Reteaua Corect

Gabriel Oprea - un animal politic de care ne-am temut prea tare

Scris de newsreporter in 06 ianuarie 2016 la 09:06, in Intern, Politics, Revista Presei. 2649 vizualizari 2 comentarii Tagurigabriel oprea shortlinkhttp://crct.ro/nn9A

Potrivit România Liberă: Ridicat din neant, fără să se fi remarcat ca un elev eminent, plimbat o vreme prin eșalonul doi al politicii, folosit ca un plasture prin tot felul de guverne care stăteau să plesneacă în lipsa unei majorități confortabile, Gabriel Oprea își încheie cariera politică pentru că a acumulat un număr de vulnerabilități atât de mare încât nici o conjuctură politică, oricât de nefericită, nu îl mai poate reșapa. Să nu uităm că Oprea a fost ministru de Interne timp de aproape doi ani și ministrul al Apărării Naționale pentru doi ani și jumătate în guverne conduse de Victor Ponta, respectiv Emil Boc, rivali de moarte în politică.

Sursa imagine: radioiasi.ro

Din acest moment, doar un miracol sau un caz de amnezie colectivă a populației i-ar mai putea aduce președintelui UNPR o funcție la vârf în politică... În timpul carierei sale politice fulminante din ultimii ani, Gabriel Oprea nu a înțeles că există două fețe ale monedei. El a încercat să profite, la maxim, de rolul său de manta de vreme rea pentru guvernele Boc sau Ponta (pe care le-a ajutat să supraviețuiască oferindu-le sprijin politic, trădând pe unul în favoarea altuia, rupând politicieni dintr-o formațiune pentru a-i atrage în alta). Dar a uitat că, din exterior, lumea îl percepe cât se poate de corect: ca pe un șef partid de care te poți folosi până trece vremea rea, gata să intre în tot felul de combinații politice controversate. O imagine neatrăgătoare pentru opinia publică, lucru care explică stagnarea partidului său la 1-3% în sondaje. Un alt aspect pe care Gabriel Oprea nu l-a înțeles este faptul că cv-ul său nu îi permitea să țintească atât de sus în politică. Prea multe semne de întrebare, prietenii politice împotriva firii, suspiciuni de fraudă... Cazul Gabriel Oprea este edificator pentru modul în care este promovat, domnește, își pierde mințile și se prăbușește un om politic în România. El ajunge la finalul carierei sale politice măcinat de toate bolile și, mai trist, după ce a fost lăsat, ani de zile, să ni le arate în toată splendoarea lor (studii mediocre, o carieră controversată, pivilegii de care a abuzat, duplicități și trădări politice, titluri obținute prin fraudă academică). De tot eșafodajul politic a lui Gabriel Oprea se va alege praful după ce doi dintre vectorii săi politici, extrem de populari până de curând s-au prăbușit la rândul lor. Cristian Popescu-Piedone, edilul Sectorului 4 ales cu 89% din voturi, era anunțat drept candidat cu șanse reale la primăria Capitalei. A demisionat și s-a retras din politică după ce a fost trimis în judecată, fiind suspectat că a avut un rol major în tragedia de la Colectiv. Primarul de la sectorul 2, Neculai Onțanu, este în pierdere de viteză și imagine, după ce a devenit suspect de plagiat în redactarea lucrării sale de doctorat. Partidul fondat de Oprea se va desumfla la fel de rapid, după ce parlamentarii oportuniști pe care i-a înregimentat în ultimii ani vor simți că UNPR nu le mai poate asigura încă un mandat. Pe 17 septembrie 2015, Gabriel Oprea declara că se vede o soluție pentru funcția de premier în locul lui Ponta. La 9 noiembrie 2015 anunța că și-a dat demisia din guvern. Gabriel Oprea va pleca din politică de parcă nu ar fi fost niciodată. Nu îl va regreta nimeni. Toți acești ani de Oprea în politică au fost decontați de clasa politică și se văd în sondajele care evidențiază încrederea din ce în ce mai scăzută pe care guvernul și parlamentarii o au în rândul populației.

