Reteaua Corect

Ce va face Tata Socru la 75 de ani

Scris de Oana Stanciulescu in 31 august 2015 la 14:18, in Intern, Politics. 139 vizualizari 1 comentariu TaguriIlie Sarbu shortlinkhttp://crct.ro/nm8P

După ce a tras în plug o viață întreagă pentru Țărișoară, Ilie Sârbu și-a ales, a cerut și, evident, va primi drept recompensă, un fotoliu comod de vicepreședinte la Curtea de Conturi, pentru următorii NOUĂ ani.

Sursa imagine: criterii.ro

Tata Socru este un personaj extrem de controversat care nu vrea, sau nu este lăsat, să se hodinească, după atâția amari de ani în care s-a sacrificat pentru binele Patriei din Parlament, Minister, Consiliu județean, Mitropolie.
Că tata socru merge într-o funcție unde l-ar putea, sau nu, verifica pe ginere, este o premieră absolută în lume. Nu s-a mai văzut pe bătrînul continent, cel puțin până la invazia sau asaltul refugiaților sirieni. Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sârbu este urmărit penal într-un dosar cu acuzații extrem de grave, dar că probabil parlamentarii (mulți dintre ei așteptând mascații la 6 dimineața, alții impostori, mulți agramați și analfabeți – fără să generalizăm, evident), nu vor fi deranjați de acest lucru și-l vor vota șef la o instituție care se numește Curtea de Conturi, este iar o premieră în toată lumea civilizată. Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sîrbu este acuzat de un fost coleg de Senat că ar fi securist și că în calitate de șef al Administrației Cimitirelor din Timișoara “confecționa biografii false. Pe care le luau cu împrumut spionii României. Sau fantomele trimise de Ceaușescu pretutindeni în lume care luau chipul și biografia morților”. Să fie o fabulație sau nu? Dar Nu deranjează pe nimeni.
Că Ilie Sârbu se plimba cu elicoperul prin Dubai împreună cu ginerele, camuflat sub o vizită oficială care a costat foarte scump, fără să se știe motivul real, iar nu pare să intereseze pe nimeni.
Să nu disperam însă, poate face Curtea de Conturi un control.
La finalul mandatului de la Curtea de Conturi, Ilie Sârbu va avea 75 de ani!! Ce funcție va primi atunci ca recompensă pentru serviciile aduse statului român o să afle cei care îi vor supraviețui.

PS. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească Ilie Sârbu. Le îndeplinește? 

Legea 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi republicata 2014. Lege nr. 94/1992 republicata 2014 

Capitolul V – Numirea si statutul personalului Curtii de Conturi

Art. 47
(1) Dintre consilierii de conturi, Parlamentul numeste presedintii si vicepresedintii Curtii de Conturi si ai Autoritatii de Audit.
(2) Pentru a fi numiti consilieri de conturi, se cere indeplinirea urmatoarelor conditii: studii superioare economice sau juridice, vechime de minimum 10 ani in specialitatea studiilor absolvite si pregatire profesionala temeinica.

SURSA: EXpresmagazin.ro

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.