Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

CINE AR FI CREZUT? ONOAREA NUMIRILOR LA CCR, SALVATA DE AUR

Scris de Bogdan Tiberiu Iacob in 27 aprilie 2022 la 21:30, in Intern. 1222 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nzv7

Marile partide ale României, PSD și PNL, nu mai prididesc să denunțe AUR drept formațiunea amărăștenilor fără carte, dar, ce să vezi? Fix partidul lui George Simion a salvat cît de cît onoarea desemnărilor de personalități pentru Curtea Constituțională; spunem desemnări pentru că, evident, propunerea AUR nu are nicio șansă în fața tăvălugului parlamentar al coaliției de la putere.

Pleacă de la CCR Daniel Morar, Mona Pivniceru și Valer Dorneanu. Cotroversați, poate, dar sigur școliți în ale Dreptului. Le vor lua locul Bogdan Licu, propunerea PSD, cu diplomă luată la ”Spiru Haret” pe vremea cînd universitatea nu avea nici acreditare și, foarte probabil, nici măcar autorizare de funcționare, și cu o retragere rușinoasă de la doctorat pe motiv de plagiat. Și penelista Iuliana Scîntei, notar public cu masterat la SNSPA, absolventă de școli ale serviciilor, promovată în politică, se aude, de către baronul Relu Fenechiu. Ori Cristi Dănileț, propunerea USR, cel recent exclus cu un șut în fund din magistratură. Ori Péter Eckstein-Kovács, un mare apropiat al Monicăi Macovei, veșnicul candidat la orice funcții, de la senator la președinte de partid, de la consilier prezidențial la ministru, de la ales local la deputat șamd.

De departe cea mai sobră propunere aparține AUR, în persoana profesorului universitar doctor Ioan Sabău Pop, absolvent al Babeș-Bolyai în 1973, reprezentant, cîndva, al României la Curtea Internațională de Arbitraj Comercial. Considerat unul dintre cei mai importanți specialiști în drept din România, ardeleanul Pop a fost judecător timp de un sfert de secol, cadru didactic, avocat, master în Drept și Relații Internaționale, autor de cărți și s-a remarcat ca un patriot îndîrjit, adversar, ani de-a rîndul, al retrocedărilor aberante de terenuri, păduri, imobile istorice șamd. Cu asemenea background solid, e de mirare să obțină măcar avizul Comisiilor parlamentare. 

Sursa: inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.