Reteaua Corect
Stelian Tanase

Extrădare cu schepsis

Regimul Recep Erdogan – care numai democratic nu e – cere extrădarea unui jurnalist turc, Kamil Demikaya, refugiat in România (țară membră UE). Jurnalistul este in pericol de a fi trimis in înapoi in Turcia, unde ar fi trimis în inchisoara alaturi alte mii de jurnalisti care sunt critici fata de Erdogan și regimul său.

Tribunalul trebuia să decidă încă din 6 decembrie asupra cererii, dar a amînat pentru azi 14. Ma intreb ce avocati romani il apara pe jurnalist pro bono ? Cum faceau odata( in interbelic de exemplu) marii avocati români!?

Este un test pentru regimul democratic din țara noastră. Miza e mai mare decit pare. Dacă judecătorii vor decide extradarea lui, va fi o infamie și mare rușine pentru România. Testul despre care aminteam va fi căzut. Avind in vedere simpatiile vădite ale lui Dragnea&Co pentru Erdogan, nu stiu ce să cred. Va judeca tribunalul intr-o maniera independentă, sau se va plia pe obscure rațiuni politice. S-au dat oare telefoane spre judecatori pentru a susține cererea Ankarei?
Vina jurnalistului este ca ar fi un aliat al lui Fethullah Gulen, identificat de Erdogan drept inspirator al asa-zisei lovituri de stat indreptată impotriva sa. Amintesc, pentru context, că în Turcia funcționeaza cenzura, în România nu. Aici se garanteaza libertatea de expresie, ca principiu universal, nu doar pe teritoriul României.
demirkayaLumea este cu ochii pe noi chiar daca evenimentele din Franța si acum din Ungaria ne-au atras atenția în aceste zile. Extrădarea jurnalistului turc – un critic al regimului Erdogan, ne-ar provoca necazuri, întii de toate o cădere semnificativă de imagine a puterii de la București. Se pune întrebarea – România respectă Carta universală a drepturilor omului sau face diverse trocuri și jocuri politice? Cind ii convine le respectă, cînd nu ii convine le încalcă. Tudorel Toader, ministrul de justitie cf obiceiului lui s-a spălat pe mîini, arătînd spre instanțe. Cam la fel a procedat si Klaus Iohannis spunind că „Se va informa asupra cazului”. Cam puțin domnule președinte! Sunteti excesiv de prudent.

Urmăresc atent cazul. E ceva aici mai important decit o arată datele date publicitații. În plus, instanta ne va arăta dacă Romania este o țară realmente europeană.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.