Reteaua Corect

Fifor explică motivul pentru care România nu este pregătită pentru votul electronic

Purtătorul de cuvânt al PSD, Mihai Fifor, a scris luni dimineaţă, pe Facebook, că România nu este pregătită pentru votul electronic şi a dat exemplu cazurile altor state europene care au renunţat la acest sistem, adăugând că votul prin corespondenţă este o soluţie pragmatică pentru diaspora, scrie Mediafax.

”De ce nu este România pregătită pentru votul electronic? În primul rând, pentru că ţări precum Germania, Olanda sau Irlanda, au renunţat la acest sistem după ce s-au confruntat cu suspiciuni privind rezultatele. Deci nici statele cu o lungă tradiţie democratica nu au găsit o formulă sigură pentru acest sistem. În al doilea rând, cele mai multe tipuri de vot electronic presupun deplasarea la secţia de votare, deci nu ar rezolva problema din diaspora. În prezent, Estonia este singura ţară din lume care foloseşte, la nivel naţional, sistemul de vot electronic online. Oare de ce nu e folosit şi de alte state?”, a scris Mihai Fifor.

 

 

Acesta a adăugat că votul prin corespondenţă şi suplimentarea secţiilro sunt soluţii pragmatice şi se aşteaptă ca preşedintele Klaus Iohannis să le ceară ambasadorilor locuri pentru înfiinţarea de noi secţii de votare.

Cred că votul prin corespondenţă, votarea prelungită şi suplimentarea secţiilor de votare sunt soluţiile pragmatice pentru diaspora. Aşteptam încă să vedem dacă domnul presedinte Iohannis, ca şef al diplomaţiei, ii va pune pe ambasadori la treabă, ca să găsească locuri pentru înfiinţarea de noi secţii. Să facă şi preşedintele ceva concret... Altfel, românii s-au cam săturat de vorbărie şi de arătatul cu degetul spre alţii...”, a conchis Mihai Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut săptămâna trecută Guvernului să elaboreze un proiect de lege, care să fie adoptat până la finalul acestei sesiuni parlamentare, şi care să vizeze modificarea legislaţiei electorale. În acest sens, preşedintele a spus că, dacă este nevoie, va convoca o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.