Reteaua Corect

Dragnea: Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii a generat interes uriaş

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, miercuri, că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), promovat de PSD în programul de guvernare, a generat un interes uriaş în mediile financiare internaţionale, din SUA până în Norvegia, şi că, odată cu acesta, va începe o reindustrializare a României, informează Mediafax.

Sursa imagine: vocea.bzi

"Urmează Legea privind Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care a generat un interes uriaş în mediile internaţionale, în mediile financiare internaţionale, începând din America şi terminând cu Norvegia", a susţinut Dragnea într-un interviu acordat RRA.

Întrebat cum va funcţiona acest Fond Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, de a suscitat atâta interes în atâtea ţări, Dragnea a spus că nu este inventată apa caldă şi că Fondul Suveran din Norvegia este unul din principalele motoare de dezvoltare economică, acelaşi lucru întâmplându-se şi în Polonia.

La observaţia moderatorului, care a arătat că în Norvegia acest fond se bazează pe petrol, Dragnea a răspuns, după o scurtă pauză: "Bun, nu ştiu dacă mai am timp să explic. Era bine să începem cu asta. Sigur, OUG 13 este de fapt pe masa tuturor românilor, da? Toate companiile de stat din România profitabile vor fi incluse în acest Fond, care va emite obligaţiuni, care pot fi cumpărate de orice cetăţean şi de orice firmă. Statul va rămâne 100% acţionar, nu va vinde nicio acţiune de acolo, pentru că sunt companii strategice şi, de asemenea, acest Fond, aşa cum se întâmplă şi în alte părţi din lume, împreună cu fondul de investiţii mari şi cu bănci internaţionale, cu care am şi avut discuţii oficiale, vor face joint venture cu care se vor finanţa investiţii mari, strategice".

"Vor începe să construiască fabrici, capacităţi de producţie, în zone unde existau dar în perioada 1997-1998, 1.300 de fabrici şi uzine din România au fost tăiate, lichidate şi un milion şi jumătate de români au rămas pe drumuri şi va începe o reindustrializare a României. Şi sunt fonduri uriaşe de investiţii care vor să investească pentru că vor să aibă profit. Aşa se lucrează", a adăugat Dragnea.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.