Reteaua Corect

Gușă: România prinsă la mijloc în bătălia miliardarilor evrei

În emisiunea „Lupta pentru România”, moderată de Nicoleta Cone la Realitatea Plus, analistul Cozmin Gușă a dezvăluit detalii explozive despre miliardarul Beny Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa și reținut în Cipru. Acuzațiile din dosar vizează infracțiuni comise în perioada 2006-2013, scrie SolidNews.

„Ca să înțelegem cât de importantă este această reținere a lui Beny Steinmetz, pot să vă spun  că este prima știre în această după-amiază la toate agențiile de presă internaționale, și din lumea euro-atlantică, și din lumea BRICS. Esența știrii dacă ar fi să o enunț încă de la început este că România s-a poziționat începând de ceva vreme, dar astăzi devine vizibil, în lupta dintre miliardarii evrei, pe de-o parte de origine israeliană, cum e cazul lui Steinmetz, pe de altă parte de origine americană, cum este cazul lui Soros. Ei sunt cei mai mari rivali la ora actuală, de fapt sunt vreo 12-13 ani de când se bat acești miliardari. Știrea are relevanță, pentru că ne pune într-o postură foarte delicată.

Beny Steinmetz este cel mai important miliardar care a acționat economic vreodată în România, fiind și condamnat în România de către justiție, el acuzând că această justiție românească, împreună cu serviciile secrete din momentele în care a fost condamnat, era controlată, și probabil că mai este parțial, de către oamenii lui George Soros. Așa a scăpat de a fi reținut în Italia sau în Grecia, țări ale Uniunii Europene unde de asemenea a fost arestat în urma condamnării primite în România acum vreo trei ani de zile, dar a reușit, demonstrând în fața acelor judecători că justiția românească este praf și că este dominată de Soros, să fie eliberat. De data asta, el a fost reținut în Cipru, o altă țară unde funcționează regulile Uniunii Europene, joi, atenție, și abia astăzi, după prânz, la trei zile distanță, purtătorul său de cuvânt a anunțat faptul că el este reținut.

Care sunt implicațiile? E simplu. Beny Steinmetz este cel mai important miliardar israelian, foarte apropiat, prieten chiar, cu prim-ministrul Bibi Netantyahu, este omul care domină din partea Israelului investițiile în minele de diverse resurse naturale din Africa, ca să aveți o dimensiune, sigur, el declară că are vreo 7-8 miliarde, dar probabil că cifra trebuie înmulțită de câteva ori, așa e el, mai modest, dar mare parte din anvergura sa el a consumat-o în România, în anii trecuți, luând o opțiune foarte interesantă pe Roșia Montană, având o opțiune pe Rafinăria RAFO și încă o rafinărie, plus niște investiții uriașe în zona imobiliară, mă refer aici mai ales la terenuri pentru investiții imobiliare, dar și terenuri agricole.

Este omul cel mai conectat dintre miliardari cu oameni importanți din România, atenție, pe lista lui de apropiați, oameni cu care a lucrat, sunt puși prim-miniștrii de la Adrian Năstase, la Călin Popescu Tăriceanu, Călin Popescu Tăriceanu chiar a fost prezent într-un dosar, în calitate de inculpat, cred că a fost achitat în final, jurnaliști de front, ca să zic așa, Dan Andronic este unul condamnat cu suspendare în dosarul lui Beny Steinmetz, el a fost destul de vorbăreț în fața procurorilor și a judecătorilor, pentru că toți au mers la pușcărie, inclusiv fostul șef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, care a fost asociatul lui Beny Steinmetz în România. Deci este o bombă, practic, în acest moment, din mai multe motive, vi le-am spus: bătaia cu Soros a lui Beny Steinmetz, prietenia foarte apropiată cu Bibi Netanyahu, este posibil să fie și o pedeapsă a americanilor pentru Bibi Netanyahu, care și-a votat niște legi ale justiției care îi dau independență față de sistemul de justiție care în Israel până acum era dominat de oamenii lui Soros și, repet, cel mai bogat israelian în viață, ăsta este Beny  Steinmetz, și cel mai important miliardar, în al patrulea rând, care a acționat vreodată în România și România este în ochiul ciclonului, deoarece la cererea României el a fost reținut în Cipru și se pare că vor urma niște negocieri foarte dure. Suntem în ochiul ciclonului, ca să spun așa, bătălia dintre miliardarii evrei nu este una simplă de dus, este una care implică și Statele Unite, George Soros este foarte apropiat de partea evreiască din conducerea Statelor Unite, de la Antony Blinken, care este evreu khazar, până la Victoria Nuland; ceilalți, din partea astalaltă, evreii de altă origine, evreii israelieni, ca să nu intru în detalii culturale, sunt într-o altă tabără și vor juca diferit”, a dezvăluit Cozmin Gușă.

