dialog politic și cooperare practică", precizează sursa citată.

La rândul său, oficialul american a exprimat mulțumiri pentru contribuția forțelor armate române la angajamentul operațional al NATO din Afganistan.

"În context, a prezentat stadiul actual și perspectivele de evoluție ale RSM, cu accentuarea nevoii de menținere a flexibilității aliate față de continuarea misiunii și a importanței eforturilor de sprijinire și consolidare a forțelor afgane în vederea dezvoltării capabilităților necesare în asumarea responsabilităților pentru securitatea Afganistanului", se arată în comunicat.

Totodată, în discuțiile cu șeful Statului Major General, au fost detaliate inițiativele și propunerile României cu privire la consolidarea prezenței NATO pe flancul de Sud-Est al Alianței, stadiul de implementare a acestora și participarea Armatei României la operații și misiuni sub egida NATO, UE și ONU.

De asemenea, cei doi generali au analizat situația de securitate din Afganistan și perspectivele misiunii Resolute Support, precum și contribuția viitoare a Forțelor Armate ale României la aceasta.

"România are o contribuție substanțială în Afganistan. Apreciez profesionalismul militarilor români și rolul-cheie pe care îl are România în Alianța Nord — Atlantică'', a transmis generalul Nicholson.

La finalul discuțiilor, șeful Statului Major General a exprimat apreciere pentru sprijinul acordat militarilor români de Forțele Armate ale SUA în Afganistan, în cadrul RSM.

Vizita oficialului american a reprezentat o bună oportunitate pentru partea română de a prezenta comandamentele NATO găzduite de România, precum și de a informa cu privire la stadiul operaționalizării Brigăzii Multinaționale, ca parte a angajamentelor NATO asumate de țara noastră.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.