Reteaua Corect

Evoluția mișcării de stânga în SUA și impactul apariției lui Donald Trump.

Cu două decenii în urmă, nu m-ar fi interesat acest subiect. Dar, considerând că evoluția social-progresismului în SUA a fost accelerată în ultimii zece ani, acest fapt m-a determinat să scriu prntru că am experimentat, după 1945, douzeci de ani de comunism în țara mea de origine - România - și acum nu doresc o astfel de schimbare în țara mea adoptivă - Statele Unite. Deci, scopul acestei prezentări este de a arăta evoluția mișcării de stânga din SUA, scrise din perspectiva unuia care a cunoscut comunismul din interior și a suferit de pe urma acestei ideologii sociale.

Mă adresez celor care nu cunosc subiectul sau celor care preiau  știrile de la CNN,  cu Fake News, adică  "Știri contrafăcute."    Și atrag atenția  asupra cuvântului  ”liberal”  care în America înseamnă  idei de stânga,  contrar   înțelegerii  în România. 

********************

Deci, când am ajuns în 1966 în SUA, consideram America imună la influența comunistă. Dar m-am înșelat. Odată cu deschiderea Arhivelor Sovietice în 1992, a apărut cartea intitulată Lumea Secretă a comunismului american,  The Secret World of American Communism, în 1995,  din care am aflat despre Partidului Comunist (Communist Party of the USA, CPUSA) înființat în 1919. Un partid disciplinat și organizat, cu un Comitet Central, un Birou Politic, cu ședințe săptămânale și  cu membrii aprobați de Comintern care frecvent călătoreau la Moscova în vederea primirii de sfaturii și fonduri clandestine, în scopul producerii unei posibile revoluții către comunism.

Activistul teoretician al Partidului a fost Saul Alinsky,  de origine rusă, având ca mentor pe Lenin.     In 1971, el a publicat cartea Rules for Radicals, (Reguli pentru Radicali), în vederea  schimbării țării de la capitalism la socialism . Pentru realizare   1)  era nevoie de o bază de putere a maselor cu mulși imigranți și 2) o strategie treptată de infiltrare spre a distruge instituțiile existente din interior;  Dar fără un plan ulterior de conducere, astfel scopul final fiind doar dorința cuceririi puterii.

Alinsky a murit în 1972, dar a rămas un personaj a cărui gândire influențează mișcarea liberală până în zilele noastre, el fiind mentorul lui Hillary Clinton, care avându-l ca professor, teza ei de doctorat a fost cartea sa Rules for Radicals.  Cât și mentorul lui  Barack H. Obama - care nu apucase să-l cunoască personal - dar îi adoptase ideile Marxist-Leniniste.

                                    Războiul american contra sărăciei

 Partidul Comunist  dirijat de la Moscova, activa doar cu vorbe, fără soluții concrete pentru eradicarea așa zisei „sărăcii Americane.”  În schimb, președinții democrați au adoptat un război contra sărăciei ”War on Poverty”   pentru acordarea de ajutoare sociale.

De reținut este  că pentru  reducerea sărăciei Partidul Democrat  crede în ajutoare sociale  pentru, pe când cel Republican cred că sărăcia dispare numai  prin promovarea dezvoltării economiei  cu locuri de muncă,  spre a nu deveni dependent de Stat.  Pe scurt, democrații dau peștele, iar republicanii dau undița.

Tot de reținut este că  întotdeauna  tuți președinții  au  respectat principiile sistemului american de capitalism stabilit de   Părinții Fondatori în urmă cu 250 de ani, numai că această tradiție  s-a întrerupt în 2008 odată cu președinția lui B. Obama.

EVOLUȚIA STÂNGII ȘI POLITICA PREȘEDINȚILOR

Când am ajuns la NY, în 1966, la 38 de ani, , populația susținea o familie tradițională pro-americană, care menținea stabilitatea și coeziunea unei societăți libere, multi-etnice-rasial-religioasă. Dar, odată cu războiul din anii 60 cu Vietnamul de Nord comunist și o intensă violență a tinerilor, curios numită  pentru pacePro-peace,” susținută de unii  intelectuali și scriitori, cât și cu conferinţe de îndoctrinare (Stanley Kurtz) unde lua parte și  Barack H. Obama. situația s-a schimbat cu timpul , transformând fosta tradiție în mai multe direcții, cu  sex liber, consum de droguri și exprimarea corect politică (politically correct) etc.

