Reteaua Corect

Interesante amănunte... Cum vor americanii să întărească Scutul de la Deveselu

Scris de newsreporter in 18 iulie 2023 la 10:21, in Politics. 455 vizualizari Intra in discutie TaguriAMERICANI, deveselu, românia, scut antiracheta, sua shortlinkhttp://crct.ro/nBDn

Proiectul de lege pentru aprobarea bugetului Pentagonului pentru anul viitor prevede o întărire a sistemelor care compun Scutul de la Deveselu, avându-se în vedere mai ales îmbunătățirea senzorilor, dar și dotarea cu interceptori antiaerieni diversificați, scrie Comisarul.ro.

„În cel mult 180 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Agenția SUA pentru Apărare Antirachetă (Missile Defense Agency) va prezenta comisiilor de Apărare ale Congresului un raport privind posibile îmbunătățiri aduse bazelor Aegis Ashore din Polonia și România“, se arată în document .

Raportul cerut va include o evaluare a oportunității unei îmbunătățiri a „sistemelor de senzori asociate, pentru a detecta o gamă mai largă de amenințări de natura rachetelor“, dar și o evaluare a necesității „desfășurării unei flote mixte de sisteme defensive de interceptare“. Documentul mai prevede „întărirea fizică a instalaţiilor“ de la Deveselu și din Polonia și cere responsabililor Missile Defense Agency să facă o evaluare a costurilor tuturor acestor posibile îmbunătățiri.

În prezent, sistemul de la Deveselu are un radar antibalistic și este înzestrat cu 24 de rachete interceptoare Standard Missile 3 (SM-3). Acest tip de rachetă, care nu este dotat cu focoase nucleare și nici cu altă încarcătură periculoasă, poate distruge rachetele balistice în aer cu viteză foarte mare, la impact, prin forța cinetică. Oficialii americani discută de câțiva ani ca rachetele actuale să fie înlocuite de o nouă generație cu rază de acțiune semnificativ mai mare și capabilități împotriva diverselor tipuri de rachete.

Rusia a spus de mai multe ori că în sistemul de la Deveselu se pot monta vectori de atac, rachete de croazieră de tip Tomahawk, de exemplu, dar oficialii americani și cei români au explicat că rachetele de la Deveselu sunt doar defensive și nu pot fi echipate cu încărcătură explozivă.

Comisarul.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.