Reteaua Corect

Generalul american Christopher Cavoli, noul șef militar al NATO

Scris de newsreporter in 04 Mai 2022 la 08:56, in Politics. 346 vizualizari Intra in discutie TaguriChristopher Cavoli, NATO, sef shortlinkhttp://crct.ro/nzwS

Generalul de armată american Christopher Cavoli a fost numit comandant suprem al forțelor aliate din Europa, a anunțat marți NATO, pe fondul tensiunilor ridicate provocate de invazia rusă în Ucraina, potrivit Le Figaro, citat de G4Media.ro.

Numirea sa a fost aprobată de Consiliul Nord-Atlantic. Acesta îi va succeda generalului Tod D. Wolters în cadrul unei ceremonii de schimbare a comenzii care va avea loc în această vară la Cartierul General Suprem al Puterilor Aliate din Europa (SHAPE), lângă Mons, Belgia, a precizat NATO. Fiu al unui ofițer italo-american, Cavoli s-a născut în plin Război Rece, la Würzburg, în Germania de Vest, și a crescut în bazele militare, tatăl său fiind detașat în diferite locații. Vorbitor de limbă rusă, el este militar din 1987 și, din 2020, comandă forțele americane din Europa și Africa, cu sediul la Wiesbaden, în Germania.

Căsătorit și cu doi copii, a absolvit Universitatea Princeton. A participat la Războiul din Golf și a avut mai multe misiuni în Afganistan. De asemenea, a comandat armata SUA în Europa din ianuarie 2018 până în octombrie 2020, înainte de a prelua comanda combinată Europa-Africa. Șeful militar al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord este, de asemenea, ofițer american, în condițiile în care Europa îl numește pe secretarul general al NATO, în prezent norvegianul Jens Stoltenberg, al cărui mandat a fost prelungit pe fondul războiului din Ucraina.

Comandantul Suprem al forțelor aliate din Europa (SACEUR) este unul dintre cei doi comandanți strategici ai NATO. Adjunctul său este un ofițer european. Fostul președinte american Dwight D. Eisenhower a fost primul care și-a asumat această comandă până în 1952. SACEUR este responsabil de comanda generală a operațiunilor militare ale NATO și conduce planificarea militară a operațiunilor.

G4Media.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.