Reteaua Corect

Europarlamentarul care cerea activarea Articolului 7 împotriva României, acuzat de înşelătorie

Europarlamentarul german Elmar Brok, cel care cerea activarea Articolului 7 împotriva României, acuzat de înşelătorie, este acuzat de înșelătorie, scrie QMagazine.

Europarlamentarul german Elmar Brok le cerea vizitatorilor Parlamentului European câte 150 de euro de persoană pentru a acoperi costurile vizitei, iar ulterior deconta sumele, scrie Politico.eu.

CIFRE

Documentele obţinute de Politico arată că sistemul folosit de Brok i-a adus în urma vizitelor din 2016 și 2017 aproximativ 18.000 de euro.

Taxa de 150 de euro era încă aplicată și anul trecut, potrivit unui program din iunie 2018 care detalia vizitele. 

Politicianul german s-a mai aflat în centrul atenției tot din pricina unor aranjamente financiare. Timp de mai mulți ani acesta a avut o funcție în cadrul gigantului media german Bertelsmann, care-i aducea mai mult de 5000 de euro pe lună, pe lângă salariul lunar de eurodeputat de 8.757 de euro.

Sistemul de taxare al vizitatorilor va ridica și mai multe semne de întrebare cu privire la integritatea lui Brok, în condițiile în care un purtător de cuvânt al Parlamentului European a spus că nu există nicio circumstanță în care un grup de vizitatori ar trebui să trimită bani unui europarlamentar.

ISTORIC

Europarlamentarul german Elmar Brok este cel care a cerut activarea Articolului 7 împotriva României, măsură extremă, decisă până acum doar în cazul Poloniei şi Ungariei.

„Cer social-democraţilor să ia serios în considerare posibilitatea ca noi, Parlamentul European, să declanşăm împotriva României procedura prevăzută de Articolul 7”, a spus Elmar Brok, pentru Welt am Sonntag.

De asemenea, Elmar Brok, membru al Uniunii Creştin Democrate (UCD) şi preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European şi-a manifestat sprijinul pentru Klaus Iohannis, în campania sa din 2014.

 

Tot în 2014,  Președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Elmar Brok, declara că imigranții români şi bulgari să fie amprentați. 

„Imigranţii care vin în Germania doar pentru ajutorul de şomaj, alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările de origine. Pentru a preveni intrările multiple trebuie să ne gândim la prelevarea de amprente digitale”, a afirmat Elmar Brok, potrivit thelocal.de.

Elmar Brok, în vârstă de 72 de ani, este unul dintre apropiații Angelei Merkel.

El a anunțat că nu va mai candida la încă un mandat de eurodeputat, însă decizia lui a venit ca urmare a faptului că membrii UCD nu i-au acordat un loc pe lista de candidați la alegerile din mai.

Sursa: QMagazine

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.