Reteaua Corect

Dîncu, despre întâlnirea din casa lui Oprea: Cred că n-are sens această discuție

Sociologul Vasile Dîncu consideră că o discuție despre prezența sa la întâlnirea din casa fostului vicepremier Gabriel Oprea în noaptea alegerilor din 2009 "nu are sens", precizând că a fost acolo "la un prieten", scrie Agerpres.

Sursa imagine: jurnalul.ro

"Eram profesor, m-am dus la un prieten. Despre asta să vorbim? De asta să vorbim noi la televizor? Cartea mea neagă tocmai chestiunea asta: să nu vorbim despre filosofia nimicului. Asta cred că n-are sens. Pur și simplu cred că n-are sens această discuție", a declarat Dîncu, prezent la lansarea cărții sale "Politically Incorect".

Întrebat despre sondajele de opinie, de exit-poll-urile care au circulat în acea zi, el a menționat că scrie într-o carte despre acest lucru.

'Scriu într-o carte despre asta, o să public toate sondajele care s-au publicat atunci, în campanie, toată dinamica din primăvară până-n toamnă, ca să zic așa (...) și tot ce s-a întâmplat din perspectiva sociologică a ceea ce știm noi ceilalți.

El a refuzat să se pronunțe în legătură cu așa-zisa "fraudare a alegerilor".

"Nu pot să mă pronunț. N-are rost să spun lucruri de care știe toată lumea", a spus Dîncu.

Referindu-se la campania din 2009, sociologul a precizat că a lucrat la o carte consacrată acestui subiect.

"Timp de vreo patru ani de zile am lucrat la o carte care se numea 'Războiul total al politicii; Despre campania din 2009'. Voiam să fie un exercițiu pentru studenții mei: teorie și practică. Am adunat zeci de mii de pagini, transcripturi de emisiuni și toate aceste lucruri, inclusiv marile contradicții care au existat în timpul campaniei, despre fraudarea alegerilor și despre toate celelalte lucruri și am lăsat — la un moment dat erau atâta date, scrisesem câteva mii de pagini — acum m-am apucat din nou de proiect. O să-mi spun părerea în două trei luni într-o lucrare monumentală despre campania din 2009, campania electorală din punct de vedere sociologic și despre ce s-a întâmplat atunci", a spus Dîncu.

În opinia acestuia, "în strategia noastră generală, ar trebui să facem, de exemplu, comisii mai degrabă pentru riscurile viitoare pe care le are România în zona economică ori zona de securitate".

"Să facem comisii despre riscul acesta al transformării noastre într-o țară fără intelectuali sau o țară fără medici, asta ar fi lucruri mult mai importante", a spus Dîncu.

În opinia acestuia, comisia parlamentară dedicată alegerilor din 2009 are scopuri "care țin mai mult de politică decât de ceea ce-ar avea nevoie societatea în acest moment".

"Dar Parlamentul este suveran și mi se pare că el poate să facă ceea ce consideră în acest sens. S-ar putea să aibă semnificație, dar nu știu ce rezultate poate avea. Că de semnificație ar putea să fie importantă din punct de vedere politic, dar nu știu dacă vor putea să aibă rezultate după ce nu mai există alte elemente", a încheiat Vasile Dîncu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.