Reteaua Corect
Val Valcu

Fază din Povestea Porcului și bolboroseala lui Gollum, în ședința de guvern

Scris de Val Valcu in 16 aprilie 2020 la 23:54, in Intern. 1117 vizualizari Intra in discutie Taguriorban, sedinta de guvern shortlinkhttp://crct.ro/nvYb

Premierul Orban joacă, la începutul fiecărei ședințe de guvern, câte o scenetă de PR. Dă indicații, ceartă miniștrii, se pupă singur, unde poate, dezamăgit că nu prea mai prestează aplaudacii din presa de Dreapta, ocupați să pună pe Facebook poze cu pisici/imagini cu pizza gătită în izolare. Orice, doar să nu li se ceară să observe gafele și bâlbele din activitatea tripletei-dezastru Orban-Câțu-Alexandru.

Singura strategie de care este capabil premierul actual- populim, altceva nu știm- a declanșat și criza "acordului BOR-MAI". Disperat să stoarcă puțină simpatie de la electoratul religios, nu s-a gândit că valul de îmbolnăviri-morți de după Paști îi va fi imputat tot guvernului pe care îl conduce spre prăpastie. Noroc că s-a gândit președintele...

În fine, ca să dreagă busuiocul pentru electoratul care se preocupă mai mult de slujbele din industrie și agricultură decât de slujbele din biserică, a dat recital în ședința de miercuri, 15 aprilie: 23 de minute de autosatisfacere a nevoii de imagine. Chiar la începutul acestui exercițiu, cum s-ar zice în preludiu, a vorbit și Câțu. Mai bine zis a bolborosit ceva, gen Gollum cu căști la urechi.

Comisia Europeană nu ne dă nimic, zice Câțu

Cred că a intenționat să se laude, sau să arate ce face Guvernul pentru români. Așa că a ținut să precizeze: nu Comisia Europeană ne-a dat 3,1 miliarde euro, noi dăm, ei doar ne lasă să o facem. Încă n-a observat Opoziția, sau nu a înțeles din bălmăjelile începute la minutul 2:03. Ponta, Ciolacu, Tăriceanu au reproșat Comisiei că din pachetul de 500 de miliarde pentru criză, României îi reveneau doar 3 miliarde. Fals, ne spune Câțu. Cele 3,1 miliarde nu sunt de la Comisie, ci din buget. Comisia doar ne trece cu vederea că e ajutor de stat. De dat, nu ne dă nimic.

"O clarificare, cele 3,1 miliarde euro de care s-a vorbit sunt de fapt bani pe care noi îi dăm. Comisia Europeană a aprobat doar schema noastră. Este vorba despre cele 15 miliarde de lei (plafonul ridicat de la 5 miliarde, ajutor de stat-n. red.) ", mormăie Câțu de sub mască. Orban trece la IMM-uri și TVA, Violeta își aranjează mănușile, că mască nu poartă, încălcând ordonanțele militare date de Vela.

Ca de fiecare dată, campania de PR a guvernului Orban îi va crea mai multe probleme decât rezolvă. Vorba lui Ion Creangă, din Povestea Porcului: ”Ce-ai făcut? De te-a învăţat cineva, rău ţi-a priit, iară de-ai făcut-o din capul tău, rău cap ai avut!”.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.