  Nu pot omite a spune că în 1969 a apărut altă ramură mai violentă numită SDS Weather Underground, condusă de Bill Ayres, un nume de reținut, un revoluţionar terorist, care căuta răsturnarea sistemului capitalist prin atacarea clădirilor federale.  Această violență radicală nu a durat mult, deoarece populaţia nu era gata pentru o largă revoluție.

Atunci  mișcarea stângii a fost forțată să se reorienteze  cu o  nouă strategie, fără  violența,  ci  cu una de infiltrare, fie treptată, fie gradual-reformistă  cu care, însă și-a atins scopul cu consecințe grave.

Ca urmare,  s-au  format două organizații noi, una având ca fondatori profesorii marxişti, soții Richard Cloward şi Frances Fox Piven, care din nou  trebuie reținuți,  a căror strategie urmărea o transformare treptată a capitalismului  în socialism..  În practică ea căuta infiltarea Partidului Democrat în vederea  adoptării  de  legi  pentru ajutoare sociale care să devină un drept cuvenit și constant;  mărirea numărului de imigranți cu ajutor financiar  pentru depășirea bugetului  federal;  iar, votul lor garantând puterea și prezența  Partidului Democrat  

În 1971,   una din organizații  a fost transformată  de către Wade Rathke într-alta importantă Asociation of Community organization for Reform Now,   pe scurt ACORN,  nume de reținutunde soții Cloward şi Fox Piven, erau consilieri  când s-au preocupat și de Project-Vote, pe scurt, de manipularea voturilor.

În 1973, Curtea Supremă cu majoritate liberală, a decis cazul Roe vs. Wade  în favoarea acceptării chiuretajelor,  promovând sexul liber și împotriva valorilor religioase a majorității populației catolice și protestante.

În anii 80  altă organizație (NAM)  a schimbat numele (DSA) și  președintele, acum M. Harrington cu strategia sa gradual-reformistă”  urmărind tot  infiltrarea invizibilă în  Partidul Democrat.

                                  **********************

Evoluția stângii alterna în timpul celor  8 președinți. Evident, a fost activă sub cei 4 democrați și a stagnat sub cei  4 republicani.  Incep cu  democrații:  

Președintele L.B. Johnson a aprobat o lege în 1964  pentru înființarea unui birou de ajutoare sociale. Office of Economic Opportunity (OEO).   Și  a aprobat  două legi în 1964 și 1965  care au schimbat procentajul imigrării de la europenii educați în favoarea masei Latino-Americane.   

*******************

Sub  președintele Jimmy Carter, ajutorul social a acționat  în cadrul organizației de  Voluntari în Serviciul Americii VISTA,   iar activitatea, ACORN a fost reanimată  de soții Cloward și Fox Piven,  nu numai cu  privire la Project Vote, dar cu noua idee a slăbirii sistemului bancar, prin adoptarea unei noi legi în acest sens,  aprobată în 1977 de Carter:  Act  de Reinvestiţii al Comunităţii.

*********************

 În timpul celor 2  mandatele ale  Președintelui, William Clinton   ACORN și-a reluat activitatea cu strategia  gradual-reformistă” a lui Michael Harrington, DSA, reușind să influențeze membrii marcanți ai Partidului Democrat în vederea slăbirii sistemului bancar prin acordări de fonduri  pentru cât mai multe ipoteci riscante dar cu condiții favorabile, spre a  copleși sistemul financiar capitalist. 

                  **************************  

Trec la republicani:

          Președintele  Richard Nixon, a desființat  biroul de ajutoare sociale  (OEO)  a lui Johnson.  Referitor la mișcarea curios numită  pro-paceNixon nu credea să fie una  spontană, ci suspecta ajutorul dat de ţările comuniste. H.R. Haldeman The Ends of Power,  Avea dreptate!   In 2013, am citit un articolul a lui Arnaud de Borchgrave din care am aflat că Consiliul Mondial al Pacii – era o creaţie a KGB-ului din 1950,  una care  promova campania pro-pace împotriva Statelor Unite.

