Reteaua Corect

Guşă dezvăluie tandemurile care domină scena politică: Ponta-Predoiu vs. Dragnea-Coldea

Consultantul politic Cozmin Guşă comenzează informaţia potrivit căreia Victor Ponta l-ar avea drept consilier pe generalul (r) Silviu Predoiu, fostul şef operativ al SIE. Guşă compară tandemul Ponta-Predoiu cu un tandem care nu a fost niciodată recunoscut public: Dragnea-Coldea, relatează Știripesurse.ro.

"Fiecare lider politic îşi aduce în vecinătatea lui consilierii pe care îi vede în stare să-l ajute în jocul său. La Ponta am identificat cel puţin doi jucători cu experienţă. Primul este Ioan Rus, care poate să îl ajute pe Ponta cu Pro România în zona Transilvaniei. Al doilea este Silviu Predoiu, care ştie foarte mult din jocul intern, dar mai ales din jocul de relaţionare externă. Ponta, care e foarte riguros cu acest gen de lucruri, am văzut că nu a negat, ceea ce pentru mine este o confirmare din partea lui Ponta. La Ponta dă cu plus, prin comparaţie cu celălalt cuplu, Dragnea-Coldea, care nu îşi asumă relaţia, o relaţie veche. Aici iese câştigător Ponta. În cârca lui Silviu Predoiu se pot pune unele lucruri, dar are o carieră extrem de longevivă şi necontestată în fruntea SIE, ca executiv militar. La Colea, cel puţin arestările comandate sunt condamnabile din punct de vedere public, dar şi uzufrunctarea rolului de conducător militar, de prim-adjunct al SRI, în folos personal sau al unor oameni de afaceri care s-au îmbogăţit pe spatele statului român, lucru la care Coldea nu a răspuns niciodată. Prin comparaţie, dacă Predoiu a ajutat tot timpul SIE, cel puţin în planul respectului public, Coldea a făcut de râs SRI. Şi acolo cred că are parte de o atitudine total defavorabilă, pentru că eu nu-i văd pe oamenii din SRI să aplaude faptul că acest Coldea a uzufrunctat puterea lui în fruntea SRI în folos personal. Practic, putem vorbi de un Silviu Predoiu care joacă cel puţin în Europa League şi de un Florian Coldea care joacă în Divizia B, cu speranţe de a promova în Divizia A. Cam asta e diferenţa dintre cei doi", a declarat Cozmin Guşă pentru STIRIPESURSE.RO.

 

Guşă: Există politicieni care colaborează cu servicii secrete străine

Întrebat dacă o colaborare cu Silviu Predoiu nu ar fi un dezavantaj pentru Ponta, după ce ani de zile Băsescu l-a acuzat pe fostul premier că ar fi "acoperit" al SIE, Cozmin Guşă a răspuns:

"Ponta nu a negat niciodată cu subiect şi predicat asta. Dar dacă stăm şi analizăm de ce a fost acuzat, că a fost colaborator în perioada 1997-2001, aceste lucruri nu sunt din spectrul ilegalului. Ponta a intrat în politică în finalul lui 2001, începutul lui 2002. Chiar eu i-am semnat carnetul de partid şi lui. Nu intră deloc în zona unor ilegalităţi. Faptul că cineva a colaborat cu statul român fără să fie în câmpul politic, asta nu e o chestie infamantă. Avem, din nefericire, oameni politici care au încălcat legea şi au colaborat cu serviciile secrete fiind oameni politici. Şi avem altă categorie de oameni politici care colaborează cu servicii secrete străine, ei fiind oameni politici în România. Asta e la ordinea zilei."

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.