Reteaua Corect

Dragnea despre repatrierea aurului: Nu l-am auzit niciodată pe Isărescu contestând acest proiect

Scris de newsreporter in 24 aprilie 2019 la 14:36, in Intern. 369 vizualizari Intra in discutie TaguriBNR, decizie, Parlament, repatriere, rezerva aur shortlinkhttp://crct.ro/nult

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, proiectul legislativ iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, potrivit Mediafax. Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea art.30 din Legea nr.312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României a fost adoptat cu 165 voturi „pentru”, 90 de voturi „împotrivă şi trei abţineri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, după adoptarea de către Parlament a propunerii legislative privind repatrierea aurului, că nu l-a auzit niciodată pe guvernatorul BNR Mugur Isărescu contestând acest proiect.

 

"Eu nu l-am auzit niciodată pe Mugur Isărescu contestând acest proiect. Sunt consilieri de la BNR care de-a lungul timpului au spus foarte multe prostii, au spus foarte multe minciuni, propovăduiau că în România nu va funcţiona programul de guvernare al nostru şi s-au înşelat. Când eu o să văd o poziţie oficială BNR exprimată de guvernator atunci vă rog să mă întrebaţi. Este un proiect de lege pe care îl susţin", a declarat Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament, potrivit Mediafax.

Totodată, întrebat dacă Guvernul a transmis un punct de vedere la acest proiect, preşedintele PSD a afirmat: "Vă rog să întrebaţi Guvernul, care este foarte prolific la puncte de vedere".

Deputatul PNL Pavel Popescu a anunţat, miercuri, că liberalii vor sesiza CCR în legătură cu proiectul iniţiat de Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae, adoptat miercuri de Parlament, care prevede ca Banca Naţională a României (BNR) să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate.

Vorbim despre un proiect de lege care are un populism aparte în aceste zile, pentru că suntem în campanie electorală. Folosiţi acest proiect de lege pentru a reduce la tăcere anumite voci care va critică pentru mdoficiarile pe acre le faceţi la codurile penale. Este un proiect care pare că în viitor ar putea deveni periculos pentru această ţara, aşa cum sunteţi cu toţii în această guvernare. Rezervă de aur reprezintă credibilitatea acestei ţări, nu credibilitatea PSD-ului sau a colegilor din comisia de buget-finanţe sau a lui Teodorovici. Că să treceţi acest proiect de lege trebuie să faceţi un lcuru simplu, să obtinerti opinia BNR. Nu aţi făcut acest lucru, treceţi proiectul în mod ilegal şi îl vom contesta la Curte. Ştiţi care sunt cele trei ţări care şi-au repatriat în mod total rezerva de aur? Venezuela, Turcia şi Ungaria. Din modul de comportament politic pe care îl practicaţi este perfect raşional să vă aliniaţi cu aceste trei ţări”, a delcarat Pavel Popescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

În replică, deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că orice stat are dreptul să îşi ţină în ţară averea. Ea l-a contrazis pe liberal, afirmând că Venezuela nu a putut să îşi repatrieze aurul.

Colegul spune că doar Rusia ,Turcia şi Venezuela îşi repatriază rezervă de aur. Despre Venezuela probabil a auzit dumenalui ceva. A încercat să îşi repatrieze rezervă de aur şi nu prea i s-a permis. În schimb alte ţări care îşi repatriază rezervă de aur sunt Belgia, Olanda, Elveţia, Austria şi Germania. Orice stat până la urmă încearcă să îşi ţină în ţara avuţiile. Noi nici până în prezernt nu ne am recuperat tezaurul acre se află în Rusia. Ne-am depozitat la un moment dat tezaurul polonezilor pe care imediat după război l-am dat inapii. Nu avd care e problemă să aducem rezervă de aur în România. Nu este neapărat de costuri, ci cerd că este şi o chestiune de naţionalism să avem aurul în ţara. Se pare că doar grupul PSD susţine că să se întoarcă în ţara rezervă de aur”, a declarat Vasilescu, în plenul Camerei Deputaţilor.

Liderul de grup al deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a anunţat că UDMR nu susţine proiectul legislativ.

Grupul UDMR nu votează această lege. Credem că dezbaterile nu au conturat o abordare care să aducă aproape poziţia BNR. Sunt lcururi care se leagă şi de elemente raţionale şi simbolice. Grupul UDMR votează împotrivă”, a afirmat Korodi Attila.

 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.