Reteaua Corect

Igor Dodon ameninţă România cu plângeri la ONU și la Consiliul Europei

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se va adresa oficial Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi Consiliul Europei împotriva acţiunilor României, care, în opinia sa, ar prezenta "riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova', informează miercuri Radio Chişinău şi Deschide.md, potrivit Știripesurse.ro.

"Atunci când un stat vecin, la nivel de organe oficiale de stat, întreprinde acţiuni care prezintă riscuri pentru statalitatea Republicii Moldova, vreau sa aflu poziţia partenerilor externi', a declarat Igor Dodon după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS).

Citește și: Șefa ÎCCJ a RĂBUFNIT la bilanțul Ministerului Public: 'Aceasta este realitatea, nimeni nu s-a gândut să îndrepte această strâmbătate din justiție'

Totodată, el susţine că majoritatea membrilor CSS au condamnat declaraţiile privind unirea Republicii Moldova cu România, adoptate de aleşii locali ai mai multor localităţi. "În opinia CSS este o încălcare flagrantă a Constituţiei', a spus Dodon.

De asemenea, CSS recomandă modificarea legislaţiei penale pentru a include răspunderea penală pentru astfel de acţiuni, a adăugat Igor Dodon. "Cei care au aprobat astfel de declaraţii şi continuă să o facă vor trebui sa răspundă în faţa legii. Orice acţiuni care duc la lichidarea statalităţii sunt anticonstituţionale', a declarat Igor Dodon.

Dodon şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu manifestaţiile unioniste preconizate pentru sfârşitul lunii martie. "CSS este profund îngrijorat de posibile acţiuni de destabilizare care ar putea avea loc în perioada 24-27 martie şi le-a cerut organelor competente să se autosesizeze. Există informaţii că vor să vină la Chişinău să facă destabilizări', a subliniat Igor Dodon.

Membrii parlamentului şi ai guvernului de la Chişinău care fac parte din CSS au boicotat, cu excepţia başcanului Găgăuziei Iran Vlah şi a guvernatorului Băncii Naţionale a Republicii Moldova, Sergiu Cioclea, şedinţa de miercuri a CSS. Reprezentanţii guvernului şi parlamentului membri ai CSS sunt premierul Pavel Filip, preşedintele parlamentului Andrian Candu, ministrul apărării Eugen Sturza şi ministrul de interne Alexandru Jizdan.

Numărul localităţilor din Republica Moldova care au semnat declaraţia simbolică de Unire cu România a ajuns, miercuri, la 103, potrivit Unimedia.info.

Într-o emisiune transmisă în direct la postul de televiziune rusesc NTV Moldova la sfârşitul lunii februarie, Igor Dodon declara că cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova sunt unionismul, Alianţa Nord-Atlantică şi lipsa unei soluţii la problema transnistreană, anunță Agerpres.

Preşedintele moldovean a afirmat atunci că reuniunea Consiliului Suprem de Securitate va avea loc oricum pentru că el urmează să aducă persoane loiale în noua componenţă a acestei structuri.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.