Reteaua Corect

Dîncu: Politicienii au început să înțeleagă că țara e mai importantă decât partidul

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, luni, că politicienii au început să înțeleagă că țara este mai importantă decât partidul, precizând că cei care nu realizează acest lucru vor dispărea, informează Agerpres.

Sursa imagine: radiocluj.ro

"Am ajuns la sfârșitul unei civilizații politice bazate pe improvizație și pe efuziuni ideologice mai degrabă. Mai avem doi ani până la 100 de ani, în care, din păcate, am rămas foarte mult în urmă în ceea ce privește dezvoltarea României. Cred că în acești ani care vin, indiferent ce partid va conduce, ce combinație de partide, vor fi promovați oameni care să înțeleagă domeniile lor și care să aibă, cel puțin din perspectiva României, un numitor comun — Țara este mai importantă decât partidul. Asta cred că au început s-o înțeleagă și, dacă nu vor înțelege, cei care nu înțeleg asta o să dispară din spațiul politic", a afirmat Dîncu, la Academia Română, în cadrul unei dezbateri despre strategia națională de dezvoltare a României.

În opinia sa, dezvoltarea este o problemă a societății, a mediului tehnic, academic, economic și a administrației locale, iar politicieni au rolul de a facilita acest proces.

"Dezvoltarea României este un lucru prea serios ca să fie lăsat pe mâna politicienilor. Atunci când le dai politicienilor prea mult credit pentru chestiunea asta, își iau rolul de a bloca ceea ce nu înțeleg (...) și atunci chiar blochează lucrurile. (...) Nimeni din domeniul politic nu are nici expertiza, nici timpul decât să faciliteze nașterea unei dezvoltări teritoriale coerente în România. Asta pot să facă politicienii — să nu se opună și să pună în mâna specialiștilor instrumente", a spus vicepremierul.

Acesta a arătat că în 2017 sunt câteva etape esențiale în introducerea și aplicarea Strategiei naționale pentru dezvoltarea teritorială a României.

Totodată, Vasile Dîncu a dat asigurări că va exista o continuitate la această strategie.

"Sper să avem o coeziune în ceea ce privește politica din domeniul administrației centrale. Sper ca aici ministerele să fie mult mai coezive în a participa cu componentele care le revin pentru dezvoltarea teritorială. (...) Sper ca ministerele să colaboreze între ele în Guvernul care vine. E foarte important să se păstreze spiritul acesta al strategiei și să fie un guvern coeziv. Fiind guvern politic format dintr-o coaliție restrânsă sau extinsă, cum va fi, va fi în primul rând o acordare a unei strategii politice la această strategie. Toate partidele, indiferent cine va face Guvernul, au acest interes. Este vorba de interesul României", a susținut vicepremierul.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.