Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Dubla masura. Laszlo Tokes si MRU

Domnul Laszlo Tokes a primit, din partea statului roman, o distinctie pe care nu o merita. Pe care i-a ridicat-o Klaus Iohannis, in urma unei hotarari judecatoresti definitive. Si, imediat, Guvernul maghiar i-a acordat, la schimb, o alta distinctie. Meritata. Mihai Razvan Ungureanu, cel mai scurt premier din istoria Romaniei, a fost instalat in aceasta functie de Traian Basescu. Si dat jos de cetateni. Klaus Iohannis l-a inaltat in functie de sef al spionajului romanesc. Desi, existau toate premisele ca aceasta demnitate sa ii fie oferita, nu de statul roman, ci de statul maghiar.

Este dubla masura despre care vorbeam. In ceea ce il priveste pe Laszlo Tokes, presedintele Klaus Iohannis a procedat corect. Nici nu ar fi avut cum sa faca altfel. Pentru ca, independent de vointa sefului statului, anterior, se luase o decizie de ridicare a acestei distinctii, din partea respectivei asociatii. Si apoi a existat si o hotarare judecatoreasca definitiva. Si irevocabila. Pe care Klaus Iohannis era obligat sa o puna in aplicare. Iar pe fond, din nou, ceea ce s-a intamplat este cat se poate de corect. Numarul faptelor si decoratiilor anti-romanesti ale lui Laszlo Tokes, prin simpla enumerare, ar putea acoperi de multe ori spatiul acestei rubrici. In schimb, Laszlo Tokes a facut servicii atat de mari statului maghiar incat merita, pe deplin, decoratia acordata de la Budapesta.

In paranteza fie spus, un freelancer din Germania l-a atacat zilele trecute pe Klaus Iohannis, in mod nedemn si nedrept, in publicatia The Spiegel, legat tocmai de ridicarea distinctiei lui Tokes. Este adevarat, in editia online, care este un fel de camara mult prea generoasa si incapatoare a faimoasei publicatii germane.

Iar dincolo ce avem? Il avem pe Mihai Razvan Ungureanu. Un om pus de Traian Basescu, sfidand Parlamentul, in functia de prim-ministru. Si asta dupa ce acesta, in fosta sa calitate de ministru de Externe, a oferit pe tava statului maghiar, Fundatia Gojdu. O avere estimata la 3 miliarde de euro. Imobil in inima Budapestei, manuscrise cu o valoare greu de estimat, o istorie exceptionala in ceea ce priveste promovarea de-a lungul timpului a unor tineri romani. A fost un act de tradare nationala. Pe care Parlamentul Romaniei a reusit sa-l opreasca in ultimul moment. Dar situatia Fundatiei Gojdu, din vina lui Mihai Razvan Ungureanu, a ramas intre paranteze.

Laszlo Tokes a fost promovat, ca si Mihai Razvan Ungureanu, de acelasi Traian Basescu. El a devenit europarlamentar cu ajutorul voturilor obtinute de la electoratul PDL. La schimb, Basescu beneficia de cateva procente oferite de Secuime. Cu care s-a si cinstit la un pahar de palinca. Tot Basescu l-a decorat pe Tokes. Si, evident, nu pentru discutabilele sale merite de la revolutie. Si tot Basescu l-a promovat pe Mihai Razvan Ungureanu.

Iar acum, o face Iohannis. Si s-ar fi cuvenit ca si in cazul lui Laszlo Tokes, o asemenea promovare, sa vina tot de la Budapesta.

Comentarii (2):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.