Reteaua Corect
Stelian Tanase

Haosul&anarhia

Scris de Stelian Tanase in 25 septembrie 2019 la 16:09, in Politics. 83 vizualizari Intra in discutie Tagurianarhie, caracal, haos shortlinkhttp://crct.ro/nv2s

Instituțiile de forță sunt date peste cap, s-au sabordat, nu mai functionează. Manevrele de resuscitare au fost ratate. S-a văzut prima data gravitatea situatiei in cazul tragic de la Caracal, nici pină azi rezolvat. Ancheta este din nou intr-un punct mort.

Faptul a transmis populației o adevărată psihoză. Mai multe structuri ierarhice au fost prinse pe picior greșit. Au arătat o capacitate egala cu zero de a interveni si de a rezolva cazul. S-a putut constata că sistemul e mîncat de corupție, întîi de toate, de clientelism, că e putrefact. Asta face ca în situații de criză să nu poată reacționa. Cadre prost pregătite, indolente, numite în funcții pe influență politică. Aici profesionalismul e aproape nul. Alt factor relatiile strinse cu grupuri de interlopi pe care le protejează și pe seama cărora fac afaceri. Asta s-a văzut la Caracal. Mass-media a reflectat abundent fenomenul. Ciudat, din partea MAI și a guvernului nu avem incă un răspuns plauzibil și nici nu s-au luat măsuri eficiente. Lucrurile continuă ca și cum nimic nu s-a întimplat. Ca și cum nu a fost ucis niciun copil. Tragedia de la Caracal pare că nu a a avut loc.

S-a petrecut și tragedia din județul Dimbovița. La citeva sute de metri de casă, o fetiță este răpită de un cetățean strain, dusă pe cimp, violata și ucisa. Ca să fiu exact – iți trimiți copilul la școală și nu se mai întoarce. Mai mult, nimeni nu-și asumă răspunderea. De vină pare să fie doar ghinionul, ceasul rău. Nu primim decit ridicări neputincioase din umeri. Nici primăria, nici poliția locală, absolut nimeni, nu răspunde deși toacă banii noștri din taxe și impozite. De ce or fi ăștia în functii nu am idee. Dacă nu pot să facă față trebuie trimisi la plimbare, eventual judecați. Eu știam că dreptul la viață este garantat de Constituție. Mă scuzați, în ce fel!? În vorbe?

Avem mai nou o poveste halucinantă. Numitul Mario Iorgulescu, fiu de bani gata, se afla la volanul unui bolid de sute de mii de euro. Fugea cu peste 200 km/h. Era drogat si băut. Provoacă un accident mortal. El supraviețuiește si este internat la spitalul Elias, de unde este extras de familie fără permisiunea medicilor și dispare în străinătate, departe de Politie si Parchet. Afacerea se indreaptă vertiginos spre mușamalizare. Autoritățile stau cu brațele în sin, privind neputincioase manevra de scoatere din țară. Este efectul influenței tatălui, șeful LPF și bogat om de afaceri conectat la sferele cele mai înalte. Da, justiția este numai pentru unii. Dacă ai putere și bani totul se rezolvă…Instituțiile se dau la o parte, șefii lor uită complet fișa postului. Mă întreb dacă accidentul l-ar fi produs un oarecare în ce stadiu ar fi ancheta acum? Imi propun să urmăresc atent cum vor decurge ostilitățile intre legea română și un om de afaceri influent. Pariez pe Iorgulescu. Va înfringe justiția. Il va costa ceva bani, dar fiul risipitor și asasin nu va face nicio zi de închisoare.

Concluzii – Inerția in rău a sistemului este maximă pentru că ignoră realitatea, nu se pliază în niciun fel pe ea. Degeaba plătim taxe și impozite. Avem dreptul să ne ducem viețile in siguranță, sa fim păziți de derbedei, tilhari, violatori și pedofili, de hoți, de demenți. Siguranța cetățeanului este un mit electoral. O gogoriță utilizată de oficialități, bună de agitat pentru proști și creduli în campaniile electorale. Suntem ai nimănui. Statul a eșuat. Nu ai cum să te aperi. Ești la cheremul oricui vrea să îți facă rău.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.