În ceea ce mă privește în timpul lui Nixon -în  anii 1968-69,  am fost martoră la mișcările Societății Democrate a Studenților,SDS,  în timpul  cât eram studentă pentru un masterat la Columbia University. Într-o zi la poarta campusului era o masă lungă încărcată cu cărţi şi broşuri, cu pozele lui Marx, Engels, Lenin. Stalin sau Mao, Și, altă dată am văzut portretul lui Ho Chi Minh pe unul din pereţii clădirii de trei etaje a Facultăţii de Filosofie 

Iar,la 3 iunie 1969, în cursul ceremoniei de înmânare a diplomelor,  când am luat-o pe a mea, membrii orgaizatiei SDS au intrat în parcul universității cu pumnul stâng ridicat, strigând lozinci menite să împiedice cuvântarea decanului. Au fost evacuați de poliție și decanul și-a continuat cuvântarea ca și când nimic nu se întâmplase.

                             ************************

În anii 80,  în timpul Președintelui Ronald Reagan ACORN  (Asociation of Community organization for Reform Now)  a trebuit să înceteze activitatea, doar  M. Harrington mai căuta infiltrarea invizibilă în Partidul Democrat.

Ronald Reagan a susțiut Războiul Rece, a înarmat America ca niciodată, reușind, fără război căderea Uniunii Sovietice, demonstrând că economa comunistă nu poate funcționa. Atunci era de așteptat comunismul să fie pe cale de  dispariție  cât și infiltrarea stângii în America. Dar n-a fost așa.

                      *************************

 După Reagan a  urmat Președintele George Herbert W. Bush, tatăl.

 Cu toate că a susținut rugăciunea în școli, dreptul de a poseda arme și a fost contra exprimării „politically correct”  totuși presa și universitățile s-au radicalizat. Cred că  situația politică internă  era influențată de cea externă care a fost de ”appeasement,”   adică una de împăciuire.   

Ce vreau să spun?? Vreau  să subliniez că Herbert Bush, tatăl, a preluat putera după victoria Războiului Rece, cu  America rămăsă  singura supraputerea cu cea mai puternică armată și prezență morală, datorită lui Reagan.  Cred că atunci ar fi fost momentul optim încercării de a căuta reformarea Rusia și în tot cazul fostele țări satelite, care nu mai erau sub cizmă sovietică și când aveau nevoie de sprijin după ani de oprimare, în speranța eradicării trecutului comunist. 

           Dar,  Bush tatăl, a stabilit o relație cordială cu Mihail Gorbaciov și ca atare, neo-comuniștii nepedepșiți pentru crimele comise au devenit capitaliști corupți la putere până astăzi. În plus,  Herbert Bush a optat pentru globalism,  cu the New World OrderNoua ordine mondială,  care de fapt  diminua chiar supremația Americană, acesta fiind părerea prietenului meu David Funderburk, fostul ambasador SUA la București, 1981-1985,  în cartea sa  Betrayal of America; Bush’s Appeasement of Communist Dictators, Betrays American  Principles, 1991, acum stabilit în statul North Carolina.   

                 *******************************

În 2000  a urmat mandatul Președintele George W. Bush, fiul, care  a avut parte de două probleme deosebite :  1) atacul terorist de la 9 septembrie 2001, și, 2)  criza financiară din 2008.

Mă refer numai la criza financiară  și cum a reușit ? A reușit fiind bazat pe vechiul  plan al soților Cloward și Fox Piven  cu mulți imigrnați și acordarea de ipoteci riscante;  pe strategia gradual-reformistă  a lui Harrington obținând fondurile  necesare   acordării de  ipoteci;  pe presiunea ACORN  asupra a două agenții asigurate federal - Fannie Mae, 1938 și Freddie Mac 1970  în vederea acordării cât mai multor ipoteci riscante.  Astfel a izbucnit criza în 2008. Singura soluție de a salva sistemul financiar capitalist a fost cererea  lui W Bush pentru un împrumut de 700 bilioane dolari, legea Programul de Ajutoare a Bunurilor în Dificultate, TARP din 3 octombrie 2008). 

                         **************************

 Înfine am ajuns la alegerea Președintelui Barack Obama, când  stânga si-a văzut visul împlinit timp de 8 ani, el  căutând să  încalce, vizibil, valorile trecutului național, urmând politica mentorilor-profesori  sau  prieteni.

