Reteaua Corect
Sorin Rosca Stanescu

Elena Udrea trage cu tunul

Dumneavoastra, care sunteti cititorii mei, stiti. De obicei, analizele mele sunt consacrate exclusiv politicii. Inclusiv politicii economice. Inclusiv politicii din Justitie. Extrem de rar transpir pentru altceva. Astazi este o exceptie. Pentru ca jurnalista de investigatii Cristina Horvat de la “Cotidianul” a furnizat opiniei publice o veritabila dezvaluire. Despre doamna Elena Udrea. Despre cum trage doamna Elena Udrea cu tunul. Despre o uluitoare afacere a controversatei ministrese.

Presa de la Bucuresti a descoperit, de mai multa vreme, in declaratia de avere a doamnei Elena Udrea, existenta unei datorii. A unui credit la o banca de 3 milioane euro, caruia i se apropia scadenta. Iar jurnalistii se intrebau, pe buna dreptate, cum va inapoia ea banii din leafa ei de functionar public. De unde va da ea inapoi, deodata, 3 milioane de euro. De fapt, in declaratia de avere, suma de 3 milioane euro reprezenta o eroare. E ceva mai mult. Pentru ca se adauga dobanzile. Conform anchetei publicate in “Cotidianul” si preluata si de CorectNews, suma reala pe care doamna Elena Udrea avea obligatia sa o treaca in declaratia de avere este de 3,29 milioane euro. Dar ce s-a intamplat, pana la urma?

Fantastic! Doamna Elena Udrea a reusit, intr-un mod miraculos, sa vina la zi. Sa isi achite datoria. Fix in maniera in care eu, unul, ma asteptam sa o faca. Respectiv printr-o inginerie strasnica. Desigur, este vorba de o inginerie financiara. Dupa cum intuiam, intrucat doamna Elena Udrea nu avea cum sa demonstreze ca din salariul ei de ministru a strans o asemenea suma de bani, singura solutie era sa faca o vanzare. O vanzare cu dedicatie. O vanzare super-spectaculoasa.

Si a facut-o doamna Udrea. Cand a luat creditul de 3 milioane, l-a luat pentru a achizitiona un teren in zona cea mai scumpa a Capitalei, pe strada Chopin, langa Floreasca, in scopul realizarii unui ansamblu rezidential de 12 apartamente, conform propriei declaratii. Si daca asa stau lucrurile, atunci rezulta ca ar fi platit pentru acel teren, la data respectiva, deci in 2006, pretul corect. Pretul pietei. Ca sa restituie imprumutul, doamna Udrea pretinde ca a vandut un teren de 6.000 metri patrati cu fix suma de 3,29 milioane euro si tot la un pret corect.

Numai ca pretul nu e corect. Elena Udrea a vandut cu 550 euro metrul patrat un teren de 6.000 metri patrati, amplasat pe malul lacului Grivita, de langa Bucuresti. Un teren mult mai prost decat cele din zona de nord a Capitalei, cum ar fi Floreasca. Pretul, stabilit de piata si de toti expertii imobiliari in zona respectiva, este de maximum 385 euro metrul patrat. De altfel, singura vanzare care s-a facut, a unui teren invecinat, a avut loc la acest pret, in februarie 2011. Deci, daca este de buna credinta, doamna Elena Udrea a dat peste un prost. Care i-a oferit aproape dublu. Si i-a pus deodata banii in palma. Iar suma este fix cea pe care doamna ministru o datora bancii. Dar cum poti obtine un pret neverosimil? Fie printr-un noroc chior, norocul de a da peste un pampalau, fie altfel. Alfel, cum? Printr-un cunoscut. Printr-o cumetrie. Printr-o combinatie de genul “Tu imi faci acest plocon si iti fac si eu altul. Nu pe banii mei. Ci pe bani publici”. Eu nu stiu daca respectivul cumparator este un ciumpalac. Dar ce stiu e ca acest Alexandru Faur, intermediar al pietei imobiliare, a fost asociat fix cu Gheorghe Stelian, cel de la care doamna Elena Udrea a cumparat, in 2006, terenul din Chopin. Cel pentru care pretinde ca s-a indatorat la banca. O coincidenta fantastica! De resortul DNA.

Comentarii (1):
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.