Reteaua Corect

Golban și noi contra FDGR și Klaus Iohannis

”Nu știu cîtă minte au comunicatorii PSD pentru a sări pe noul subiect. Dar exact în ziua în care Klaus Iohannis anunța că va lupta pentru Legile Justiției pînă cînd își va da duhul politic, în presa română cea flecăreață a apărut scrisoarea lui Radu Golban adresată cancelariilor europene”, scrie jurnalistul Cornel Nistorescu într-un editorial publicat în Cotidianul și pe care îl redăm integral.

Radu Golban, domiciliat în Elveția, se plînge aliaților din cel de-al Doilea Război Mondial că România a încălcat Convenția de Armistițiu și Tratatul de Pace, forțînd o recuperare a bunurilor organizației fasciste Grupul Etnic German. E drept că recuperarea bunurilor confiscate de statul român de la Grupul Etnic German s-a făcut și în baza unor ordonanțe și înțelegeri între guvernul Adrian Năstase și Klaus Iohannis și Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR). E drept că Adrian Năstase a promis și, mai apoi, Klaus Iohannis s-a făcut că plouă și l-a susținut pe Traian Băsescu la alegerile din decembrie 2004 (moștenind integral de la acesta tot aparatul de servicii secrete și toate pîrghiile de tip totalitar). Klaus Iohannis, ca primar al Sibiului și președinte al FDGR, s-a ocupat de recuperarea bunurilor confiscate de la Grupul Etnic German, fără a se opune și fără a încerca respectarea convențiilor, legilor și decretelor românești. În 1947 a mai existat o încercare de recuperare a bunurilor confiscate de la Grupul Etnic German, dar și atunci a fost respinsă de instanțele de judecată.

Sentința îndoielnică a Tribunalului de la Sibiu a dus la o hotărîre definitivă care a consfințit că FDGR-ul condus de Klaus Iohannis este succesorul de drept al Grupului Etnic German, interzis prin decret regal. Am publicat respectivul decret și am reprodus sentința care a făcut posibilă recuperarea îndoielnică a bunurilor confiscate după război de statul român.

Klaus Iohannis și FDGR s-au socotit și se socot îndreptățiți să fie succesorii bunurilor confiscate de la o organizație fascistă interzisă, toată operațiunea bazîndu-se pe o sentință scrisă din oficiu de președinta Tribunalului Sibiu și rămasă definitivă din lipsă de contestare. Judecătoarea era în concediu, iar FDGR a rămas cu un document care îl fixează ca succesor al bunurilor confiscate de la o organizație fascistă interzisă prin lege.

Pentru a bate în cuie această pretenție, FDGR a deschis un proces împotriva profesorului universitar Ion Scurtu, a lui Radu Golban, a lui Silviu Mănăstire și a subsemnatului. Ne vom judeca în statul de drept al lui Klaus Iohannis.

A apărut însă o altă problemă. O somitate în drept din Germania și un parlamentar elvețian s-au aplecat asupra cazului succesiunii FDGR după o organizație fascistă interzisă în 1944. Rezultatul cercetării lor a fost trimis parlamentelor, premierilor și miniștrilor de Externe din țările europene. În curînd vom publica materialele celor doi și vom pune la dispoziția cititorilor studii și documente care arată fără putință de tăgadă că o organizație democratică nu poate fi succesoarea unei organizații fasciste interzise de lege și convenții internaționale.

Publicăm scrisoarea publică trimisă de Radu Golban către cancelariile europene. Scrisoarea sa, fundamentată pe argumentele unor specialiști, arată că președintele Klaus Iohannis a fost la cîrma unei moșteniri ilegale”.

1.

Iohannis îl reîncarnează pe Hitler

Publicat in 31 ianuarie 2018 la 12:01

Forumul Democrat al Germanilor din România, condus la acea dată de Klaus Iohannis, a solicitat unei judecătorii din Sibiu să-i fie recunoscută calitatea de succesor al Grupului Etnic German, care fusese scos în afara legii și desfințat, constatându-se că a fost o organizație criminală nazistă. În consecință, în 1999 s-a dispus retrocedarea către FDGR a întregului patrimoniu intrat în posesia statului în 1948. Grupul Etnic German, care fusese creat în 1940, la presiunea Berlinului, printr-un decret semnat de mareșalul Ion Antonescu și având drept purtător de cuvânt Partidul Nazist, i-a transformat pe etnicii germani în luptători SS, circa 80.000 și a sfârșit prin a fi declarat drept organizație criminală de către Puterile Aliate, atât prin Tratatul de Pace cât și prin Convenția de Armistițiu. Anterior, Grupul Etnic German confiscase o uriașă avere aparținând de drept sașilor, Bisericii Evanghelice și Catolice, numeroaselor familii de evrei și chiar de români deposedate cu forța de bunurile lor.

2.

Nucleara lui Golban pe capul lui Iohannis

Publicat in 30 ianuarie 2018 la 17:14

Profesor doctor Radu Golban, stabilit în Elveția și autor al mai multor tratate de economie, lansează o adevărată bombă nucleară împotriva lui Klaus Iohannis. El a apelat la doi reputați specialiști din Germania și din Elveția în drept internațional public, iar aceștia au elaborat ample expertize prin care demonstrează că România a încălcat în mod flagrant atât tratatul de pace încheiat de Marile Puteri după cel de-al Doilea Război Mondial cât și Convenția de Armistițiu. Nici măcar fosta Germania Federală sau Uniunea Sovetică nu și-au permis în timpul Războiului Rece să ignore aceste documente internaționale.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.