Reteaua Corect

Grupul de Investigații Politice, acuzații la adresa lui Daniel Constantin

Grupul de Investigații Politice susține că deputatul PNL Daniel Constantin a primit un credit de aproape 400.000 euro de la banca statului, CEC. Banii ar fi fost virați în conturuile companiei Cameea Business Solutions, deținută de Constantin, relatează Știripesurse.

„În mai 2021, Cameea Business Solutions, firma deputatului PNL Daniel Constantin, a primit un credit de 1.803.400 Lei, aproape 400.000 Euro, de la banca statului, CEC. La data primirii creditului, firma avea 1 angajat și un capital social de 200 lei. Creditul obținut a fost de aproape 8,5 ori mai mare decât întreaga cifră de afaceri a firmei.

Daniel Constantin este asociat unic al Cameea Business Solutions SRL. Firma a fost înființată în 2016 cu denumirea Cameea Fine Catering, având ca obiect principal de activitate Activităţi de alimentaţie (catering) pentru evenimente. Denumire firmei a fost schimbată în februarie 2021.

Potrivit Registrului Național de Publicitate Mobiliară, în 12 mai 2021, Cameea Business Solutions a încheiat cu CEC Bank Sucursala Victoriei un contract de împrumut în valoare de 1.803.400 lei, aproape 400.000 Euro.

În 19 mai 2021, la o săptămână după primirea creditului de la CEC, Daniel Constantin a modificat și obiectul principal de activitate al firmei în Activitati de consultanta pentru afaceri si management. În 3 iunie 2021, Daniel Constantin a majorat și capitalul social al Cameea Business Solutions de la 200 lei la 150.000 lei.

CEC este banca statului, iar Cameea Business Solutions este firma unui deputat al coaliției de la putere. Dar aceasta e cea mai mică problemă a împrumutului substanțial primit de firma lui Daniel Constantin. CEC a acordat un credit de 1,8 milioane lei unei firme care, potrivit bilanțului pe 2020, avea un angajat și un capital social de 200 lei.

Mai mult, în 2020, cifra de afaceri a Cameea Business Solutions fusese de 213.000 lei. Așadar, Daniel Constantin a reușit să obțină de la CEC un credit de 8,5 ori mai mare decât întreaga cifră de afaceri a firmei sale.

CEC este una dintre băncile care acordă credite prin intermediul schemei de ajutor de stat IMM Invest. Am a solicitat Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) să ne informeze dacă firma deputatului Daniel Constantin a beneficiat de facilități de garantare acordate de către stat. Deși ajutorul de stat se acordă din bani publici, ni s-a răspuns că aceste informații țin de secretul bancar.

La fel de posibil e ca firma lui Daniel Constantin să fi primit creditul în afara schemei de ajutor de stat, CEC găsind, în plină criză COVID, o posibilitate de a finanța firma cu un angajat a deputatului Constantin.

CEC Bank și Daniel Constantin trebuie să facă publice criteriile pe baza cărora banca statului a acordat un credit de 1,8 milioane lei firmei unui deputat aflat la putere, dobânzile și costurile acestui împrumut", arată Grupul de Investigații Politice, pe pagina lor de Facebook.

Știripesurse 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.