Reteaua Corect

Fostul director al CIA a descifrat tactica lui Putin: Ce captură vrea să facă în noul plan B

Evoluția războiului din Ucraina din ultimele zile arată o nouă tactică a Rusiei, care pare că a renunțat momentan la asediul Kiev-ului, regrupându-și trupele din zonă. Analizând situația, fostul director al CIA-ului, generalul în rezervă, David Petraeus a descifrat la CNN noile mutări ale lui Putin, care se vor concentra acum pentru a opune mâna pe toată regiunea Donbas-ului, relatează Ziare.com.

Rusia face ultimele pregătiri pentru un atac masiv în estul Ucrainei, iar Kiev-ul a avertizat că luptele din Donbas vor semăna cu cele din cel de-Al Doilea Război Mondial, potrivit CNN.

”Să facem o analiză la ce s-a întâmplat în realitate. Ceea ce vedem, efortul inițial al trupelor rusești din nordul Kiev-ului, care au venit dinspre Cernobîl și din estul Rusiei spre Kiev au fost oprite de Ucraina, iar armata sa a trecut la contraatac.

Update 10:07

Forțele ruse s-au retras, iar campania s-a terminat aici. În schimb, ele au încercat în sud, să înainteze spre Odesa, un port major de la Marea Neagră. Dar ucrainenii au stopat ofensiva la Nikolaev”, apreciază generalul Petraeus în interviul de la postul de televiziune american CNN.

Putin pare că și-a schimbat tactica din mers și a trecut la un plan B. Fostul director al CIA evaluează noua mutare. ”Acum, rușii se concentrează acum pe Donbas. Încă sunt lupte la Mariupol, există rezistența din partea ucrainenilor.

Trupele ruse vor înainta dinspre Mariupol spre nord, iar cele din estul orașului Harkov vor coborî spre sud, în Donbas. Ceea ce vor să facă este să înconjoare regiunea și să atace forțele ucrainene care se găsesc la Kramatorsk și Sloviansk”.

Mișcările armatei ruse observate din satelit arată acest plan. Generalul oferă mai multe imagini ce prezintă coloanele de tancuri ale Rusiei ce se îndreaptă spre regiunea Donbas.

Fostul director al CIA-ului remarcă și faptul că Putin a schimbat și șeful armatei Rusiei care acționează în Ucraina. ”Acum este un nou comandant al trupelor, generalul Dvornikov, poreclit ”măcelarul” din Siria, din 2016. Ne așteptăm la o campanie brutală din partea rușilor”.

Obiectivul lui Putin s-a schimbat și pare că nu mai vizează toată Ucraina și capturarea principală a Kiev-ului. ”Acum, concentrarea armatei ruse este sud-estul Ucrainei. Și ceea ce se vrea, este ca de 9 mai, să consemneze succesul și să sărbătorească Ziua Victoriei din cel de-al Doilea Război Mondial”, a spus Petraeus.

Și planul este clar, apreciază generalul. Putin vrea să pună stăpânire pe Donbas și pe regiunea sudică din Ucraina, pentru a avea un coridor de legătură cu Crimeea, peninsula anexată în 2014 de Moscova.

 Video pe Ziare.com 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.