Întrebat dacă există vreo legătură între reținerea lui Beny Steinmetz în Cipru și retragerea din Europa anunțată de George Soros în urmă cu doar câteva săptămâni, Cozmin Gușă a explicat că „Soros personal s-a retras de la conducerea organizațiilor sale pentru că, spre deosebire de Kissinger, care și la peste 100 de ani încă se descurcă, s-a dus în China, s-a întâlnit cu Xi Jinping luna trecută, Soros este într-o condiție fizică extrem de proastă și de aceea a fost obligat să cedeze conducerea fiului său, care, pe lângă faptul că este foarte tânăr, e departe de a avea anvergura tatălui, și atunci cei de la CIA, care folosesc oamenii din Fundația Soros, n-au avut ce să facă și au luat această decizie de a restrânge activitățile organizației, nemaiputând să fie coordonate în mod corespunzător”.

Dată fiind natura relațiilor pe care Beny Steinmetz le are cu premierul israelian Bibi Netanyahu, se pune problema extrădării miliardarului din Cipru în Israel. Despre această ipoteză, Cozmin Gușă a afirmat că: „Negocierile sunt de joi după-amiază, de când a fost arestat: joi, vineri, sâmbătă, astăzi e duminică seara; e limpede că sunt foarte grele. Unul dintre marii dușmani  ai lui Beny Steinmetz este Laura Codruța Kovesi, care este procurorul general european. Beny Steinmetz a finanțat ancheta organizației Black Cube împotriva Laurei Codruța Kovesi, în urma cărei am aflat multe detalii inflamante despre Laura Codruța Kovesi, un om tot al lui George Soros și eu pot să bănuiesc că mâna lungă a justiției europene a funcționat în Cipru, nu, dar a Uniunii Europene, va funcționa și în Italia, cum a funcționat și în Grecia, adică Beny Steinmetz este vânat în acest moment. El are o luptă cu oamenii lui Soros, dar mai ales cu Laura Codruța Kovesi. Acolo este un dosar fantastic pus la dispoziție de către foștii ofițeri Mossad de la Black Cube, care au spionat-o pe Laura Codruța Kovesi și au aflat lucruri extrem de spectaculoase, deci lupta e pe viață și pe moarte.

O să vedeți ce se va întâmpla. Multă lume nu mai doarme liniștită în România, o parte dintre cei care sunt legați de Steinmetz vorbesc inclusiv despre în România și atunci au obligații la rândul lor, alții care au luptat împotriva lui Steinmetz și în momentul în care, pe supoziția Magdei ar putea să se întoarcă în Israel, bineînțeles că lupta se va agrava. Eu vă atrag atenția că în România niciun cetățean israelian care a fost condamnat n-a făcut pușcărie, s-a dus în Israel și stă acolo bine mersi și nu doar din România, din toată lumea. Ăsta ar fi un caz unic dacă s-ar întâmpla așa. Negocierile sunt deschise, dar aici negocierile nu mai implică micuțul stat cipriot, nu mai implică nici România, România poate să devină sac de box, pentru că e foarte complicat să te pui în mijloc la asemenea bătaie, implică negocieri directe pe axa Ierusalim-Washington, iar Ierusalimul este foarte bine susținut de către, atenție, majoritatea republicană din Camera Reprezentanților, care sunt într-o alianță formală, solidă cu Bibi Netanyahu”.

Beny Steinmetz mai este implicat în niște anchete de corupție în Elveția, unde are mai multe dosare în curs de desfășurare și există varianta ca aceste dosare în curs de desfășurare să aibă legătură și cu arestarea sa din Cipru, și cu dosarul ce ține de Ferma Băneasa, un dosar complex, cu o groază de inculpați, printre care se numără și Paul de România. „Spre deosebire de România, Elveția este mai compozită; el s-a dus de mai multe ori în Elveția și n-a fost arestat nici măcar în baza mandatului din România. Acolo el este anchetat și pentru că mare parte dintre operațiunile sale financiare se desfășurau în Elveția, după cum eu cred că n-a avut ce să facă pentru banii pe care îi are în Cipru și a trebuit să meargă în vizita aceasta riscantă în Cipru. Se pare că Paul de România, pe care l-am uitat, nu l-am ocolit deloc, se pregătește să fie adus în țară, va fi un efect de domino, nu doar pe linia acestui dosar, ci și pe linia altor dosare. Oamenii din justiție lucrează de zor, mizele sunt foarte mari, repet, noi suntem o țară dominantă de Soros, unde Beny Steinmetz a vrut să-și desfășoare propria influență tocmai pentru ca să poată să-l învingă pe Soros pe un alt teren și l-ați pomenit pe Geoană, cu nunta lui pe care i-au măsurat-o cei de la Cancan că a costat 5 milioane, e pe primul loc e primul loc în topul mondial. Poate să spun mai multe în viitor, dar să țineți minte: unul dintre motivele pentru care Geoană e posibil să fi pierdut în 2009 alegerile este apropierea sa de Beny Steinmetz în detrimentul apropierii lui Băsescu de George Soros, că atunci Soros a apăsat pe accelerație. Poate nu o să vorbesc niciodată despre lucrurile astea, dar măcar să le anunț așa, ca să se știe, și să-și dea seama oamenii timp cât de mare este miza Beny Steinmetz, unde eu în continuare mizez și pe influența la nivelul AUR-ului.

