Reteaua Corect

Guy Verhofstadt, liderul ALDE în PE, este în Board-ul „Friends of Europe” (Soros)

Mulţi dintre români s-au întrebat cum este posibil ca, de cîte ori are prilejul, Guy Verhofstadt, liderul ALDE în Parlamentul European, să-l ameninţe pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE din România, că îi va scoate formaţiunea din familia europeană! Pe baza unei ample documentări, am aflat cheia acestui gest incredibil, rar întîlnit în Parlamentul European: Guy Verhofstadt face parte din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, un Think tank (ONG) înfiinţat şi finanţat de George Soros, scrie Cotidianul. Să privim mai întîi ce scrie pe pagina oficială a acestui ONG:

Două nume din board-ul „Friends of Europe” ne atrag atenţia: Etienne Davignon, care este chiar Preşedintele ONG-ului, şi Guy Verhofstadt, membru în board-ul ONG-ului, ambii de origine belgiană.

ETIENNE DAVIGNON este preşedinte în cadrul Bilderberg, grup extrem de puternic şi influent pe plan mondial. În acelaşi timp, Etienne Davignon a fost vicepreşedinte al Comisiei Europene, fiind acum preşedintele „FRIENDS OF EUROPE”, o structură care are în board şi în componenţă mulţi politicieni, majoritatea din Parlamentul European. Între ei, după cum se ştie, era şi Dacian Cioloş, devenit apoi Prim-ministrul României.

GUY VERHOFSTADT este liderul ALDE în Parlamentul European, însă face parte, în acelaşi timp, şi din board-ul „FRIENDS OF EUROPE”, fiind, în această calitate, subordonatul lui Etienne Davignon. A fost chiar Premierul Belgiei, însă acum ultimele sondaje creditează formaţiunea din care face parte cu doar 2% dintre opţiunile populaţiei.

În aceste condiţii, cred că putem să punem atitudinea ostilă a lui Guy Verhofstadt faţă de Călin Popescu Tăriceanu pe seama faptului că, în repetate rînduri, Tăriceanu a criticat imixtiunea lui George Soros în viaţa politică din România, prin zecile de ONG-uri finanţate de fundaţiile sale! Iată numai ultima declaraţie a lui Tăriceanu, referitoare la George Soros, cu trimitere explicită chiar la Jean Claude Juncker, preşedintele Uniunii Europene:

Cordialitatea lui Juncker o cunosc. Este un fapt comun care se petrece. Eu nu îi dau niciun fel de conotaţie suplimentară că s-a îmbrăţişat cu Soros. Nu e problema cu Jean Claude Juncker. Este un om care este format în spiritul principiilor democratice. Problema e cu Soros. Ce vrea să facă Soros şi a reuşit, în bună măsură, este ca prin această reţea enormă de ONG-uri pe care le-a susţinut în foarte multe părţi ale lumii să ducă la o slăbire a instituţiilor fundamentale ale statului şi a încrederii publice în aceste instituţii şi să înlocuim sistemul de democraţie parlamentară care se bazează pe votul majorităţii cetăţenilor cu democraţia manifestaţiilor de stradă, unde o minoritate gălăgioasă doreşte să-şi impună punctul de vedere în pofida majorităţii legitimată bineînţeles prin alegeri libere. Acesta este demersul pervers al lui Soros în toată lumea” (ianuarie 2019)!

Dacă suprapunem această declaraţie peste faptul că Laura Codruţa Kovesi este susţinută public de întreaga „reţea Soros” din România prin mişcarea #Rezist, începem să înţelegem cele două chestiuni care păreau ilogice:

– susţinerea de către Guy Verhofstadt a Codruţei Kovesi, deşi ar fi trebuit să ia seama la opiniile venite dinspre cei din familia sa politică, adică ALDE

– ameninţările transmise lui Tăriceanu, privind riscul ca ALDE România să fie exclusă din grupul parlamentar european dacă nu vor înceta s-o critice pe Codruţa Kovesi şi dacă îşi vor susţine propriul ministru al Justiţiei.

Lucrurile par acum ceva mai uşor de înţeles: din moment ce poziţia lui Guy Verhofstadt în „Friends of Europe” este atît de puternică, mai ales că şi preşedintele Etienne Davignon este un conaţional de-al său, are impresia că-şi poate permite astfel de ameninţări la adresa lui Tăriceanu!

De remarcat că imediat după apariţia articolelor noastre din 2015 despre apartenenţa lui Dacian Cioloş la „Friends of Europe”, site-ul acestui ONG s-a schimbat radical, dispărînd numele finanţatorilor! Motivul este chiar prezenţa lui George Soros în acest capitol! Noroc că arhiva păstrează pagina din 2015 a „Friends of Europe”, care arăta aşa:

Este foarte greu pentru Tăriceanu să reziste în faţa unor presiuni venite dinspre un om atît de influent cum este Guy Verhofstadt, atîta timp cît în spatele său se ascund interesele numite generic „Soros”. Puţini sînt cei care înţeleg care este influenţa reală a miliardarului american prin uriaşa reţea pe care a dezvoltat-o pe întreaga planetă.

Dar, măcar acum putem să înţelegem din ce parte a lumii vin aceste ameninţări absurde la adresa lui Călin Popescu Tăriceanu, urmînd să vedem dacă îl ţin puterile să rămînă în continuare un apărător al interesului României, în general, şi al respectării drepturilor fundamentale ale omului, în special, aşa cum îl ştim de mulţi ani.

Sursa: Cotidianul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.