Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Iar acum ce ne facem, stimați aliați?

Un scandal cât casa s-a declanșat. În urma unei dezvăluiri mediatizate de site-ul Cotidianul. Despre practici sexuale inadmisibile în baza militară americană de la Kogălniceanu. Minore erau aduse aici pentru a le satisface plăcerile fraților noștri de arme americani. Incusiv comandantului – și el american – al bazei. Documentele sunt oficiale. Și stau la baza unei plângeri penale.

Este incredibil, dar o persoană, o tânără româncă, care a lucrat o vreme ca translator în baza americană de la Kogălniceanu, a luat taurul de coarne. Și a decis să se lupte cu sistemul. Cu sistemul infracțional și corupt american. Și în felul ei a mers până la capăt. A rezistat chiar și când a fost amenințată de militarii americani că va fi călcată cu mașina. Și a declanșat scandalul Caracal II.

De altfel, Ana Maria Nuciu solicită conexarea acestui dosar Kogălniceanu la dosarul Caracal. Caracal-Deveselu. Situația este asemănătoare. Mai puțin prezumtivele crime. Și s-ar putea ca la mijloc să existe aceleași personaje. Pentru că acum fac și eu o dezăluire. În mod straniu, la Caracal prețul chiriilor a explodat. Se plătesc sute de euro lunar pentru o garsonieră. Oare de ce? Explicația e simplă. Dacă cineva vrea să cerceteze. Garsonierele sunt închiriate direct sau prin interpuși de militarii americani de la Deveselu. Iar în respectivele garsoniere se practică pe scală largă prostituția. Inclusiv cu minore.

Cred că în 2001 a fost semnat un acord între autoritățile statului român și autoritățile statului american. În sensul că infracțiunile săvârșite de americani pe teritoriul României nu vor fi cercetate de autoritățile române, ci de cele americane. Un mic dar, o mică parte a suveranității României jertfită pe altarul parteneriatului strategic. Așa că nu este prea clar dacă plângerii penale înregistrată la DIICOT cu multă vreme în urmă i se va da vreodată curs. Oricum, site-ul Cotidianul și-a făcut datoria. A publicat-o integral.

Ar fi păcat să aflăm că autoritățile americane nu intervin în forță. Și că nu- sancționează exemplar pe militarii americani care au încălcat legile statului român făcând sex cu minore. Care nu se știe în acest moment dacă au fost sau nu forțate la aceasta. La fel, nu se prea știe – dar cu puțină bunăvoință s-a putea afla – în ce direcție s-au dus banii militarilor americani plătiți pentru acest trafic de carne vie. În mod cert, nu s-au impozitat. În mod cert, o bună parte au intrat în rețelele de trafic de persoane și de crimă organizată.

Deci este vorba, atenție, și de corupție aici. De una dintre cele mai periculoase forme de corupție. Iar noul amabasador al Statelor Unite la București tocmai a declarat, bravo lui, că Statele Unite se vor lupta până la ultimul cartuș împotriva corupției din România. A corupției, cum a declarat el, endemice. E perfect! Hai să începem cu baza militară americană de la Kogălniceanu. Să dăm împreună un bun exemplu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.