 El a  studiat la Univ. Columbia (unde a cunoscut profesorii Cloward şi Fox Piven)  și la Harvard;  a lucrat la Fundația Saul Alinsky în 1991, a fost  șeful Project-Vote al ACORN,   și apoi avocatul  organizații ACORN  în 1995, cât  și  doi ani senator..   Barack Hussein Obama a devenit al 44-lea Președinte, când a numit câțva prieten consilieri în Casa Albă,  printre care fostul revoluționar Bill Ayers. Vă dați seama acum de ce am atras atenția să rețineți numele acestuia!  

Politica internă a lui Obama  s-a manifestat  vizibil pe toate fronturile:  Educație. cu programe politice, și studiiafro-americani.  El milita pentru în  Justiția socială  ”Social Justice”  considerată în funcție de identitate pe grupuri rasiale, în contradicție cu „Equal justice justiție egală a fondatorilor Americani; pentru redistribuirea averilor,  cu ajutoare sociale; și pentru o imigrație, cu dare de ajutoare federale .

Deci, după două mandate, Obama a lăsat: impozite mărite; creștere economică redusă; deficit mărit și o datorie federală de $20 trilioane.

Iar pe plan extern B. Obama gravita spre ordinea internațional-globalistă, cu o politică pasiv-defensivă și o limitare a influenței SUA în lume.

**********************

Am ajuns la alegerile din 2016  și apariția lui DONALD TRUMP,  Acesta ignorând limbajul politically correct și specificând clar  programul său du guvernare a  câștigat  alegrile cu sloganul ”America first!” când la 8 noiembrie 2016, a fost numit al 45-lea  Președinte, și a șocat  pe cei cua cu vederi de stânga.

Cine era Trump??? Era fiul unui imigrant german, antreprenor în construcții, și al unei mame imigrantă din Scoția. El absolvise Academia Militară și prestigioasa Universitatea de Business din Pennsylvania.

După numirea lui Trump  stânga nu dormea. Nu mult timp, după aceea, deodată a apărut un zvon în ziarul Washington Post despre collusion, adică o legătură a lui Trump cu rușii. Și, după primul, a apărut al doilea zvon tot în Washington Post, despre existența unui dosar cu fapte incriminatorii împotriva lui Trump în Rusia.  Odată cu apariția zvonurilor mass-media de stânga devenise și mai agresiv-virulentă anti-Trump cum nu mai vazusem în 53 de ani de când mă aflam în SUA.

Dar, indiferent de atmosfera politică încărcată, după ce a preluat puterea, Președintele a început să conducă în forță atât în politica internă,  inițind ridicarea zidului sudic cu Mexico  și refăcând economia țării, iar pe plan extern, cu multiple probleme existente, Trump a optat mai întâi pentru întrevederi și negocieri cu șefi de state, printre care  a primit și pe Președintele  Klaus Iohannis al României, etc. 

*****************************

Acum adresez, substanța zvonurilor și activitatea celor care au contribuit la apriția lor. Pe acesteale-am aflat, timp de doi ani de la FOX NEWS și OAN, singurele canale cu știri obiective.  Explicațiile date au fost despre:

Hillary,  care a inițiat idea dosarului  cu informații incriminatorii contra lui Trump în Rusia,  asigurând în acest scop  un onorariu de $160.000 - din fonduri electorale ale Comitetului Național Democrat. Dosarul, fără dovezi concrete a fost înaintat și, directorului FBI, Jim Comey

A doua  despre  contribuția FBI. Comey a  reușit să informeze indirect  mass-mediei  despre existența dosarului  vrând  ca opinia publică să afle despre  comportamentul lui Trump,  de unde și apariția zvonului.

A treia  despre contribuția DOJ, întreprinsă după știrea apariției dosarului, când M. Adjunct Rod Rosenstein, a sfătuit la 16 iulie 2017pe Președintele Trump,,  să  concedieze pe J. Comey, dar  foarte curios, chiar a doua zi, la 17 iulie, același  Rosenstein, numește  un procuror special pe Robert  Muller să-l investigheze chiar pe Trump  nu numai despre collusion, dar adăugând și  obstrucționari în justiție, eventual legate de Trump.

Pe măsură ce trecea timpul,  atmosfera politică s-a învrăjbit  din ce în ce --  când stânga chiar dorea eliminarea Președintelui din Casa Albă,  dar fără a avea vreun temei juridic.   

