Reteaua Corect
Bogdan Tiberiu Iacob

EXPLOZIV: BASESCU ”PETROV”, FACUT PULBERE DE OMUL COTROCENILOR. CE MESAJ DA IOHANNIS? SI CUI?

În scandalul ”Petrov” se implică devastator unul dintre oamenii cei mai apropiați de președintele Klaus Iohannis, considerat de ani de zile o portavoce neoficială a lui, l-am numit pe deputatul PNL Alexandru Muraru, fratele ambasadorului român la Washington. Într-o analiză publicată ieri, Muraru dă atacul la cea mai mare realizare a mandatelor lui Băsescu, și anume condamnarea comunismului, atît de invocată de susținătorii fostului președinte, inclusiv după verdictul ÎCCJ. Vorbește Muraru de capul lui, ori Klaus Iohannis trasează indirect un nou front de atac la adresa predecesorului său?

”Ce valoare mai are condamnarea comunisului?”

”Se ridică o problemă copleșitoare: ce valoare mai are actul din decembrie 2006 de condamnare a regimului comunist din România ca ilegitim și criminal? Este tot acest demers al statului român afectat de impostura prezidențială de atunci (a spus că nu a colaborat) și dacă da, mai are condamnarea comunismului autoritatea și moralitatea cu care ar fi trebuit să fie înzestrată? Problema este de o gravitate evidentă, suntem singurul stat din fostul bloc comunist care este în această situație rușinoasă în care cel care a condamnat comunismul se dovedește a fi un turnător” scrie Muraru pe siteul Digi24.

”O piesă a sistemului represiv pursînge”

”Băsescu a fost o piesă a sistemului comunist pursânge, a sistemului său represiv, a felului în care cariera și colaborarea cu Securitatea erau de natură să creeze un parcurs profesional cauționat de turnătorii și instigare la hărțuirea sau eliminarea „dușmanilor” regimului. Masca dată jos astăzi este minciuna în care s-au complăcut toți cei care, sincer sau interesant, onest sau malefic, au crezut în această opțiune – Băsescu, șeful de stat care a condamnat comunismul. A repetat-o el de atâtea ori această formulă, încât a devenit brevetată ca o axiomă a politicii românești. Acum, cu cât s-a auzit mai des, cu atât rușinea și dezonoarea sunt mai profunde(…)

”Comunismul din România, condamnat de un turnător”

Dar actul condamnării comunismului, fie doar simbolic, așa cum s-a afirmat că ar fi fost, este acum aruncat în derizoriu pentru că implicațiile sale devin de acum înainte umbrite de această rușine: comunismul din România a fost condamnat de un turnător la Securitate. Nu de cineva neutru, nu de un luptător anticomunist, nu de un disident, nu de cineva care a avut de suferit de pe urma regimului, ci de pe urma unuia care a beneficiat de regim. De un turnător.

Pentru Băsescu, Justiția era bună cînd nu-l afecta pe el

Devoalarea lui Băsescu este fără doar și poate un succes al statului de drept pe care acesta nu l-ar fi dorit niciodată. Pentru Traian Băsescu justiția era un bun public și un progres al societății doar dacă era înfăptuită în afara persoanei sale sau a cercului său de apropiați. Așa se face că astăzi mulți dintre foștii săi colaboratori, membri ai familiei și – iată – în final el însuși au putut fi aduși în fața justiției în diverse ipostaze.

Cazul Petrov demonstrează cum s-au falsificat cariere, biografii, alegeri politice

Cine relativizează acest caz nu face decât să fie parte la un pronunțat eșec moral. Cazul „Băsescu și Securitatea” este unul școală pentru justiția și politica din România, un succes instituțional și al domniei legii, o bornă simbolică a României post-decembriste, o justiție pedagogică tardivă care demonstrează cum au fost falsificate carierele, biografiile, alegerile politice și, în definitiv, parcursul nostru în multe etape esențiale. Dacă acest verdict ar fi existat acum 20 de ani, politica românească ar fi arătat probabil cu totul altfel. E un decalaj care ne desparte de progresul altor națiuni din centrul și estul Europei.

Sugestie: Băsescu să-și piardă calitatea de fost șef de stat

În fine, consecințele asupra cazului Băsescu se opresc aici. Dar consecințele simbolice asupra democrației românești vor fi ample, victimele Securității se vor simți din nou înșelate și nu vor primi alinarea dreptății, acum vor fi din nou bântuite de rânjetele odioase ale securiștilor care le-au anchetat sau le-au strivit destinele. Din cauza unui turnător. Din această cauză, Traian Băsescu merită să-și piardă inclusiv calitatea de fost șef de stat, așa cum militarii care dezonorează uniforma și națiunea, sunt degradați militar, pierzând dreptul de a mai purta gradele și uniforma, simbolurile puterii și ale onoarei” conchide deputatul PNL. (B.T.I.).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.