Reteaua Corect

Generalul Charles Q. Brown va fi noul șef al Armatei Americane

Scris de newsreporter in 25 Mai 2023 la 08:58, in Politics. 234 vizualizari Intra in discutie Taguriarmata americana, Charles Q. Brown, sef, sua shortlinkhttp://crct.ro/nBmX

Preşedintele american Joe Biden va anunţa joi intenţia sa de a-l numi pe Charles Q. Brown, general afro-american care în prezent comandă forţele aeriene, pentru a conduce statul major al întregii armate americane, potrivit programului său oficial publicat de Casa Albă, notează AFP preluat de agerpres, relatează Știripesurse.

El l-ar înlocui pe generalul Mark Milley, în această poziţie eminamente strategică de la 1 octombrie 2019 şi al cărui mandat se apropie de sfârşit.

C.Q. Brown, dacă va fi confirmat de Senat, ar fi al doilea afro-american care va servi ca ofiţerul cu cel mai înalt grad în cea mai puternică armată din lume, după Colin Powell în anii 1990.

Acest bărbat în vârstă de 60 de ani s-ar afla sub ordinele unui ministru al apărării de asemenea de culoare: Lloyd Austin.

Actualul şef al US Air Force este un fost pilot experimentat cu 3.000 de ore de zbor, dintre care 130 de luptă.

Şef de brigadă, el a fost ulterior comandant al forţelor aeriene americane din Orientul Mijlociu şi din Pacific.

Generalul s-a făcut remarcat în vara lui 2020, în mijlocul manifestaţiilor "Black Lives Matter" împotriva rasismului, în urma morţii lui George Floyd. Cel mai înalt gradat a publicat atunci o înregistrare video în care relata despre discriminările pe care le-a suferit, inclusiv în armată.

În forţele aeriene, "Am fost adesea singurul afro-american din escadrila mea şi, ca ofiţer de rang înalt, singurul afro-american din cameră", a povestit el atunci. "Mă gândesc la presiunea la care am fost supus pentru a performa fără greşeală, în special din partea superiorilor mei, despre care simţeam că se aşteaptă la mai puţin de la mine ca afro-american".

El a mai spus că "a muncit de două ori mai mult" pentru a "demonstra că aşteptările şi percepţiile lor despre afro-americani sunt nefondate".

Dar înainte de a prelua comanda armatei americane în toate componentele ei, militarul trebuie să vadă alegerea preşedintelui Biden confirmată de Senat.

O procedură departe de a fi o formalitate: Tommy Tuberville, senatorul de Alabama, blochează în mod deliberat de mai multe săptămâni aproape 200 de numiri militare în aşteptare, o modalitate pentru republican de a-şi manifesta opoziţia faţă de decizia Pentagonului de a ajuta femeile militare să obţină o întrerupere voluntară de sarcină.

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.