Reteaua Corect

Emisarul Chinei a plecat spre Rusia după negocieri cu SUA

Șeful diplomației chineze, Wang Yi, a plecat luni în Rusia, unde va sta 4 zile și va avea discuții „pe teme de securitate”, după un weekend petrecut în compania consilierului pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, în care cei doi oficiali au discutat inclusiv despre războiul din Ucraina. Kievul spune că nu acceptă să existe negocieri de pace fără retragerea rușilor de pe teritoriul ocupat. Inclusiv SUA și aliații occidentali afirmă că orice negocieri cu privire la Ucraina vor avea loc doar cu implicarea și participarea Kievului, relatează Știripesurse.

Ministrul chinez de externe și consilierul lui Joe Biden s-au întâlnit sâmbătă și duminică în Malta și au avut discuţii „sincere, de fond şi constructive", a declarat Casa Albă într-un comunicat.

„Cei doi au discutat aspecte-cheie din relația bilaterală SUA - China, probleme de securitate globală și regională, războiul Rusiei împotriva Ucrainei și relațiile China-Taiwan, printre alte subiecte”, a mai informat Casa Albă.

O înaltă responsabilă a executivului american, sub protecţia anonimatul, a precizat că reuniunea a durat în total 12 ore, pe parcursul a două zile.

Pe de altă parte, în aceste discuţii din Malta, China şi Statele Unite s-au angajat să "desfăşoare consultări" în anumite domenii, în special privind "evoluţiile în domeniul politic şi de securitate din Asia-Pacific", potrivit sursei de la Casa Albă.

Variantele ruse

După discuțiile-maraton cu americanii, ministrul chinez de externe vizitează Moscova. Wang Y va vizita Rusia de luni până joi pentru discuţii pe teme de securitate, a anunţat ministerul său, citat de AFP.

Într-un briefing, Ministerul rus de Externe a indicat că Wang Yi și secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov, îşi vor "concentra eforturile pe consolidarea colaborării pe scena internaţională".

"Va avea loc un schimb detaliat de opinii asupra problemelor legate de soluţionarea situaţiei din Ucraina, precum şi a modalităţilor de asigurare a stabilităţii şi securităţii în regiunea Asia-Pacific", a indicat un purtător de cuvânt.

Aliaţi de lungă durată, China şi Rusia laudă adesea parteneriatul lor "nelimitat" şi cooperarea lor economică şi militară care urmează să se intensifice.

Legăturile dintre Beijing şi Moscova s-au strâns şi mai mult de la invadarea Ucrainei de către Rusia în 2022, pe care China a refuzat să o critice.

China a căutat să se poziţioneze ca o parte neutră în războiul din Ucraina, oferind în acelaşi timp Rusiei, din ce în ce mai izolată pe scena internaţională, un sprijin diplomatic şi financiar crucial.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.