Reteaua Corect

Guvernul răspunde la atacurile lui Jean Claude Juncker: Va fi o perioadă încărcată

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a declarat că România este pregătită tehnic pentru a prelua președinția UE, dar nu înțelege pe deplin ce înseamnă această misiune. Ministrul pentru Afaceri Europene, George Ciamba, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că România este pregătită tehnic, dar a și internalizat ceea ce înseamnă președinția UE acționând ”într-o logică de președinție”, relateaă Știripesurse.ro.

”Suntem pregătiți. Ne-am pregătit în decursul ultimilor doi ani. Am accelerat pregătirile în ultimele două luni. Este foarte important că deja noi am intrat într-o logică de președinție. Să nu uităm că deja am avut evenimente importante la București, am avut vizita Conferinței președinților, care înseamnă președintele Parlamentului European împreună cu liderii tuturor grupurilor politice din Parlamentul European. Am întâlnirea secretarilor de stat și a secretarului general din ministerele de Externe din statele membre - sunt întâlnirile care ritualic se întâmplă înaintea președinției efectuive semestrului în care exerciți președinția și binențeles vizita din 5 decembrie la Bruxelles a guvernului din România, când primul-ministru a discutat cu președintele Comisiei, miniștrii au discutat cu omologii lor de la Comisie. Au discutat inclusiv structura dosarelor pe care va trebui să le gestionăm. La acest moment știm exact și ce preluăm de la președinția austriacă, pentru că întotdeauna acestea erau un factor de incertitudine, pentru că sunt dosare pe care noi am fi vrut să le finalizăm și pe care, din fericire, le-a finalizat președinția austriacă.

Vom avea o perioadă destul de încărcată, mai ales primele trei luni vor fi axate mai mult pe prioritățile legislative, deoarece va trebui să încercăm să facem cât mai mult în perioada în care Parlamentul European își exercită atribuțiile. După această perioadă va urma perioada de pregătire a summitului de la Sibiu și o perioadă la fel de importantă va fi ultima lună a președinției noastre, când vom avea pe agendă tot felul de subiecte care nu au putut fi puse datorită alegerilor pentru Parlamentul European. Deci, practic vom avea șase luni pline, foarte pline, cu tempouri diferite și cu un specific diferit în același interval de timp.”, a declarat George Ciamba, pentru Medifax.

Citește aici restul interviului acordat de George Ciamba

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.