Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Hăitașii Uniunii Europene

Hăitași de presă. Hinghereala presei din România, făcută până în prezent de CNA, a fost doar o repetiție generală. Pentru ceea ce se preconizează chiar acum, la nivelul Uniunii Europene. Un comitet european pentru servicii mass-media. Așa se numește. Și invocă drept bază juridică așa-zisul Regulament UE privind libertatea mass-media. Sună frumos, nu? Și arată ca lupul îmbrăcat în blană de oaie.

Pentru prima dată în România, jurnalista Iosefina Pascal a dezvoltat pe larg acest subiect incendiar. În viitor, acest comitet despre care aminteam mai sus va fi un fel de mega-CNA la nivel european, care unește și coordonează toate CNA-urile naționale. Prin intermediul acestora, comitetul de la nivelul UE va monitoriza toate serviciile media existente în statele membre. Nu numai televiziuni și posturi de radio. Ci și tot ceea ce este postat în mediul online, blogării și jurnaliștii independenți. Exact ceea ce-și doreau cu atâta ardoare membrii Consiliului Național al Audovizualului din România. Cei care și-au făcut mâna, hingherind până în prezent posturile de radio și televiziunile de la noi și sancționându-le cu amenzi extraordinar de mari, ultima de acest fel fiind cea de 100.000 de lei dată împotriva României TV.

Aparent, toată această operație la nivel european va avea drept obiectiv combaterea dezinformării și manipulării. Două noțiuni pe care Uniunea Europeană nu a fost până în prezent capabilă să le definească. Iar în absența unei definiții, orice abuz este posibil. Fix ceea ce am văzut că face CNA-ul autohton. Lăsând la o parte faptul că ceea ce astăzi pare a fi o dezinformare sau o manipulare, mâine s-ar putea să se dovedească un adevăr dureros. Când aceeași Iosefina Pascal a dezvăluit pentru prima dată în lume ticălosul contract încheiat de Uniunea Europeană cu industria farma în numele statelor membre și sub pretextul apărării cetățenilor europeni de efectele Covidului, jurnalista a fost acuzată de dezinformare și de manipulare. Și, deși somată din acel moment de mai mulți jurnaliști europeni și de europarlamentari să facă în mod oficial public contractul dezvăluit de Iosefina Pascal, Ursula von der Leyen a refuzat cu îndărătnicie, invocând faptul că are loc o manipulare împotriva ei. Însoțită, firește, de o gravă dezinformare. În scurt timp însă, s-a dovedit faptul că soțul acestei doamne era consultant Pfizer, lua bani de la acest colos farmaceutic, iar încasările erau direct proporționale cu numărul uriaș de vaccinuri pe care statele europene au fost obligate să le achiziționeze. O gaură financiară care numai pe noi ne-a costat peste un miliard de euro.

Exemple de felul celui de mai sus sunt nenumărate. Mă opresc însă aici. Cred că este suficient pentru a înțelege gravitatea acestui ultim demers pus la cale de mai marii Uniuni Europene. Se declanșează o veritabilă urgie generalizată împotriva libertății presei. Vom vedea lucruri mult mai rele decât isprăvile CNA-ului românesc.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.