 Până la alegerile din 6 noiembrie 2018,  Trump a reușit  să rezolve multe din cele promise în campanie printre care m- refer doar la importante pentru Economie: a) a simplificat regulamentele, b) a redus impozitele;  c)  s-au mărit salarile și cu șomajul scăzut. Justiție: a numit peste 100 de judecători conservatori, cu  doi la Curtea Supremă Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh și a demis procurori numiți de Obama;

In politică externă mă rezum la faptul că  ISIS a fost distrus în șase luni,  că a terminat Înțelegere SUA cu Iranul  ; a cerut buget mărit membrilor NATO,  a sprijinit Ucraina contra agresiunii rusești, etc.

********************

Aacum voi vorbi despre analiza juridică a crimelor privind abuzul de putere, de  obstrucționare în  justiției sau conflict de interese în cazul Trump, arătată de Gregg Jarrett, analist juridic  în cartea sa  The Russian Hoax, Mistificarea rusească  

Mă voi referi  doar la cele  patru nume  menționate  și anume:

Hillary Clinton  pentru obstrucționare în justiție  privind  declarații false și reținere de documente în cazul atacului Benghazi. Si în problema Fundației Clinton,  când a întrebuințat poziția ei federală , aprobând investiții rusești în SUA  în schimbul unor avantaje financiare din partea companiei rusești Rozatom.  

James Comey director FBI,   pentru obstrucționare în justiție 18 USC 1505, 1515,  a) pentru absolvirea lui Hillary de negligență majoră în serviciu, folosind server-ul ei personal pentru documente clasificate,  și.  b) pentru divulgarea indirectă către mass-media a existenței dosarului/Trump,  zece ani de închisoare,  conform 18 USC 641  

Rod Rosenstein: pentru 1) autorizarea investigației, privind collusion, numind  procurorul special  pe Robert Muller,  fără însă existența unei crime precise , ci doaro suspiciune, spre a găsi crima,   pe  când Legea se referă explicit la fapte  deja existente și 2) depășirea investigării collusion  cu fapte adiționale despre obstrucționare în justiție.

Robert Muller pentru conflict de interese,  pentru a nu se fi recuzat din postul de procuror special,  fiind prieten de multă vreme cu Comey și Rosenstein, (Cod of Federal Regulations 28 CFR 600.7.) 

Gregg Jarrett încheie scriind că nu existase în istoria politicii moderne a SUA un abuz mai mare de putere, decât acesta în scopul de a sabota un candidat la președinție sau chiar un Președinte.

***********************

   Am ajuns în 2018 când la  6 noiembrie, au avut loc  primele alegeri din Congres, după preluarea Președintelui Trump. Atunci s-a pierdut controlul republican al Camerei Deputaților, când au pătruns membrii noi Marxiști-progresiști în Partidul Democrat.  Partea pozitivă a fost păstrarea majorității republicane în Senat și faptul că Președintele a numit un nou Ministru al Justiției William Barr.

**************************

Între timp, progresiștii își puneau mari speranțe în Raportul Muller în vedera eliminării lui Donald Trump din Casa Albă și evitarea exounerii abuzurilor Administrației Obama.   La 22 martie 2019,  Muller a predat Raportul său  lui William Barr-- ,după 22 de luni,  500 de audieri și $25 milioane de dolari.   Am cumpărat Raportul Final la librărie care are 400 pagini, 200  despre collusion și 200 despre obstrucționare în justiție. 

Concluzia Raportului  despre collusion  este că zvonul era nefondat,  fără dovezi a legăturii lui Trump cu rușii din timpul alegerilor din 2016.  Însă concluziile despre obstrucția în justiție Muller a lăsat decizia lui William Barr, care după câteva zile, l-a exonerat pe Trump de orice crimă – ceea ce a fost o nespusă dezamăgire și a enervat pe toți dușmanii lui Trump.

Ca urmare, Bill Barr a fost imediat chemat  pentru audieri la Camera Deputaților și apoi la Senat.  La Senat,  a fost convocat de republicanul Lindsay Graham, Președintele Comitetului Juridic, care după audieri  i-a cerut să înceapă fără întârziere, investigări privind atât 1) originea ideii de collusion, cât și  cea despre 2) existența dosarului.   Atunci, W. Barr după câteva zile a numit pe John Durham  Procuror Independent pentru investigarea cerută de Lindsay Graham.   

