Reteaua Corect

Hackerul Guccifer, dezvăluiri de senzaţie din email-ul lui George Maior

Celebrul hacker Guccifer, aflat în Penitenciarul Arad, a oferit un interviul jurnalistului Adrian Ursu de la Antena 3, în care a făcut dezvăluiri grave despre informaţiile găsite în conturile personale de email ale fostului director SRI George Maior, transmite Ştiripesurse.ro.

Hacker condamnat la 7 ani de închisoare afirmă că nu ar mai face faptele pentru care a fost condamnat, pentru că familia sa a avut mult de suferit. Marcel Lazăr Lehel, numele real al lui Guccifer, recunoaşte că nu a anticipat că va primi o asemenea pedeapsă aspră, având în vedere că 7 ani este pedeapsa maximă, iar el şi-a recunoscut faptele. După ce a mai afirmat că nu a urmărit niciodată să obţină folose de pe urma infracţiunilor comise, Guccifer a trecut la dezvăluiri despre informaţiile găsite în mail-urile personale ale şefului SRI de la acea dată (2013), George Maior.

Potrivit hackerului, în conturile personale de email de Yahoo şi Gmail, Maior avea informaţii care nu aveau ce să caute acolo. "Sper că s-au aprins nişte beculeţe în nişte birouri de procurori care ar trebui să ia nişte măsuri. E uşor să se facă o interpelare la FBI şi să se ceară conţinutul acestor două conturi de mail.

Este vorba despre 350-500 de MB de informaţii. "Cea mai mare cantitate erau lucrări de doctorat. Mai era rechizitoriul dosarului Flota, alte documente într-un folder, legate de domnul Băsescu. Am studiat absolut toată corespondenţa electronică a lui George Maior, care era concentrata în contul de Yahoo. Am citit tot ce era acolo. Era şi un folder 'Drafturi', cu documente care fuseseră puse la păstrat acolo", a declarat hackerul.

Potrivit lui Guccifer, George Maior era tot timpul iniţiat de partea engleză cu diferite chestiuni de serviciu, prea puţin de partea americană. "Lucra cu diplomaţi din Marea Britanie, care îi dădeau indicaţii. Îşi dădeau cu părerea despre numirea lui MRU la şefia SIE. Îi spuneau ca nu e bine", a mai declarat hackerul.

Hackerul a mai precizat că Maior avea peste 300 de date de contact, printre care ziarişti, oameni politici. "Era o comunicare mai mult dinspre aceste persoane către şeful SRI. Îl informau", a declarat Guccifer. Alte documente vizau privatizarea unor companii, printre care şi Rompetrol.

"Eu mi-am primit cei şapte ani de pedeapsă. Puteam să fac foarte mult rău SRI, dar nu am făcut-o şi nu o să o fac nici acum", a mai pecizat Marcel Lazăr Lehel.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.