Reteaua Corect

Boc: Am luat decizia asumarii raspunderii fiindca lucrurile treneaza in Parlament

Am decis sa ne asumam rapunderea deoarece lucrurile treneaza in Parlament, a declarat, luni, premierul Emil Boc, intr-o emisiune la TVR 1. El a adaugat ca deciziile Curtii Constitutionale trebuiesc respectate, dar conflictul intre Parlament si Guvern a incetat prin acceptarea asumarii de catre Legislativ.

Emil Boc - gov.ro Emil Boc - gov.ro

Prezent intr-o emisiune la televiziunea nationala, premierul Emil Boc a motivat deciziile de asumare a raspunderii pe legile importante prin faptul ca lucrurile treneaza in Parlament.
”In Parlament lucrurile treneaza foarte mult, de aceea am luat decizia asumarii raspunderii, pentru a putea adopta legile”, a afirmat Boc. Premierul a incercat sa apere Legea educatiei, spunand ca este importanta, printre altele ”sub aspectul componentei drepturilor minoritatilor nationale. Minoritatile au reprezentat si reprezinta un izvor important cultural in Romania. Suntem un model de urmat in Europa dupa acest standard”.

”S-a incercat sa se puna marota asta ca este o lege facuta pentru o anumita minoritate, de catre cei care nu doresc performanta in invatamant”, a adaugat Boc.
Premierul a discutat si despre decizia CCR asupra conflictului dintre Guvern si Parlament pe Legea educatiei. ”Din punctul nostru de vedere deciziile Curtii Constitutionale trebuiesc respectate. Insa noi apreciem faptul ca acest conflict intre Parlament si Guvern a incetat prin acceptarea de catre Parlament a asumarii propriu-zise. Constitutional nu mai este alta cale de a opri acest demers”, a declarat Boc.

In final, premierul a lansat si un apel catre Opozitie, spunand ca moratoriul propus de presedintele Traian Basescu reprezinta o inghetare a conflictului in vederea adoptarii legilor cerute in acordul cu FMI, subliniind ca daca Romania iese din ”acordurile internationale, isi pierde credibilitatea si nu va avea resurse pentru a-si finanta deficitul”.

”Daca noi, cei care guvernam, ne-am asumat aceste cursuri grele de imagine, cred ca Opozitia poate accepta o renuntare la conflict.
Contez pe maturitatea si intelepciunea Opozitiei ca pana la sfarsitul anului sa punem armele in teaca si sa rezolvam problemele, apoi, anul viitor putem sa ne ocupam de politica”, a conchis Emil Boc. (M.F.)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.