*****************

Am ajuns la București la sfârșitul lunei mai, de unde am urmărit evenimente noi, care până în prezent sunt că Raportul Durham nu a apărut încă,  dar la 9 septembrie, Jerry Nadler Președintele Comitetului Juridic al Camerei Deputaților a plănuit începerea urgentă a acțiunii de impeachment a  Președintelui.

CONCLUZII

Până la alegerile din 2020  pentru președinție  și Congres – închei cu două prevederi ipotetice și trei 3 sigure.

 Prima ipotetică se referă la acțiunea  de impeachment din  Camera Congresului, când nu există motive juridice, doar în speranta de a descoperi ceva cel puțin pentru mânjire reputației lui Trump  în vederea unor voturi negative. Iar, în funcție de obținerea voturilor necesrae în Cameră   în caz afirmativ acțiunea va fi înaintată la Senat, unde nu are nici o  șansă, deoarece  republicanii au majoritate;  

A doua, se referă la  Raportul Durham,  când,  fie va fi  publicat înainte de alegeri și media va produce un haos; fie că Trump optează pentru amânarea publicării până după 2020,  mizând pe faptul că va fi reales, și când important va fi reușita față de  respectul  domniei legii, the rule of law,  cu pedepsirea celor care au abuzat puterea.  

 Cele trei  sigure sunt

          Prima,  până la alegerile din 2020, în mod cert mass-media de stânga va căuta să influențeze  cetățenii în vederea votului anti-Trump. 

A doua, dacă în noiembrie 2020, președinția va fi preluată de o majoritate democrată, cu ajutorul lui George Soros și alti câțva,  sigur va urma declinul capitalismului, a supremației Americane, a prosperității singurei țări din lume care a produs cea mai mare bogăție în timpul cel mai scurt.

          A treia,  dacă președinția va fi preluată de o majoritate republicană, sigur că votul cetățenilor  a apărat libertatea, credința și civilizația Americană de 250 de ani, pe care am cunoscut-o când am sosit aici cu 53 de ani în urmă.

Dar, și atunci lupta stângii-progresiste ”roșie”  va contiua  din cauză că  comunismul n-a fost învins după al 2-lea Război Mondial.   

*******************

De aceea  Donald Trump, cu defecte și reușite, trebuie susținut, considerând că în 2016  s-a  încumeat să  preia multiple probleme interne și externe ale Americii, folosind banii săi pentru campanie fără să primească contribuții spre a nu fi obligat să dea favoruri. Ș  în primulsău mandat , 2017-2020 el a îmdeplinit multe din cele promise, refăcând economia la cel mai înalt grad în ciuda obstacolelor create de progresiști atât în Camera Deputaților  cu mass-media respectivă de Fake News .

Închei sperând ca cele scrise au fost cât de cât informative, fie despre evoluția mișcării de stânga în SUA cât și cea virulentă anti-Trump.   

 

Florida |Palm Beach și Bucuresti 24 septembrie 2019

Material semnat de Simona M. Vrăbiescu Kleckner

 

Simona M. Vrăbiescu Kleckner a absolvit  Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti în 1949, fără să poată vreodată profesa în domeniu, înainte de a părăsi, în 1965, România comunistă. În Statele Unite, a obţinut două masterate,  unul în informatică, la Universitatea Columbia, în 1969, iar celălalt în drept internaţional public, la Universitatea New York, în 1973.  În SUA a lucrat ca asociat curator la Biblioteca de Drept a Universităţii New York, între 1969 şi 1974, ca şefă a Bubliotecii Juridice  a ONU, între 1975 şi 1986, ca şefă a Secţiei de Referinţă şi Bibliografie a Bibliotecii Dag Hammarskjöld  a ONU, între 1986 şi 1987 şi în fine, ca directoare a Bibliotecii Curţii de Comerţ Internaţonal a SUA în perioada 1987-1996.Între 1991-1996 a fost copreşedinta organizaţiei ACORD, comitet politic pentru promovarea democraţiei în România, desfăşurând  o intensă activitate de lobby pentru ţara de origine la Congresul SUA şi la alte autorităţi americane.  Din 1997 a fost aleasă  preşedinta  comitetului.  La  invitaţia  preşedintelui Emil Constantinescu, dna Vrăbiescu Kleckner a activat pro bono în cadrul Preşedinţiei României, în calitate de consilier  personal al preşedintelui Emil Constantinescu vreme de  18 luni (iunie 1999-decembrie 2000), interval de timp în care a locuit în Bucureşti.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.