Reteaua Corect

UPDATE Campania prezidentiala a lui Geoana, in vizorul DNA. Geoana arata cu degetul la Hrebenciuc

Procurorii DNA ancheteza modul in care a fost finantata campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana, exclus recent din PSD, transmite Antena 3. Potrivit procurorilor, patronul INTERAGRO, Ioan Niculae, ar fi dat bani pentru a sustine campania electorala a lui Geoana, in schimbul numirii de catre acesta a unei persoane agreate de omul de afaceri in fruntea Ministerului Economiei si Comertului.

Mircea Geoana Mircea Geoana
Sursa imagine: ziare.com.jpg

Potrivit Antena 3, Gheorghe Bunea Stancu, presedintele PSD Braila, i-ar fi cerut lui Ioan Niculae, in vederea cheltuielilor electorale, suma de un milion de euro. In schimbul acestei sume urma ca, in cazul in care Mircea Geoana iesea presedinte, la conducerea Ministerului Economiei si Comertului, precum si la nivelul celor doua societati nationale Transgaz si Romgaz, sa fie desemnate persoane care sa ii sustina interesele patronului INTERAGRO, vanzandu-I gaz ieftin.

Finantarea s-ar fi facut partial si folosind drept paravan institutul de sondare a opiniei publice Insomar, caruia INTERAGRO i-ar fi platit 150.000 de euro pentru un pseudo-studiu care nu a fost insa niciodata facut.

In acest dosar au fost deja audiati ca martori atat Mircea Geoana cat si social-democratul Viorel Hrebenciuc, banuit ca ar fi “responsabil” de relatia PSD-Insomar. 

Geoana:  In 2009 am fost doar candidat la Presedintie al PSD, iar de toate aspectele tehnice si organizatorice ale campaniei electorale s-au ocupat seful de campanie si echipa sa

Raspunzand acuzatiilor aparute in presa, Mircea Geoana a declarat ca nu are "niciun fel de cunostinta despre sume de bani solicitate in mod ilegal pentru finantarea campaniei prezidentiale din 2009". "Sper ca situatia descrisa de mass-media sa-si gaseasca foarte rapid raspuns in justitie, pentru ca nu vreau in niciun fel ca numele meu sa fie legat, chiar si in calitate de martor, de practici ilegale de finantare a campaniilor electorale", a adaugat el.

"Pentru o completa informare a opiniei publice, tin sa precizez ca persoanele care s-au ocupat atat de finantarea campaniei prezidentiale a Partidului Social Democrat, cat si de relatia cu institutele de sondare a opiniei publice, au fost seful de campanie al PSD, domnul Viorel Hrebenciuc, trezorierul partidului si Secretarul General. Asa cum am mai precizat, in 2009 am fost doar candidat la Presedintie al PSD, iar de toate aspectele tehnice si organizatorice ale campaniei electorale s-au ocupat seful de campanie si echipa sa", a subliniat Mircea Geoana, potrivit Realitatea.Net.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.