Reteaua Corect

Exploziv: primul politician român asociat cu oculta mondială Quanon

O informație aproape nebăgată în seamă, lansată azi pe Facebook, ar putea avea un potențial mult mai mare decît s-ar crede: primul lider politic autohton care bate palma cu organizația ocultă Qanon, unul dintre pilonii momentului în materie de teorii conspiraționiste și a cărei activitate produce un număr tot mai mare de adepți pe întreaga planetă.

Un anunț postat azi pe Facebook de liderul Dreptei Românești, Viorel Cataramă, sună, sec:

”În data de 8 iulie ac., la Breaza, s-a convenit semnarea Protocolului de Colaborare între Mișcarea Patriotilor Români (MPR) și Q-RO, comunitatea Qanon din România.
Principiile colaborării:
1. Suveranitate.
2. Justiție reală.
3. Ajutorarea tuturor românilor afectați grav de suspendarea libertăților în acest an.
4. Promovarea cu prioritate a capitalului romanesc.
5. Alături de Donald Trump în războiul cu promotorii guvernului mondial și pentru realegerea ca Președinte al SUA în noiembrie.
S-a convenit de asemenea ca cele 2 părți să colaboreze pentru desfășurarea în bune condiții a protestului din 10 august, având în vedere că MPR este organizatoarea acestei acțiuni”.

Cine este, însă, organizația Qanon?

Nu se știe cine a creat-o și cine o conduce, dar informațiile neoficiale vorbesc de Michael Rogers, fost șef al NSA şi fost comandant al Comandamentului cibernetic american. Se știe cu precizie că între susținătorii Qanon se numără și Michael Flyn, prim-consilier pe probleme de siguranță național al lui Donal Trump, el însuși un admirator al organizației create în octombrie 2017.

Ce face Qanon?
Dă mesaje publice, sub acoperirea anonimatului.
Și nu orice mesaje.
Chiar și adversarii mișcării recunosc că ea pare să primească informații de intellingence de primă calitate, nu e clar de unde, iar forma în care ele sunt livrate trimite cu gîndul la profesioniști de mare calibru în materie de comunicare. Se speculează chiar că ar fi vorba de un organism militar creat special pentru a se furniza publicului anumite informații secrete, în numele unor interese mai greu de descifrat în prezent.
Dar, în esență, dușmanul contra căruia luptă, în principiu, Qanon, este Deep-state.
Statul-paralel, în versiunea românească.
În rest, mesajele țintesc manipularea maselor, jocul murdar al Hollywoodului în numele respectivei manipulări, conducerea statelor de către grupări interesate doar de cîștig, presa aservită șamd. Qanon îl susține clar pe Donald Trump, iar acesta a dat deja semnale de deschidere față de organizație, fără a-și alipi foarte explicit, totuși, imaginea de a sa. Explicabil: în politică, nicăieri nu sunt tolerate asocieri cu grupări oculte.

O descriere mai amplă a fenomenului a apărut pe siteul The American Thinker sub semnătura lui Deborah Franklin, material difuzat la noi de epochtimes-romania.com.
Trebuie spus că organizația Qanon activează de ceva vreme și în România, avînd grupuri și pagini pe Facebook, dar în general închise, astfel că doar membrii au acces la postări. Se pare că și la noi e urmat exemplul internațional, în sensul că numărul adepților crește vertiginos de la o lună la alta.

Cum a ajuns Viorel Cataramă în contact cu Qanon, organizație fără personalitate juridică, fără sediu, fără lideri la vedere, pe ce căi și ce urmărește cu adevărat prin colaborare cu aceasta, probabil că doar el va putea explica, la momentul potrivit. Rămîne de văzut dacă se confirmă anunțul său conform căruia membrii Qanon România vor participa la mitingul de protest anti-guvernamental al MPR din 10 august, ceea ce ar echivala, oarecum, cu ieșirea lor din umbră.

Inpolitics.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.