Reteaua Corect

UPDATE CCR a amanat decizia privind contestatia lui Geoana vizand revocarea sa de la Senat

Curtea Constitutionala a amanat miercuri luarea unei decizii in cazul revocarii de la conducerea Senatului a fostului lider social-democrat, Mircea Geoana.

Mircea Geoana Mircea Geoana
Sursa imagine: replicaonline.ro.jpg

La 23 noiembrie, plenul Senatului a decis cu 112 voturi pentru, 5 abtineri si 2 voturi impotriva, ca Mircea Geoana si-a pierdut, de drept, statutul de membru al Biroului Permanent si presedinte al Senatului, ca urmare a excluderii sale din PSD, produsa cu o zi mai devreme.

Imediat dupa inalturarea sa din fruntea Senatului, Geoana a anuntat ca va contesta hotararea la CCR. “Voi face acest lucru nu pentru a ma agata de scaun, ci pentru a arata un principiu elementar si fundamental in acelasi timp, acela ca nu moftul politic al unui partid poate sa produca instabilitate la nivelul institutiilor statului roman. Curtea Constitutionala vorbeste in mod clar si explicit despre evitarea situatiei de instabilitate perpetua la nivelul Senatului fie in conditiile in care se modifica majoritatea, fie in conditiile in care un partid dintr-un motiv sau altul se supara cu proprii membri. Sunt sigur ca voi primi decizie favorabila”, explica Geoana la acea data. “In argumentele cu privire la cele doua motive si cai invocate de PSD, revocarea si retragerea sprijinului politic, acestea se aplica exclusiv membrilor Biroului Permanent, presedintele Senatului, conform deciziei 601 a CCR, avand un statut distinct, e ales pe patru ani, neutru politic si singura modalitate ca el sa fie revocat este in situatia in care ar incalca in mod grav si repetat prevederi constitutionale sau legale, fapte juridice care sunt pasibile cu sanctiuni politice sau juridice. Aceasta motivare nu exista in motivarea grupului PSD, acolo se invoca exclusiv o decizie politica”, mai spunea fostul lider social-democrat.

Conform articolului 27, alineatul 1 al Legii de functionare a Curtii Constitutionale, aceasta se pronunta asupra constitutionalitatii regulamentelor Parlamentului, a hotararilor plenului Camerei Deputatilor, a hotararilor plenului Senatului si a hotararilor plenului celor doua Camere reunite ale Parlamentului, la sesizarea unuia dintre presedintii celor doua camere, a unui grup parlamentar sau a unui numar de cel putin 50 de deputati sau cel putin 25 de senatori.

1.

UPDATE Senatul a votat pentru revocarea lui Geoana. Interimatul va fi asigurat de Petru Filip

Publicat in 23 noiembrie 2011 la 10:06

112 senatori au votat miercuri pentru revocarea lui Mircea Geoana din fruntea Senatului, 3 s-au abtinut de la vot, iar 2 au fost impotriva. Biroul Permanent l-a desemnat drept presedinte interimar al Senatului, pana la alegerea unui nou presedinte, pe democrat-liberalul Petru Filip.

2.

UPDATE Mircea Geoana a fost exclus din PSD

Publicat in 22 noiembrie 2011 la 12:02

Comitetul Executiv al PSD a decis marti excluderea presedintelui Senatului, Mircea Geoana, din partid. In favoarea excluderii au votat 54 de reprezentanti, 5 au fost impotriva iar 3 s-au abtinut. Dupa decizia Comitetului Executiv al PSD, Geoana a declarat ca viata sa politica va continua.

3.

Mircea Geoana a oferit un show politic la Dabuleni

Publicat in 24 noiembrie 2011 la 14:34

Proaspat exclus din PSD si revocat din functia de presedinte al Senatului, Mircea Geoana s-a dus sa-si linga ranile la Dabuleni, comuna doljeana pe care o reprezinta in Senat. El a anuntat in fata locuitorilor ca vrea sa initieze un nou partid politic, insa nu a putut oferi detalii nici cu privire la numele si nici cu privire la structura acestuia.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.