Reteaua Corect

Evz prezintă fotografii cu Florian Coldea și Horațiu Nicolau

Scris de newsreporter in 14 ianuarie 2022 la 10:00, in Politics. 527 vizualizari Intra in discutie Taguriflorian coldea, horatiu nicolau shortlinkhttp://crct.ro/nz0b

Florian Coldea a devenit cunoscut publicului în 2005, după eliberarea jurnaliștilor români răpiți în Irak. De atunci, cariera lui în cadrul SRI a cunoscut o ascensiune fulminantă, iar în momentul de față este cunoscut prin oraș cu denumirea de "Generalul Negeru”. De ceva vreme, fostul prim-adjunct al directorului SRI, a intrat în lumea mondenă, numele lui fiind asociat cu al multor personaje controversate. Recent, numele lui este legat cu cel al lui Horațiu Nicolau, un om de afaceri care la prima vedere nu are profilul unuia care să fie în grupul de prieteni ai lui Florian Coldea, scrie Evz.

Zilele trecute, reporterii EVZ l-au suprins pe Florian Coldea în timp ce-l aștepta în parcarea unui cunoscut hotel din București pe nimeni altul decât Horațiu Nicolau. În timp ce Coldea a intrat în atenția presei prin prisma acțiunilor pe care le-a întreprins din momentul trecerii în rezervă și părăsirii postului de prim-adjunct al directorului SRI, unii oameni de afaceri nu au încotro și lucrează pentru bunăstarea sa.

Aceștia fie au scăpat de dosarele pe care Florian Coldea le-a instrumentat împotriva unor oameni care nu îi ascultau ordinele, fie vor să scape de scandalurilor în care sunt implicați. Cel mai recent multimilionar aflat în sfera de influență a lui Florian Coldea este Horațiu Nicolau, un personaj care a ținut prima pagină a ziarelor datorită relațiilor sale amoroase. Dar și a combinațiilor de afaceri ușor sulfuroase. Acum se pare că putem înțelege cine era omul puternic din umbra afacerilor sale.

VEZI GALERIE FOTOPOZA 1/25

Așa cum spuneam, Horațiu Nicolau a intrat în lumea mondenă datorită femeilor cu care a format un cuplu. Prima este fosta soție, Andreea, cunoscută prin oraș drept „Milka”, pe care a cunoscut-o în biroul lui Viorel Păunescu pe vremea când era secretara lui, iar ultima este Lidia Buble, apropiații vorbind despre faptul că multimilionarul de 57 de ani ar avea o relație cu artista. Cu 30 de ani mai tânără…

Revenind însă la întâlnirea celor doi, este cumva curios faptul că, ditamai ex-generalul SRI s-a deranjat să vină personal să-i dea un cadou lui Horațiu Nicolau, dar și să-l invite să ia prânzul împreună. Ce avea de câștigat Florian Coldea de la Horațiu Nicolau de a simțit nevoia să-i dea un cadou de ziua lui, acesta fiind născut în preajma Crăciunului? Unii dintre cei care-l cunosc bine pe Florian Coldea spun că acesta…

…de când a ieșit din serviciu (n.n. SRI) aleargă după bani ca un apucat. Face afaceri cu deșeuri, cu sateliți, se bagă în criptomonede, imobiliare, cybersecurity, vrea să se vadă cu toată lumea, de la Ovidiu Zegheru la Octavian Morariu (n.n. doi oameni de afaceri care învârt sume impresionante în zona deșeurilor și armamentului), de nu mai poate nimeni contabiliza drumurile pe care le face. Este într-o agitație continuă și peste tot se plânge că nu-i ajung banii.

Datele oficiale indică că afacerile lui Florian Coldea se învârt în jurul unui profit de 100.000 de euro pe an, la care se adaugă pensia de general SRI, peste 5.000 de euro pe lună și salariul de profesor-invitat pe la diverse universități ai căror rectori nu-și permit să-l refuze ( încă 1.000 de euro pe lună). Cum ar fi Mihnea Costoiu. De ce? Citește AICI

Reface Coldea Grupul de la Monaco?

Așa cum reiese și din imaginile surprinse de EVZ, Florian Coldea nu doar că l-a întâmpinat pe Nicolau cu o pungă de cadouri, dar la vederea acestuia a fost extrem de încântat, încât nu s-a limitat doar la o simplă strângere de mână, ci l-a îmbrățișat și sărutat pe obraz, semn că relația dintre ei nu este doar una protocolară. Totuși, ce legătură poate să fie între Florian Coldea și Horațiu Nicolau?

Prima bănuială este cea legată de apartenența omului de afaceri la rețeaua de influență cu care ex-prim-adjunctul SRI a plecat din serviciul de informații. Horațiu Nicolau nu are nevoie de ajutorul lui Florian Coldea, ci din limbajul gesturilor celor doi se pare că ex-generalul SRI pare să-i ceară ceva multimilionarului.

O relație ciudată, cu atât mai mult cu cât Horațiu are afaceri care nu par să aibă nevoie de vreun suport din partea generalului. Acesta a deținut canalul de televiziune Telesport, pe care l-a vândut trustului Realitatea, banii din urma tranzacției fiind băgați în mai multe afaceri, printre care și aplicația Twelp, care ajută șoferii care au probleme tehnice cu asistență specializată. Are câteva firme active, una dintre ele se ocupă de leasing și flote auto, cu o cifră de afaceri bunică pe anul 2020 – 1,2 milioane lei și un club la Mamaia – La Cucharacha.

Ce ar putea să fie liantul între cei doi, potrivit unor surse, este apartenența lui Horațiu Nicolau la comunitatea românească de la Monaco. O locație exclusivistă care este frecventată adesea de ex-generalul SRI Florian Coldea. Acesta poate fi văzut în locații de lux, cum ar Sass Cafe, un restaurant în care distracția începe de la ora 23.00 și în care o cafea începe de la 20 de euro. Sau la Le Vistamar, un restaurant cu 3 stele Michelin.

La Monaco, PS News susținea că Florian Coldea era invitatul unui alt multimilionar, Bogdan Neidoni, încă de pe vremea când Generalul Negru activa în Binomul SRI – DNA:

…prezența generalului Coldea la Monte Carlo are legătura cu o proprietate, o vila, deținută de un misterios personaj pe nume Bogdan Gabriel Neidoini. Coldea ar fi invitatul special al acestuia și se comportă ca un proprietar. Neidoini ar fi fost coleg de camera și de facultate cu Florian Coldea, și implicit, amândoi colegi la Institutul Național de Informații cu același Dragomir. Fostul lor coleg a plusat și a relatat că a participat la întâlniri informale (prânzuri, șprituri) alături Neidoini și Coldea, iar despre relația apropiată dintre cei doi știu mai mulți oficiali din serviciu.

Deci se reface Grupul de la Monaci sub comanda lui Florian Coldea?

Horațiu Nicolau are o istorie interesantă în lumea miliardarilor Capitalei. Cu o relație foarte bună cu Viorel Păunescu, unul din foștii proprietari ai hotelurilor Intercontinental, Lido și Rex Mamaia, Horațiu a prins gustul pentru imobiliare, astfel că potrivit mediaflux.ro, deține un apartament la Monte Carlo, un apartament în valoare de peste jumătate de milion de euro în complexul rezidențial Caelia, mai multe proprietăți valoroase în Capitală.

Galerie foto pe Evz.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.