Reteaua Corect
Ioan Spanu

A fost nevoie să moară oameni, domnule Iohannis?

Scris de Ioan Spanu in 18 noiembrie 2020 la 12:20, in Politics. 942 vizualizari Intra in discutie Taguriati, incendiu, iohannis, neamt, spital shortlinkhttp://crct.ro/nwY7

La cîteva ore după tragedia de la spitalul din Piatra Neamţ, televiziunile au difuzat o imagine care m-a cutremurat: Klaus Iohannis, ţinînd-o de mînă pe răvăşitoarea Carmen, intra triumfal în Biserica Evanghelică din Sibiu! Îl durea în paişpe că toată ţara era copleşită de moartea celor 10 oameni aflaţi pe aparate într-un salon ATI, care au fost carbonizaţi de vii.

Potrivit procedurilor anunţate chiar de către Iohannis, Sibiul trebuia să intre în carantină încă de săptămîna trecută, avînd în vedere rata infectărilor cu noul coronavirus. Numai că „autorităţile” slugarnice au amînat carantinarea Sibiului pentru luni dimineaţa, la ora 8, astfel încît „Sultanul” să nu rateze acest weekend alături de soţie!

Nici cînd a auzit de tragedia de la Piatra Neamţ, n-a simţit nevoia să cheme alaiul cu care plecase şi să se întoarcă la Palat pentru a da un semnal că îi pasă de ce văzuse la televizor. Dar, NU! După ce a văzut reportajele dramatice, Iohannis a dormit liniştit în patul conjugal şi a crezut că şi-a făcut datoria dacă a doua zi, cînd morţii erau scoşi în saci de plastic de la morga neîncăpătoare, el şi Carmen s-au trezit, au luat micul dejun şi s-au dus la biserică, unde s-au rugat pentru sufletele celor carbonizaţi. Parcă n-ar fi fost Preşedintele României, ci pastorul Bisericii Evanghelice!

În aceste împrejurări sinistre, nu ai cum să nu-ţi aminteşti de vorbele acelea nesăbuite pe care Klaus Iohannis le-a rostit în 4 noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv: „În 30 octombrie, a avut loc tragedia de la Clubul Colectiv. Oamenii, care iniţial au fost doar indignaţi, au devenit revoltaţi… Oamenii au aşteptat ca cineva să-şi asume răspunderea să apară în clasa politică românească acea responsabilizare politică… În fine, târziu, foarte târziu, Guvernul a demisionat. A FOST NEVOIE SĂ MOARĂ OAMENI CA ACEASTĂ DEMISIE SĂ SE PRODUCĂ. Dacă s-ar fi respectat şi dacă s-ar fi impus respectarea normelor şi a legilor, niciunul nu ar fi trebuit să moară”.

Acum, cînd s-a produs această tragedie de la Piatra Neamţ, la conducerea Executivului este „Guvernul Meu”, însă Iohannis nu mai cere demisia nimănui şi, fac pariu cu oricine, la prima conferinţă de presă de la Cotroceni, fără să clipească, va arunca vina pe PeeSeeDee, nu pe Ludovic Orban, nici pe Nelu Tătaru, căci ei sînt capi de liste pentru PNL la alegerile de peste două săptămîni!

Acesta este Klaus Iohannis, un personaj fără strop de empatie cu suferinţa cuiva, dispus să participe la vînzarea de copii pentru cîţiva firfirei, să scoată oamenii din case pentru a le lua el cu acte false, să ia de la stat zeci de imobile şi terenuri pentru a le da FDGR-ului său în numele organizaţiei naziste GEG, să cheltuiască sume imense (maşini, ofiţeri SPP, salvări) în fiecare sfîrşit de săptămînă pentru a dormi două-trei nopţi alături de soţia sa, deşi poporul i-a pus la dispoziţie un Palat de cîteva milioane de euro în Bucureşti.

Lumea l-a iertat, lumea l-a votat de două ori şi acum se va duce iarăşi la vot pentru a-i face hatîrul de a avea şi „Parlamentul Meu”. Iar el, „Sultanul României”, nu dă nici în faţa morţii îngrozitoare a celor zece carbonizaţi de la spitalul din Piatra Neamţ un semn că îi pasă cu adevărat de ce se petrece sub regimul pe care-l conduce.

Susţinătorii săi ne vor întreba: „Şi ce era să facă, să stingă Preşedintele focul din salonul ATI?” Nu, îndobitociţilor, nu să stingă focul din salon, ci pe acela din sufletele rudelor celor arşi, care nu înţeleg cum a fost posibilă această tragedie, în care zece oameni s-au dus la un spital de stat pentru a se vindeca şi s-au trezit cu focul peste ei! Iar Şeful acestui Stat este chiar Iohannis!

Măcar de ochii lumii, Klaus Iohannis trebuia să facă acest gest de a veni la Bucureşti în secunda în care a aflat de tragedie sau chiar să plece acolo, la Piatra Neamţ, şi să dea de pămînt cu cei vinovaţi, să ceară imediat demisia lui Nelu Tătaru şi chiar a lui Ludovic Orban, aşa cum a făcut în 2015. Să stea acolo, să vadă cu ochii lui cît de bine a fost gestionată criza Coronavirus de către „Eu şi Guvernul”, aşa cum s-a lăudat mereu, la fiecare conferinţă de presă!

Mulţi poate nu-şi mai amintesc cum şi-a încheiat Klaus Iohannis declaraţia din 4 noiembrie 2015, după tragedia de la Colectiv. S-o revedem şi să medităm: „Dacă e să fim cinstiţi, noi ştim aceste lucruri. Doar că unii care au guvernat au preferat să le amîne sau să le ignore. Sper că următorii guvernanţi nu vor repeta această greşeală”.

Din păcate, „următorii guvernanţi”, care sînt acum chiar ai lui Iohannis, au repetat greşeala. Numai că ei nu vor plăti, ci doar vor fi mîngîiaţi pe creştet: „Staţi cu tata, că tata v-aduce vouă / lapte, brînză, carne, ouă” şi, desigur, butoanele Puterii! Acuşi, pe 6 decembrie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.