Reteaua Corect

Grupul Wagner amenință cu retragerea de pe frontul din Ucraina. Nemulțumirile lui Prigojin

Fondatorul și proprietarul companiei de securitate Wagner Group, oligarhul rus Evgheni Prigojin, ar fi accelerat retragerea oamenilor săi din Ucraina, după ce Forțele Armate Ruse au amânat transportul de muniție și de mai multe trupe pe fronturile pe care luptă în Ucraina, anunță 20minutos.es, citat de Rador, relatează Știripesurse.

Nemulţumirea lui Prigojin, fost aliat al președintelui rus Vladimir Putin, este mai veche, după ce organizației sale de mercenari i s-a interzis recrutarea din închisorile rusești, așa cum făcea până acum.

Recent, Prigojin a mers până acolo încât i-a numit "trădători" pe cei din înaltul comandament militar rus, deoarece se presupune că nu i-ar asculta cererile pentru mai mulți oameni și muniție, în timp ce grupul continuă să lupte cu forțele ucrainene în jurul orașului Bahmut.

Drept răzbunare, Prigojin, a cărui independență nu este agreată la Kremlin, plănuiește să se retragă din Ucraina

Acesta dorește să reia activitățile grupului în Africa, unde are mai multe fronturi deschise în colaborare cu autoritățile unor țări de pe continent, potrivit unor surse consultate de agenţia Bloomberg.

În ciuda lunilor de lupte, forțele ucrainene resping atacurile Grupului Wagner pentru a pune mâna pe Bahmut, o scenă mult dorită de Moscova, deoarece acesta este centrul din care pleacă proviziile pe care Kievul le trimite trupelor sale de pe frontul de est.

Comandanții militari par să fi reușit să semene îndoieli lui Putin cu privire la presupusa supremație militară a Grupului Wagner, după ce președintele rus a transferat Ministerului Apărării exclusivitatea de a putea recruta deţinuţi din închisorile țării.

De la începutul invadării Ucrainei în urmă cu puțin peste un an, Prigojin a avut acces nelimitat la închisorile rusești pentru a recruta deţinuţi dispuși să meargă la război în schimbul eliberării lor, dacă supraviețuiau cel puțin șase luni.

Totuşi, mulți dintre aceştia nu aveau pregătirea militară necesară pentru a întreprinde o acţiune de asemenea amploare. Potrivit serviciului britanic de informații, jumătate din cei 40.000 de deţinuţi care au fost recrutați au murit.

Săptămâna trecută, Grupul Wagner a anunțat o campanie de recrutare în centrele sportive din aproape cincizeci de orașe rusești, cu care speră să obţină aproximativ 30.000 de noi voluntari.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.