Reteaua Corect

Explodează scandalul între ruși și șeful Wagner

Scris de newsreporter in 07 martie 2023 la 09:43, in Politics. 350 vizualizari Intra in discutie Taguriprigojin, rusi, rusia, ucraina, wagner shortlinkhttp://crct.ro/nAZc

Prigojin spune că reprezentantul său nu a fost lăsat să intre în cartierul general al armatei ruse din Ucraina. Fondatorul Wagner ameninţase cu perspectiva unei înfrângeri la Bahmut, dacă forţele sale se retrag Liderul grupului Wagner, Evgheni Prigojin, spune că un reprezentant al său a fost exclus luni dimineaţă din sediul comandamentului militar rus din Ucraina, după ce cu o zi înainte, într-o înregistrare video mai puţin obişnuită, şeful mercenarilor care luptă pentru Rusia se plânsese din nou că nu a primit muniţie de săptămâni întregi, relatează Știripesurse.

El a invocat inclusiv posibilitatea unei înfrângeri la Bahmut, deşi trupele ucrainene au început ceea ce pare o retragere ordonată din oraş, relatează Reuters, conform News.ro.

Într-un nou semn care indică adâncirea disensiunilor sale cu instituţia de apărare din Rusia, Evgheni Prigojin se plânge că reprezentantului său i-a fost refuzat luni accesul la sediul Comandamentului militar rus din Ucraina. Prigojin spune că incidentul a avut loc a doua zi după ce a solicitat urgent muniţie de la comandantul "operaţiunii militare speciale".

"Pe 5 martie, am scris o scrisoare comandantului despre necesitatea urgentă de a aloca muniţie. Pe 6 martie, la ora 8 dimineaţa, reprezentantului meu la sediul central i s-a anulat permisul şi i s-a refuzat accesul", a declarat Prigojin prin intermediul serviciului său de presă, pe Telegram.

De la jumătatea lunii ianuarie, campania Rusiei în Ucraina a fost comandată personal de şeful Statului Major General, generalul de armată Valeri Gherasimov, cu care Prigojin nu este în cele mai bune relaţii. Miliţia privată a lui Prigojin, Wagner, a dus mare parte din cele mai grele lupte pentru oraşul ucrainean Bahmut, dar liderul mercenarilor se plânge de săptămâni întregi că actuala conducere militară îi minimalizează contribuţia.

"Deocamdată, încercăm să ne dăm seama care este motivul: este vorba doar de birocraţie obişnuită sau de o trădare", a spus duminică Prigojin.

Într-o înregistrare video publicată la sfârşitul săptămânii, el se plânsese din nou că oamenii săi sunt privaţi de muniţie. El a avertizat că liniile de front ale Rusiei din apropiere de Bahmut s-ar putea prăbuşi dacă forţele sale nu vor primi muniţia promisă de Moscova în februarie. "Dacă Wagner se retrage acum din Bahmut, întregul front se va prăbuşi", spune Prigojin în înregistrarea video apărută duminică, aparent filmată într-un buncăr. "Situaţia nu va fi dulce pentru niciuna dintre formaţiunile militare care protejează interesele ruseşti", a ameninţat el.

Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent când şi unde a fost înregistrat videoclipul, care nu a fost publicat pe canalul obişnuit de Telegram al lui Prigojin. Un critic proeminent al şefului mercenarilor a declarat, fără a furniza dovezi, că înregistrarea ar fi veche de două săptămâni, precizează Reuters.

Prigojin declarase vineri că unităţile sale "au înconjurat practic Bahmutul", unde luptele s-au intensificat în ultima săptămână, după luni de război de uzură, forţele ruseşti atacând din trei părţi. În declaraţia de luni, el a precizat: "Continuăm să zdrobim Forţele Armate ale Ucrainei lângă Bahmut". Dincolo de avertisementul lui Prigojin că forţele sale s-ar putea retrage din luptele de la Bahmut, dacă nu primesc muniţie, oficialii militari şi analiştii ucraineni au relatat, de asemenea, că liderii Brigăzii 155 a Rusiei care luptă în apropierea oraşului Vuhledar, la sud de Bahmut, s-ar împotrivi ordinelor de atac după ce au suferit pierderi severe în încercările de a-l captura.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.