Influența reținerii lui Steinmetz la nivel politic, în perspectiva alegerilor de la noi, poate să fie o bilă care lovește în multe alte bile și le bagă în niște săculeți, cum e la masa de biliard acolo. Nu putem ști cine este mai avantajat. Dacă se va dovedi că spre exemplu, potrivit lobby-ului lui Beny Steinmetz, Bibi Netanyahu și-a apropiat AUR-ul prin intermediul acestor discuții aproape impuse la nivelul ambasadorului israelian de la București, cunoașteți marele scandal, noi avem două partide acolo: Bibi Netanyahu cu AUR și Soros cu Radu Ioanid, ambasadorul român în Israel, cu frații Muraru, care sunt ai lui Soros. E limpede că Beny Steinmetz este undeva în spate acolo, aparte de șeful Mossad-ului, care are origini românești, astea deja sunt speculații. Dar este clar că Israelul a decis că România este o miză importantă și a semnalizat oficial prin întâlnirea dintre George Simion și ambasadorul de la București în biroul lui George Simion, atenție, și cu un deputat extrem de apropiat de la LIKUD, apropiat de Bibi Netanyahu, venit în vizită.

Deci oricum ar fi, cu sau fără Steinmetz, miza România pentru Israel se joacă, nu-i o veste rea, eu de câte ori aud că vine cineva care vrea să se mai bată cu Soros, mă bucur, că nu mai sunt atât de singur sau nu mai suntem atât de singuri ăștia câțiva care ne batem cu Soros și am o bucurie. Dar rezolvarea acestui dosar va lăsa răni României. De ce? Pentru că Steinmetz este reținut și arestat acum în Cipru din pricina condamnării din România, pe care el a reclamat-o peste tot în lume că este una falsă, a făcut de râs justiția românească, pentru că i s-a dat dreptate în Italia și în Grecia, este una falsă comandată de către George Soros, care domină România la nivel de conducere începând cu primul mandat al lui Băsescu.

Organizația Soros îl vrea pe Steinmetz undeva în lume, oriunde, în pușcărie. Dacă ar fi stat în Israel, n-ar fi ajuns niciodată în pușcărie sau dacă ar fi mers prin Africa de asemenea ar fi fost în siguranță, după cum a mers deja în Africa unde are proprietăți. A făcut această greșeală exact în Cipru, unde, repet, cred că există mult mai și trebuie prezență personală dacă e vorba de opt ori off-shore-uri ca să poți să deblochezi anumite fonduri, și s-a nimerit acest lucru. A intrat într-o cursă de șoareci, cum s-ar spune; nu ne face bine deloc, noi nu știm să jucăm meciuri din astea. Nu vreți să vă închipuiți ce se va întâmpla apropo de atitudinea Israelului față de România dacă Beny Steinmetz vine și își ispășește pedeapsa în România acești cinci ani care pot să fie trei sau cine știe cât pot să fie, dar la noi nu se grațiază în țară, după cum bine știți, de când a luat Băsescu puterea nu s-a mai grațiat, nici în timpul lui Iohannis nu s-a grațiat și trebuie să ai relații la Washington ca să ajungi în postura lui Puiu Popoviciu, care a fost unul dintre oamenii cu care a colaborat Beny Steinmetz, apropo, în clădirile lui Popoviciu avea birourile și erau foarte apropiați, adică trebuie să îl ai la mână pe Joe Biden, cum s-ar pune ca să scapi, să-ți fie rejudecat dosarul și oricum durează, tu să rămâi la Londra atâta timp, să nu te dea nimeni acasă și după aia să fii bucuros că uite ai fost achitat și ce cinstit și curat ai fost; Nu e cazul lui Beny Steinmetz”, a concluzionat Cozmin Gușă.

SolidNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.