Reteaua Corect

Henry Kissinger recomandă Ucrainei să dea Rusiei teritoriile înapoi

Scris de newsreporter in 25 Mai 2022 la 08:50, in Politics. 370 vizualizari Intra in discutie TaguriHenry Kissinger, rusia, teritorii, ucraina shortlinkhttp://crct.ro/nzD9

Prezent la Davos, fostul secretar de stat al SUA, Henry Kissinger, a spus tranșant că Ucraina ar trebui să dea teritoritoriile înapoi Rusiei pentru a găsi o soluție pentru viitorul acord de pace, scrie newstand.ro.

Fragmentul din discurs a fost cenzurat de site-ul oficial al Forumului Economic Mondial. Puteți verifica AICI!

Ajuns la vârsta de 98 de ani, Kissinger a repetat o teză veche, privind respectarea de către Kiev a Acordului de la Minsk 2, care preciza, în urma reuniunii în format 4+2, că Ucraina trebuie să asigure autonomia regiunilor cu populație majoritar rusească.

Fostul secretar de stat american consideră că pushing-ul „hai la război” împinge Rusia în brațele Chinei

Henry Kissinger a mai spus că Occidentul ar trebui să înceteze să încerce să preseze pentru a cauza o înfrângere zdrobitoare Rusiei și a sugerat că Ucraina ar trebui să renunțe la teritoriul estic. A mai recomandat Ucrainei să înceapă negocierile „înainte de a crea revolte și tensiuni care nu vor fi depășite cu ușurință”.  „În mod ideal, linia de separare, ar trebui să fie o revenire la status quo-ul de dinainte. Continuarea războiului dincolo de acest punct ar fi o agresiune asupra Rusiei, nu ar fi vorba despre libertatea Ucrainei, ci despre un nou război împotriva Rusiei în sine,” a spus el la conferința de luni.

Această luare de poziție a apărut după ce Volodimir Zelenski a ținut un discurs, puternic mediatizat,în deschiderea summit-ului de la Davos de săptămâna aceasta, în Elveția, prin care preciza că ”forța brută va conduce din nou lumea dacă invadarea Ucrainei de către Rusia va rămâne fără ripostă internațională.”

În alocuțiunea sa, Kissinger a mai zis că ar fi „fatal” ca Occidentul să fie cuprins de „dispoziția momentului” și să uite poziția de putere a Rusiei în Europa.

Potrivit The Telegraph, el a precizat că Rusia a fost o „parte esențială a Europei” timp de patru secole, menționând că liderii europeni „nu trebuie să piardă din vedere relația pe termen lung” sau, altfel, riscă să arunce Rusia într-o alianță permanentă cu China.  El a mai spus: „Sper că ucrainenii vor fi la fel de inteligenți cât eroismul de care au dat dovadă.”

Rusia, ținută acasă

Rusia nu a fost invitată la Forumul Economic de la Davos și nici Putin să vorbească celor prezenți, la fel ca ultima oară.

Casa Rusiei, unde se dădeau petreceri cu tartine de icre negre, foie gras și se serveau șampanii de lux, a fost pictată de către artiștii ucraineni cu scene din dezastrul făcut de armata invadatoare.

Herry Kissinger a fost secretar de stat și consilier pe probleme de securitate al președinților Nixon și Ford.

newstand.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.