Adevărul:

Cinismul domnului Gabriel Biriş, numit de curând secretar de stat în Ministerul de Finanţe, nu poate fi ameliorat de scuzele oficiale personale sau ale instituţiei din care face parte. Este adevărat că măsura plăţii contribuţiei pentru sănătate la salariul minim sau impusă persoanelor fără venit a fost luată de guvernul Ponta, dar modul în care Biriş a explicat aplicarea ei dovedeşte că nu trăieşte în realitate şi, în consecinţă, nu e potrivit pentru funcţia publică pe care o ocupă. În plus, s-a dovedit că acest Robespierre al taxelor eludează sistemul pe care vrea să-l impună, cu dispreţ, săracilor, ca acţionar într-un offshore. Ce legitimitate mai are Gabriel Biriş, în aceste condiţii? Niciuna. Gabriel Biriş, consultant pe taxe şi impozite pentru companiile care încearcă să găsească soluţii de optimizare fiscală, concept care se traduce prin evitarea taxelor şi impozitelor, face parte din categoria celor pentru care sărăcia nu există pentru că nu o vede. Şi asta i se întâmplă nu doar lui ci tuturor celor din pătura de sus a clasei mijlocii care trăiesc în Nord, în cartiere în care nu intri decât însoţit de un riveran, iar Parcul Herestrău este graniţa pe care nu o depăşesc niciodată mergând pe jos. Iar în Herăstrău probabil că Biriş nu a văzut oameni săpând după rădăcini ca să se hrănească. Gabriel Biriş este obligat să demisioneze pentru opinia exprimată, care mai e şi ipocrită pe deasupra din moment ce el însuşi e evazionist. Declaraţia lui se înscrie în seria opiniilor cinice exprimate şi de alţi demnitari în trecut, care au dus la demiteri şi demisii.

Ziarul Financiar:

Când o ţară greşeşte sau minte în statistici, consecinţele pot fi dezastruoase. Guvernul SUA a recunoscut pe tăcute că în ultimii zece ani a calculat greşit datele pri­vind sectorul construc­ţi­ilor, ceea ce le-a făcut să pa­ră mai bune. Acest sector contribuie sem­ni­­ficativ la PIB şi de aceea analiştii se aş­teaptă să urmeze revizu­irea creşterii eco­no­mice. Când guvernul grec a recunoscut că a falsificat statistica privind deficitul bugetar şi datoriile pentru a se încadra în standardele zonei euro, ţara a căzut într-o criză din care nu a ieşit nici până acum. În China, autorităţi regionale au recunoscut în decem­brie că ani de zile au ra­portat cifre false, inclu­siv privind veniturile, in­ves­tiţiile şi venitul gospo­­­dă­riilor, pentru a se încadra în ţintele stabi­lite de guvernul central. Toate informaţiile eco­nomice şi financiare care vin acum din China sunt privite cu scepticism, în vremuri în care se vorbeşte de o aterizare dură a eco­nomiei acestei ţări, a doua ca mărime din lume. În ceea ce priveşte SUA, cea mai mare economie a lumii, în raportul privind industria construcţiilor pentru noiembrie, publicat luni, Biroul de Recensăminte a inclus o notă de subsol în care arată că a recalculat toate estimările lunare începând cu ianuarie 2005... Calculele iniţiale plasau creşterea cheltuielilor din sectorul construcţiilor din octombrie la 1%. Potrivit estimărilor noi, avansul a fost de doar 0,3%. În noiembrie, indicatorul a scăzut cu 0,4%. Analiştii se aşteptau la o creştere de 0,7%. Ca rezultat al descoperirii „erorii de procesare”, uriaşe după standardele guver­na­mentale, vor fi reduse nu doar estimările privind PIB-ul SUA pentru ultimul trimestru al anului trecut, dar şi cele despre trimestrele anterioare. „Vin revizuirile în sens negativ”, spune Mike Shedlock, con­silier la Sitka Pacific Capital Mana­gement.
Comentarii (2):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.