Reteaua Corect

Ţâfnilă şi Agramilă şi-au găsit naşu’: Traian Băsescu

Nici nu a ajuns să se coacă bine alianţa comensuală dintre fericiţii posesori de certificate de “hai libi, de PSD,” Victor Ponta şi Robert Negoiţă, că Eugen Tomac le-a stricat celor doi bucuria de a fi anti-„Firea oamenilor.” Le-a spus verde-gălbior că Traian Băsescu e naşul lor.

Negocierile dintre PNL şi Alianţa USR-PLUS sunt în impas. Candidatul (in)dependent Nicuşor Dan, susţinut de liberali, e nevoit să recunoască evidenţa: PSD rămâne cu prima şansă în câştigarea alegerilor locale din Bucureşti.

Părăsită de fin şi nesusţinută de liderul ultra pretenţios al Pro România, Gabriela Firea recunoaşte retragerea printre cetăţeni. A şi lansat sloganul ei de campanie “Firea oamenilor.” A promis că face o singură alianţă. Aceea cu poporul.

De la Chiliman, la Pastramă

De partea opusă, apărătorul de libelule, Nicuşor Dan, nu mai are chef nici de conferinţe de presă în stradă, atât timp cât nu vede fum alb ieşind de la negocierile foştilor săi cumetri politici cu împăciuitorii liberali.

Prea au lăsat de la ei, liberalii.

Să nu vii cu un candidat puternic, tu urmaş de Brătieni, să susţii pe cineva cu agendă paralelă capitalismului, să laşi de la tine trei locuri de prezumtivi primari pentru USR-PLUS, iar celor din urmă să nu le convină numele celorlalţi trei ai tăi, rămaşi pentru desemnare, e un semn de derivă maximă la PNL.

PMP, partidul lui Băsescu, nici n-a contat la târguielile pentru locurile din şotroanele nedesenate încă.  

Armata de strânsură a PNL nu are lider

Sigur că de la Andrei Chiliman, la panarama penală, Brigitte Pastramă, trecând peste lifturile Violetei Alexandru, preşedintele Asociaţiei de Bloc „PNL Împăciuirea,” e un hiatus mai mare decât curba lui Gauss, aplicabilă civililor din armata de strânsură a PNL Bucureşti.

“Prin noi înşine” s-a zaharisit. În plină lună de miere. Când Popa din Deal, înalt ca Feleacu, era gata să pună pirostriile cuplului penelisto-userist, vine şi Diavolul contestării.
De câţiva ani e multă dihonie printre liberalii bucureşteni. Mulţi s-au prăvălit de pe stradă în conducerea filialelor. E o criză de reprezentare de nu s-a mai văzut de la imersia pedeleului în PNL. Fiecare nou venit nu şi-a făcut încă testul de apartenenţă.

Cum nici cu un furtun nu stingi un incendiu, aşa şi lăsarea mare a Alexandrovei, fata bună la toate în casa liberalilor bătrâni, nu face decât genunchii moi şi râtul gros vechilului userist.

Dan Barna a băgat mortul în casa Brătienilor

Sigur că nimeni nu i-a băgat PNL-ului mortul în casă mai bine decât Dan Barna. Asta e deja o certitudine mai mare decât apartenenţa lui Dinu Patriciu la Ordinul “Mai marele trebuie servit cum se cuvine.”  

Dacă cineva a vrut să ucidă nobleţea liberală a reuşit prin acest Nicuşor Dan, venit de nicăieri şi lăbărţat pretundeni.

 

Vocile lumii:

Traian Băsescu are capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetățeni, pentru a primi cel de-al treilea mandat de primar al Capitalei, declară la RFI președintele PMP, Eugen Tomac. El precizează că partidul ia în calcul o asemenea candidatură, dacă partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens în ceea ce privește desemnarea unei liste de candidați comuni în primul rând pentru Consiliul General.

 

 

Victoraş Ţâfnilă şi Robert Agramilă pot deveni din staruri irelevanţi, odată cu anunţarea candidaturii lui Traian Băsescu pentru al treilea mandat de primar general

Traian Băsescu poate decide viitorul Primar General

E clar. Nu de salvatori duce lipsă Bucureştiul. Ci de constructori. De buni arhitecţi. Până să se găsească vreun candidat cu asemenea patalamale, Gabriela Firea domneşte şi guvernează.

Oare cât de mici au fost duminică seara Victoraş Ţâfnilă şi Robert Agramilă, când au aflat din spusele lui Eugen Tomac că Traian Băsescu mai are încă 17-20% în Bucureşti şi că e gata de luptă pentru al treilea mandat.

O simplă aruncare în luptă a corăbierului îi face pe cei doi comensuali irelevanţi şi de aici toată deruta alianţei înmuiate în otrava trădării.

Nu prea obişnuit cu piruetele şi cu vorbele mieroase, Rareş Bogdan e nevoit să-şi îndulcească tonul, act deloc reflexiv posturii sale de revolut, sadea, chiar submisiv biciului neomarxist.

Drăcilă şi Stafia Elenei Lupescu

Dacă se tot prelungesc negocierile în conclavul liberalo-userist îl vom vedea pe Drăcilă cu buzele vinete, prelingându-se pe pereţii partidului, în semn că stafia Elenei Lupescu asigură în Modrogan permanenţa.

Un lucru e cert. Firea oamenilor nu e dinainte înfrântă. Poate că useriştii, obişnuiţi cu victoriile din catastrofe, îşi fac harakiri şi-i lasă pe liberali în plata Domnului. Dar nu înainte de a-şi lipi dinţii de pereţi.

Nu există pericol mai mare pentru candidatul susţinut de oameni şi de PSD, mă gândesc la Firea, decât resuscitarea egoului liberal “prin noi înşine.”

Doar că scărmănitorii în foc nu-i lasă pe urmaşii Brătienilor nici să gândească, darmite să se adune din şapte zări şi să-şi desemneze un candidat ca lumea, nu ca lunea.

Aşa că Firea doarme liniştită pe somnul tulburel al alianţei contra naturii PNL-USR-PLUS.

Şi când mai auzi că USR e dreapta, ţi se străvezesc dinţii şi deja ţi-e dor de vechii liberali, retraşi în cripte sau prin alte locuri în care nu se consumă colectiv plonjatul în gol, ci doar somnul individual.

Mai există viaţă şi după comedia asta Nicuşor, „fă-te că eşti breaz şi candidat!”

Presupusa candidatură a lui Traian Băsescu va fi un cub răcoritor. Un rubicon ce-şi învârte pentru proşti solzii de şarpe.

Marius Ghilezan

România Liberă

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.