Reteaua Corect

Dan Sova: Basescu actioneaza impotriva democratiei

Dan Sova a declarat, marti, potrivit Romania Libera, ca boicotarea referendumului prin propunerea de a nu participa la vot este doar o prima faza, etapa urmatoare fiind interzicerea dreptului de a vota. Senatorul PSD considera ca sugestia de a nu participa la vot este doar o modalitate prin care PDL incearca sa obisnuiasca cetatenii romani ca nu este nevoie de alegeri.

Sursa imagine: realitatea.net

"Basescu astazi este un om care actioneaza impotriva democratiei. Boicotarea referendumului prin propunerea de a nu participa la vot este doar o prima faza. Am convingerea ca, in eventualitatea intoarcerii lui Traian Basescu sau a oricarui guvern PD, etapa urmatoare este interzicerea cetatenilor de a participa la vot. Sugestia de a nu participa la vot este doar o modalitate prin care PD incearca sa obisnuiasca cetatenii romani ca nu avem nevoie de alegeri. Urmatoarea faza este sa le interzica cetatenilor sa participe la orice forma de alegeri", a spus Dan Sova.

Sova considera ca singurul motiv pentru care presedintele suspendat nu-si doreste demiterea este teama de faptul ca, odata ce nu va mai fi presedinte, nu va mai beneficia de imunitate: "Traian Basescu este singurul cetatean roman care a ajuns presedinte al Romaniei din calitatea procesuala de inculpat. Aceasta calitate care suspendata pe perioada mandatului prezidential este cea care nu-i da liniste. Acesta este motivul pentru care o intreaga masinarie de propaganda mincinoasa a reusit sa insele, sa escrocheze liderii lumii civilizate spunandu-le ca in Romania s-ar intampla diverse lucruri neconstitutionale care ar fi in afara regulilor statului de drept".

Dat fiind ca participarea la vot este o chestiune de obligatie civica, asa cum s-au pronuntat si magistratii Curtii Constitutionale, senatorul PSD atentioneaza asupra faptului ca boicotarea referendumului, prin sugestia ca cetatenii sa nu participe la vot daca il doresc in continuare pe Traian Basescu presedinte, incalca doua principii funcamentale din Constitutie, si anume egalitatea votului si secretul votului. "Plecand de la ipoteza ca indicatia PD va fi respectata, va rog sa ne imaginam ca 1.100 de alegatori, unde sunt trei partide puternice PSD, PNL si PD, cei de la PD refuza sa vina la vot si se inregistreaza 700 la zero pentru demiterea presedintelui Basescu. In acel moment, toata lumea cunoaste votul fiecarui cetatean care s-a prezentat. La o scara foarte simpla, aplicarea in practica a deciziei PDL ii va pune pe cetatenii romani in postura de a li se cunoaste optiunea pe care au exprimat-o la urna, lucru care nu este permis in conformitate cu Constitutia Romaniei".

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.