Reteaua Corect

Augustin Zegrean i-a convocat pe judecatorii CCR in sedinta marti, de la ora 10

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean i-a convocat pe membrii CCR in sedinta pentru marti, la ora 10.00, transmite televiziunile de stiri. Sedinta de urgenta are loc in contextul scandalului legat de erata publicata in 7 august de CCR in Monitorul Oficial pentru indreptarea deciziei din 2 august vizand referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu.

Sursa imagine: businesscover.ro.jpg

CCR se reuneste in plen la cererea mai multor judecatori, care au cerut lamuriri privind publicarea controversatei erate.

Reamintim ca, la inceputul saptamanii, judecatorul CCR Ion Predescu a declarat pentru gandul.info ca erata din 7 august nu este legala si ca decizia publicarii ei ar fi trebuit luata in prezenta tuturor celor 9 judecatori ai Curtii. O opinie similara a exprimat miercuri si judecatorul constitutional Tudorel Toader, care a anuntat ca i-a cerut presedintelui CCR Augustin Zegrean convocarea de urgenta a Plenului pentru a discuta controversele aparute in ultima perioada. Toader a precizat ca a aflat din presa atat despre erata solicitata in 6 august de catre conducerea CCR in sensul indreptarii deciziei din 2 august publicate in Monitorul Oficial, cat si despre sesizarea trimisa Comisiei de la Venetia de catre Augustin Zegrean.

Joi, judecatorul CCR Acsinte Gaspar a anuntat ca si el i-a solicitat presedintelui Curtii o sedinta extraordinara in care sa se lamuresca unele aspecte precum erata publicata la inceputul saptamanii. Judecatorul CCR a mentionat ca nu a fost stabilita data exacta la care plenul Curtii se va reuni, dar ca o sedinta ar putea avea loc saptamana viitoare, luni sau marti, “dar sub rezerva ca toti colegii sa fie disponibili sa participe la sedinta".

Convocarea de urgenta a plenului CCR a fost ceruta joi si de Asociatia ProDemocratia si de Centrul de Resurse Juridice, care au transmis in acest sens o scrisoare adresata presedintelui  Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean. In scrisoare, se cere ca plenul CCR sa lamureasca sensul solicitarilor adresate de institutie Guvernului in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu , precum si publicarea, in copie, a Hotararii CC din 2 august privind solicitarile catre Executiv. Semnatarii scrisorii solicita "informarea opiniei publice cu privire la procedura prin care Curtea Constitutionala decide asupra modificarii continutului si sensului unei decizii (hotarari judecatoresti) deja publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, nefiind vorba de o eroare materiala intrucat eroarea materiala consta intr-o greseala care nu afecteaza cu nimic substanta respectivei hotarari", precum si "publicarea, in temeiul principiului transparentei si integritatii, in copie, a Hotararii nr. 3/02.08.2012, asa cum a fost aceasta semnata de catre toti judecatorii CCR care au participat la sedinta din 02.08.2012".

1.

Radu Stroe, MAI: Erata CCR este un fals

Publicat in 10 august 2012 la 13:33

Ministrul delegat pentru Administratie, Radu Stroe, a explicat vineri, in cadrul unei conferinte de presa organizate la sediul MAI, modul in care se efectueaza actualizarea listelor electorale si l-a acuzat pe l-a acuzat pe presedintele suspendat, Traian Basescu, de instigarea autoritatilor locale la nerespectarea legii, prin "declaratii irationale si iresponsabile". Stroe a sustinut totodata in cadrul conferintei ca erata publicata de Curtea Constitutionala in Monitorul Oficial este un fals.

2.

Pro Democratia si CRJ cer convocarea plenului CCR pentru lamurirea solictarilor catre Guvern

Publicat in 10 august 2012 la 12:16

Asociatia ProDemocratia si Centrul de Resurse Juridice au solicitat joi, printr-o scrisoare adresata presedintelui Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, convocarea de urgenta plenului CCR. Acesta ar urma sa lamureasca sensul solicitarilor adresate de institutie Guvernului in legatura cu referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu , precum si publicarea, in copie, a Hotararii CC din 2 august privind solicitarile catre Executiv.

3.

Tudorel Toader: Am cerut convocarea Plenului Curtii Constitutionale pentru a lamuri situatia

Publicat in 09 august 2012 la 11:04

Judecatorul Tudorel Toader, de la Curtea Constitutionala, a anuntat miercuri seara, la Romania TV, ca i-a cerut presedintelui CCR Augustin Zegrean convocarea de urgenta a Plenului pentru a discuta controversele aparute in ultima perioada. Toader a precizat ca a aflat din presa atat despre erata solicitata in 6 august de catre conducerea CCR in sensul indreptarii deciziei din 2 august publicate in Monitorul Oficial, cat si despre sesizarea trimisa Comisiei de la Venetia de catre Augustin Zegrean. Declaratiile vin dupa ce, tot ieri, judecatorul CCR Ion Predescu a declarat pentru gandul.info ca erata nu este legala si ca decizia ar fi trebuit luata in prezenta tuturor celor 9 judecatori ai Curtii.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.