Reteaua Corect

Şeful comisiei SPP vorbeşte despre audierea lui Liviu Dragnea: 'Este pe lista invitaţilor'

Scris de newsreporter in 28 februarie 2018 la 10:28, in Politics. 61 vizualizari Intra in discutie Taguriaudiere, comisia spp, daniel butunoi, liviu dragnea, PSD, spp shortlinkhttp://crct.ro/nsjE

Preşedintele Comisie de anchetă a Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP), senatorul PSD Daniel Butunoi, a declarat, marţi, la finalul primei şedinţe, că el va avea grijă ca "toată activitatea acestei Comisii să se desfăşoare în limitele stabilite de plenurile renuite". El a afirmat că, până când Curtea Constituţională nu ia o decizie cu privire la atacarea înfiinţării acestei Comisii de către PNL, ea va funcţiona în continuare, informează news.ro, consultat de Știripesurse.ro.

„În calitate de preşedinte, vă pot spune că voi avea grijă ca toată activitatea acestei comisii să se desfăşoare în limitele stabilite prin hotărârea plenurilor renuite şi publicată în Monitorul Oficial. Nu am stabilit încă o ordine şi o listă completă pentru cei care vor fi citaţi sau invitaţi la audieri”, a declarat Butunoi.

Întrebat dacă această comisie poate funcţiona în ciuda faptului că PNL a depus o contestaţie la CCR care priveşte modul în care a fost înfiinţată, Daniel Butunoi a explicat: „Această decizie la Curtea Constituţională nu este o condiţie suspensivă. Noi suntem obligaţi să respectăm hotărârea plenurilor reunite. Dacă va decide CCR că aceasta comisie a fost constituită în mod ilegal, comisia se va suspenda. Până atunci, noi avem nişte termene: de la data hotărârii, în termen de cinci zile să depundem către Birourile permanente reunite regulamentul de organizarea şi funcţionare şi analizarea pentru membrii birourilor acestei Comisii”.

Întrebat când va fi audiat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, Butunoi a spus că decizia va fi luată de biroul comisiei.

„Asta este o decizie ce urmează să fie luată în biroul acestei Comisii. Este pe lista invitaţilor, a fost pe lista propunerilor reprezentanţilor PNL de a-l invita pe domnul preşedinte Liviu Dragnea la audieri. Când va fi invitat, o să anunţăm", a continuat el.

Senatorul a adăugat că pe lista invitaţilor se vor afla, cel mai probabil, şi vicepremierul Paul Stănescu, dar şi şeful SPP, Lucian Pahonţu. 

"O să mai vină la audieri şi dl viceprim-ministru Paul Stănescu, chiar şi o parte dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre a plenului reunit, sunt mai multe propuneri. Bineînţeles că va fi audiat şi dl general Pahonţu. Nu îl cunosc, nu am discutat niciodată cu dl Pahonţu. (...) Deocamdată nu ştiu decât că este o structură cu caracter militar (SPP - n.r.) care se ocupă cu protecţie şi pază demnitari. (...) (Comisia va constata - n.r.) dacă s-a implicat Lucian Pahonţu în plan politic, cum au fost folosite resursele bugetare, resursele materiale ale acestei instituţii, dacă se respectă regulamentele şi ordinele militare, dacă se respectă Legea 91, sunt multe. (...) Să aducem în făgaşul normal eventualele derapaje", a detaliat el.

Membrii Comisiei parlamentare de anchetă a activităţii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP) au decis marţi, în prima şedinţă, ca preşedintele acestei comisii să fie senatorul PSD Daniel Butunoi. Vicepreşedinte este deputatul PNL Victor Paul Dobre, iar secretar va fi deputatul ALDE Florică Ică Calotă.

Din cadrul Comisiei mai fac parte senatorul PSD Marian Pavel şi deputaţii Marius Mărgărit, Eugen Neaţă, Alexandru Bălănescu, Laura Moagher şi Liviu Pleşoianu. Din partea PNL fac parte deputatul Nicolae Neagu şi senatorul Daniel Fenechiu, USR va fi reprezentat de deputatul Bogdan Rodeanu, UDMR de deputatul Apjok Norbert, iar PMP de deputatul Adrian Todoran.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aporbat pe 20 februarie, cu 225 de voturi "pentru" şi 106 voturi "împotrivă", înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetare a activităţii Serviciului de Protecţie şi Pază (SPP).
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.