Reteaua Corect

Hotărârea ISTORICĂ a Guvernului. România se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI

Scris de newsreporter in 29 septembrie 2017 la 19:09, in Politics. 142 vizualizari Intra in discutie Taguriguvern, hotarare, Mihai Tudose, razboi, românia shortlinkhttp://crct.ro/nrB5

România își continuă achizițiile militare. Cea mai recentă ședință a Cabinetului Mihai Tudose a avut loc pe 27 septembrie, la ora 14.00. Publicului larg i-au rămas în minte elementele pe care s-a insistat, certarea lui Liviu Pop, care nici nu era în sală, și amenințările primite de Răzvan Cuc, dacă nu se va ocupa de deszăpezire, transmite Evz.ro.

Normal, a atras atenția și absența oricărei reacții publice a premierului pe tema scandalului cu inculparea din dosarul ”Belina”. A mai fost adoptat însă și un proiect de lege care vine să confirme declarațiile oficialilor români legate de achizițiile de armament. Proiectul este și semnul că, oricâte scandaluri ar fi în lumea politică, cumpărarea de arme merge înainte.

Guvernul a adoptat proiectul de modificare Legii 294/2007, privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate.

Potrivit definiției din lege, „Programul NATO de Investiții în Securitate, destinat finanțării obiectivelor și facilităților necesare pentru sprijinirea activităților comandamentelor strategice ale NATO, recunoscute ca depășind cererile în domeniul apărării naționale ale fiecărei țări membre NATO.” Adică e vorba de toate investițiile comune militare de pe teritoriul nostru. Aici sunt incluse mai toate facilitățile bazelor militare comune, ale uzinelor de armament despre care am tot auzit în ultimul timp că și-ar putea relua activitatea.

În ședința din 27 septembrie, Guvernul a adoptat un proiect de lege cu articol unic:

„La articolul 2 din Legea nr. 294/2007 privind derularea în România a proiectelor finanţate prin Programul NATO de Investiţii în Securitate, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 762 din 9 noiembrie 2007, cu modificările şi completările ulterioare, litera f) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„f) bunuri NSIP în România – bunuri care se realizează în condiţiile prezentei legi, care intră în proprietatea publică a statului român şi în administrarea Ministerului Apărării Naţionale.”

Nu mai are importanță că proiectul de lege ”modifică” o literă a articolului 2 care nu există, Legea 294/2007 având articolul 2 doar cu litere de la a la e.

Inițiativa îi aparține ministrului Mihai Fifor, proaspăt reîntors din America, el anunțând deja că România va mai cumpăra 36 de avioane F 16, pe lângă cele 12 care deja au ajuns la baza aeriană din Fetești.

Acest aeroport militar face parte din ”bunurile NSIP” care vor intra în proprietatea statului român, după ce modificarea adoptată în Guvern va trece de Parlament. În documentul ” Programul major de înzestrare, avionul multirol al forțelor aeriene se spune:

” Lucrările în Baza aeriană de la Feteşti, de unde vor fi operate aeronavele F 16 Fighting Falcon, au fost demarate în anul 2013 şi vor fi finalizate în scurt timp. Proiectul a vizat modernizarea pistei de decolare şi aterizare, a sistemului de frânare de avarie, a platformelor de parcare, a depozitelor, precum şi a hangarului de mentenanţă. Suma totală alocată în acest sens a fost de aproximativ 32 de milioane euro, din care circa 11 milioane euro din bugetul M.Ap.N., iar restul prin Programul NATO de Investiţii în Securitate – NSIP.”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.