Reteaua Corect

Boc disponibilizeaza 100.000 de bugetari pana in iarna

Scris de madalina.feraru in 16 noiembrie 2010 la 00:36, in Intern. 42 vizualizari Intra in discutie Taguribugetari, disponibilizare, emil boc, restructurare shortlinkhttp://crct.ro/n6OS

In acest moment nu mai este nevoie de vreun fel de act suplimentar de disponibilizare, ci doar de "ducerea pana la capat a procedurilor incepute in vara", astfel, la 31 decembrie, sa fie 1.290.000 de bugetari, a declarat premierul Emil Boc, la TVR1. Romania are nevoie de un stat mai suplu, a adaugat premierul.

"Bugetul pentru 2011, in vederea salarizarii personalului bugetar, este croit pentru 1.290.000 de bugetari. Cand am preluat mandatul de premier, in decembrie 2008, Romania avea 1.397.000 de bugetari. Azi, oficial, la 30 septembrie 2010, Romania avea 1.316.000 de bugetari. Prin actele normative adoptate pe parcursul verii, pana la sfarsitul anului vor fi in sistemul bugetar sub 1.290.000 de bugetari. Nu mai este nevoie, in acest moment, de niciun fel de act suplimentar de disponibilizare, ci doar de ducerea pana la capat a procedurilor incepute in vara, astfel incat, in 31 decembrie, sa avem 1.290.000 de bugetari. Aceste disponibilizari din sistemul bugetar sunt in derulare, pe baza actelor normative adoptate de Guvern in aceasta vara", a declarat Boc, luni, la TVR 1.

Pana la sfarsitul anului, numarul bugetarilor se va reduce cu 100.000, astfel incat, in decembrie 2010, vor ramane 1.290.000, potrivit premierului. "Romania are nevoie de un stat mult mai suplu. 100.000 de bugetari... Nu e vorba numai de numere aici. In spatele fiecarui numar se afla un om, un destin, o viata. Ca prim-ministru, sunt obligat nu sa judec numai in termen de numere, ci si de destine care sunt in spatele unui post care se pierde", a adaugat Emil Boc.

"Prin procesul de restructurare extrem de dureros, ca prim-ministru nu e o placere sa stii ca de numele tau se leaga disponibilizarea a 100.000 de bugetari, la nivel de persoana ii inteleg pe cei care sunt in aceasta situatie, la nivel de prim-ministru imi dau seama ca nu am alta alternativa cu functionarea statului decat de a-l croi pe masura nevoilor Romaniei si a posibilitatilor lui de functionare. Cred ca acest demers era absolut necesar", a afirmat Boc, adaugand ca vede si "partea plina a paharului", anume ca somajul este inca sub control.

"Partea plina a paharului este ca somajul este inca sub control, chiar daca a crescut in acesti ani, dar de cateva luni bune este in scadere si suntem cu mult sub media europeana a somajului, ceea ce inseamna ca masurile noastre au produs efecte", a incheiat Boc. (M.F.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.