Reteaua Corect
Stelian Tanase

Erorile lui Iohannis

Scris de Stelian Tanase in 13 noiembrie 2019 la 15:14, in Politics. 80 vizualizari Intra in discutie Tagurierori, iohannis shortlinkhttp://crct.ro/nvgG

Cineva inflamat de spusele mele de aseară – intr-un talkshow televizat – s-a scandalizat de o afirmatie e mea – cum că situatia României din ultimii ani il are ca artizan și pe Iohannis nu doar pe Dragnea. Sigur in proportii și moduri diferite. Să mai spun că fanaticii lui Iohannis nu sunt cu nimic mai prejos decit ai altora. Diferențele presupuse de educație, cultură, atitudine se șterg cînd vine vorba să-și apere zeul adorat. Aceleași maniere, aceleasi reflexe, aceeași intoleranță și prostie. Folosesc chiar si aceleasi injurături. Nu au de ce să le fie rușine. Dar s-o luăm pe rind. Ipochimenul trebuie lămurit. Îmi răcesc gura de pomana, dar zic totuși să-mi fac treaba.

Eșecul suprinzător al candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2014 l-a adus la palatul Cotroceni pe Klaus Iohannis. Mi-am zis că este normal ca la viitoarele alegeri locale și parlamentare cei care l-au sprijinit pe Iohannis să ciștige duși de valul de simpatie dar si de reactia negativa a publicului la PSD&Ponta. Odată instalat la Cotroceni Iohannis a început destul de repede să-și dea măsura, sau mai bine zis zis lipsa de măsură. A instalat in fruntea PNL – partidul care il sustinuse si îi adusese milioane de voturi – o necunoscută – Alina Gorghiu – protejata sa, care apăruse mai mult la rubricile mondene, in legatura cu diverse idile si mai puțin în bătăliile politice. Pe scurt Iohannis era lacom de putere și voia să păstreze controlul asupra PNL pe care îl condusese puțin timp înainte de a ajunge la Cotroceni. Din păcate, cea numită de el nu se califica pentru funcție. Iohannis nu a respectat procedurile pentru alegerea liderului partidului. Statutul PNL a fost făcut praf. Liberalii nu au reactionat, s-au supus vointei președintelui. Gorghiu s-a dovedit repede fără talent de lider si mai ales fără experiență. Înțelegerea ei pentru politic era aproape de zero. Nu e de mirare că fără o mînă profesionistă si experimentata la virf, deciziile au fost proaste, iar PNL a intrat in derivă. Din favorit in alegeri a devenit out-sider, un second-hand-party. Mi-a fost clar ca „noua conducere” nu era capabilă să desfășoare o campanie electorală, nici macar să mobilizeze propriile rinduri – deja nemultumite de situatia creata la virful partidului. Evenimentele care au urmat mi-au confirmat aceasta impresie.

S-a produs tragedia de la Club Colectiv și Ponta a demisionat. Eram f curios să văd cum se descurcă Iohannis, cum va rezolva criza. Avea în fine prilejul să arate ce poate. A arătat că poate foarte puțin. A gafat nepermis, numind un guvern tehnocrat, condus de Ciolos – cu aceasi obsesie a controlului si detinerii puterii. Guvernul său ! cum zicea. Iohannis a dat astfel o enormă șansă PSD să revină în joc. PSD s-a retras intr-o falsă opoziție, unde s-a pregatit pentru preluarea puterii. Solutia corecta pentru Iohannis era să numeasca un premier din PSD, care atunci deținea majoritate parlamentară. Astfel electoratul nu ar fi uitat frustrarea de după Colectiv, cînd lumea a ieșit in stradă, iar PSD era detestat. Într-un an de guvern Ciolos PSD s-a refacut, iar lumea a uitat tragedia. PNL a fost zdrobit in alegerile din 2016, a inregistrat cel mai prost scor de dupa 1992. O cifra – intre alegerile locale si cele parlamentare PNL a pierdut 1, 2 milioane de voturi. In concluzie Iohannis este cel căruia ii datorăm această situatie și tot ce a urmat – asaltul impotriva justiei și a statului de drept sub conducerea lui Dragnea&Mafia.

Au fost ani în care României i-a trecut glonțul pe la ureche. Klaus Iohannis a avut un larg aport la crearea acestei situații. ( VA URMA)

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.