Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Furt masiv la europarlamentare

Conform Biroului Electoral Central, s-au inscris pentru europarlamentare 15 partide politice si 4 independenti. Partidele politice trebuie sa depuna minimum 200.000 de semnaturi. Independentii, minimum 100.000. Dar, pentru a avea sansa de a fi validati, si unii si altii trebuie sa prezinte un total mai mare. Daca, in medie, candidatii, partide sau persoane, aduna circa 20 la suta mai mult decat era necesar, rezulta o cifra incredibila. Si anume ca listele prezentate la BEC sunt semnate de 4,5 milioane de persoane diferite. Ceea ce este imposibil.

S-a produs un furt masiv fara a fi inceput macar, in mod oficial, campania electorala pentru europarlamentare. Pentru moment, furtul este facut pe liste. Calculul pe care l-am prezentat mai sus ne conduce la o cifra colosala a semnaturilor prin care cetatenii se declara de acord cu candidatura unor partide si a unor persoane. Cheia rationamentului pe care il prezint in aceasta analiza este faptul ca, in conformitate cu legea, un cetatean nu poate semna decat pe o singura lista. Avem, prin urmare, de-a face, sau ar trebui sa avem, cu 4,5 milioane de persoane cu drept de vot care s-au deranjat, si-au luat cartea de identitate de acasa si s-au deplasat catre unul dintre centrele in care s-au strans semnaturi. Doar pentru a-si manifesta dorinta de a vedea inscris pe liste in ziua europarlamentarelor un partid sau un candidat independent.

Dar unde Dumnezeu s-au strans aceste semnaturi? Cate corturi destinate strangerii de semnaturi au vazut cetatenii Romaniei in marile orase, in orasele mici sau in sate? Cate asemenea operatii au fost fotografiate, filmate, prezentate in presa scrisa sau la televiziuni? Chiar asa, ati vazut dumneavoastra prin intersectii sau parcuri nenumarate corturi destinate strangerii de semnaturi? Ati vazut macar unul? Pe aceste corturi ar fi trebuit sa fie scris numele partidului sau al candidatului independent insotit de sigla si respectiv fotografia acestuia. Cate au fost vazute? Sa admitem ca partidele ar fi strans semnaturi exclusiv in sediul acestora. In aceasta situatie, ar fi trebuit sa vedem, daca ne referim nici mai mult, nici mai putin decat la 4 milioane si jumatate de semnaturi, nenumarate cozi la intrarea in sediile partidelor politice. Cu atat mai mult cu cat intervalul a fost foarte scurt din momentul in care a fost difuzata pe site-ul BEC forma definitiva a acestor liste de semnaturi si ziua in care ele trebuie depuse. A vazut cineva, prin satele Romaniei, caravane destinate strangerii de semnaturi?

Daca ne imaginam ceea ce este perfect plauzibil, ca un sfert dintre semnaturi ar fi fost stranse in capitala, agitatia in cele 30 de zile disponibile ar fi trebuit sa fie maxima. Pentru ca nu mai putin de 40.000 de bucuresteni ar fi trebuit sa semneze zilnic.

Eu unul tare ma tem ca, daca introducem intr-un soft de genul celor utilizate in alte state din Uniunea Europeana aceste liste de semnaturi, vom descoperi ca domnul, sa spunem, Popescu Vasile, pe un asemenea tabel, urmeaza dupa domnul Ionescu Ionel si se afla inaintea lui Georgescu Tiberiu la fel cum s-a intamplat si in cazul listelor precedente. De la celelalte alegeri. Intre timp, insa, unii au decedat.

De aceasta data insa exista o complicitate a intregii clase politice. De aceea nu cred ca va exista o determinare, in scopul declansarii unor verificari sau anchete. Desi, spre deosebire de referendumul pentru demiterea lui Traian Basescu, unde, in ciuda faptului ca au fost pusi pe drumuri sute de procurori, nu au fost identificate decat cateva zeci de nereguli, acum ilegalitatile sunt cu adevarat masive. Si majore. Ca sa nu spun evidente.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.