Reteaua Corect

Frunda: Nu vad de ce am continua la guvernare

Scris de diana.diaconescu in 03 noiembrie 2010 la 19:11, in Intern. 19 vizualizari Intra in discutie Taguriccr, frunda, guvernare, lege educatie, udmr shortlinkhttp://crct.ro/n5KI

Senatorul maghiar, Gyorgy Frunda, a declarat, la Realitatea TV, ca, in urma deciziei CCR, este deceptionat politic si nu vede de ce UDMR ar ramane la putere, in aceste conditii. Frunda considera ca decizia CCR in privinta neconstitutionalitatii asumarii raspunderii pe Legea Educatiei este gresita si acuza unul dintre judecatorii din partea PDL ca a tradat.

"Dupa parerea mea decizia Curtii este constitutionalizata, asumarea a constitutionala. Motivul pentru care s-a admis exceptia anterioara a fost nedezbaterea publica, or acum acest proiect a fost dezbatut un an. Decizia Curtii este gresita, dar ea trebuie respectata. A fost pentru prima data de la infiintarea CCR cand un singur partid au fost numiti de PDL, sunt patru in total, iar peste trei ani, presedintele va mai numi unul, iar PDL va avea cinci judecatori din noua. Daca sunt patru judecatori de la PDL si unul de la UDMR, iar patru de la PSD-PNL, deductia este ca unul din cei ai PDL a votat ca asumarea este neconstitutionala. Eu sunt cu un gust amar, sunt deceptionat politic pentru ca Curtea a luat o decizie pur politica. Nu vad de ce am continua o guvernare in care nu am facut decat sa adunam oprobiul majoritatii si in primul rand al comunitatii maghiarilor, a declarat senatorul UDMR la Realitatea TV.

Senatorul Frunda spune ca, in opinia sa, decizia CCR privind Legea educatiei este una politizata, iar asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei este constitutionala.

"Dupa parerea mea, decizia Curtii este politizata, asumarea raspunderii este constitutionala pe analiza mea de drept constitutional, nu e ingradit dreptul Guvernului de a-si asuma raspunderea pe o lege sau pe un pachet de legi. Motivul pentru care s-a admis exceptia anterioara a fost nedezbatarea publica pe un termen rezonabil a acestui proiect de lege. Ori, acest proiect a fost dezbatut peste un an de zile (.) Dupa parerea mea, decizia este gresita, dar cu toate acestea trebuie respectata", a comentat Frunda.

In opinia senatorului UDMR, alegerea ca reprezentanti ai Camerei si Senatului in CCR a doi judecatori sustinuti de acelasi partid, PDL, a fost o greseala. "A fost pentru prima data de la infiintarea CCR ca un singur partid politic, PDL plus presedintele au numit trei judecatori. Astfel, la ora actuala 4 din cei 9 judecatori ai Curtii sunt numiti de catre PDL, iar peste 3 ani cand se va face o noua schimbare de trei judecatori, presedintele va mai numi unul si PDL va avea propria Curte Constitutionala de 5 judecatori din 9. A fost o greseala dupa parerea mea care trebuia s-o acceptam", a explicat udemeristul.

Urmand logica acestui calcul, Frunda a sustinut ca "cei 4 judecatori de la PSD si PNL au votat pentru neconstitutionalitatea asumarii raspunderii, este evident ca un judecator propus de PDL a votat in acelasi sens". "Dupa parerea mea, decizia este neconstitutionala", a sustinut el.

 

(D.M.D.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.